DSG Şanzıman Yağı Değişir mi?

Halilo

Yeni Üye
İsim
Halil
Araç
Golf 7 2016 1.2 TSİ COMFORTLİNE DSG
Merhabalar dostlarım.
Evet biliyorum çok sorulan bir soru farkındayım.
Aracım 135000 km de. Son 60000 km si ben ve eski sahibi tarafından uzun yolda yapıldı hep.

Şu ana kadar Şanzımanında herhangi bir kavrama-şanzıman yağ değişimi vs işlem yapılmamış. Bu kadar uzun süre yağ değişimi yapılmadığı için yağ değişimi yapılır mı yapılmaz mı bilgisi olanlar var mı ?

İlk defa otomatik araç sahibi olduğum için bilmiyorum bazı şeyleri. Manuel Dizel Astra J kasam vardı. 200000 km de ona hiç kavrama-yağ değişimi gibi işlem yaptırmadım hiçbir sorunu yoktu. Biraz bu konuda bilgi eksikliğim var yardımcı olursanız size çok minnettar olurum.

Aracımı yaz ayında kendi işlerimin hafiflediği dönemde dsg ustasına kontrole götürmeyi planlıyorum. Uzun yolda sıkıntı çekmemek adına.

2012 model aynı km'lerde aracımın mekatronik yağı kötü durumdaydı. Şanzıman yağı da eksik ve eskimişti. Sıkıntı olmamasına rağmen tüp değişimi, mekatronik filtre conta seti değişimi ile mekatronik ve şanzıman yağları değişti. Bir sıkıntı yok şükür. Ankarada özel serviste yaptırdım.

Aracım 162binde ne kavrama ne volant değişti ne de yağı.
Benim.bir şikayetim yok.
Sizinde şikayetiniz yoksa dokunmayın, ha ben takıntılı adamım fazlasıyla diyorsanız değiştirin.

Ehil birine yaptırmak kaydı ile bakım için güzel bir kilometre. Duruma göre kavrama da değişebilir. Kaçırma yada güç kaybı varmı, ne durumda bilmiyoruz.

Yağ,Filtre,Gerekliyse kavrama, kalibrasyon ve sonrasında gönül rahatlığı.

2012 model aynı km'lerde aracımın mekatronik yağı kötü durumdaydı. Şanzıman yağı da eksik ve eskimişti. Sıkıntı olmamasına rağmen tüp değişimi, mekatronik filtre conta seti değişimi ile mekatronik ve şanzıman yağları değişti. Bir sıkıntı yok şükür. Ankarada özel serviste yaptırdım.
Ben de Ankaradayım hocam. Gittiğiniz özel servisi söylerseniz sevinirim. İnşallah yaza doğru maddi durumum el verdikçe şanzıman bakımı yaptırmayı düşünüyorum

Aracım 162binde ne kavrama ne volant değişti ne de yağı.
Benim.bir şikayetim yok.
Sizinde şikayetiniz yoksa dokunmayın, ha ben takıntılı adamım fazlasıyla diyorsanız değiştirin.
Yok hocam Allah'a şükür bir şikayetim yok. Uzun yola çıkıyoruz yolda rezillik çekmeyelim diye bilgilenmek istedim. Çevremde 180 bin 2018 model polo ve 210 binde 2014 passat dsg sahibi olan arkadaşım da var onların da şanzımanına daha anahtar değmedi. Hafif de olsa bir bakıma sokmak istiyorum açıkçası.

Ehil birine yaptırmak kaydı ile bakım için güzel bir kilometre. Duruma göre kavrama da değişebilir. Kaçırma yada güç kaybı varmı, ne durumda bilmiyoruz.

Yağ,Filtre,Gerekliyse kavrama, kalibrasyon ve sonrasında gönül rahatlığı.
Kaçırma-güç kaybı vs gibi hiçbir sorun yok. Sadece çok çok dik rampada art arda 8-9 defa kalkış yapınca hafif bir silkeleme yapıyor o da normal bir durum.

Ankara şaşmaz oto sanayide DR DSG var. Giden herkes çok memmun. Kontrol amaçlı götürmeyi düşünüyorum.

Kaçırma-güç kaybı vs gibi hiçbir sorun yok. Sadece çok çok dik rampada art arda 8-9 defa kalkış yapınca hafif bir silkeleme yapıyor o da normal bir durum.

Ankara şaşmaz oto sanayide DR DSG var. Giden herkes çok memmun. Kontrol amaçlı götürmeyi düşünüyorum.

Hocam üreticiye göre kuru olanlarda ve manuellerde bakım gerekmiyor ancak sorun olmasa bile sorunsuzluğa destek olmak adına bence de bakım yapmakta fayda var.

Söylediğinize göre kavramanız iyi durumda zaten sürekli uzun yol yapıyorsanız çok daha uzun ömürlü olur kavrama.

Benim manuel'in yağını ben 100bin de değiştim yağın rengi kahverengiye çalar vaziyette sarı renk almıştı. Yeni yağ ise ay çiçek yağından daha açık sarımsı bir renkti.

Geri