DSG Şanzıman Yağı Değişir mi?

Aynen öyle çok haklısınız. Şunu herhangi bir DSG üzerine iş yapan şanzımancılara götürün %80 i

“Abi senin tüp gevşemiş”
“Abi sen yolda kalacaksın”
“Abi sana güçlendirilmiş tüp takalım hemen”
“Abi senin tüp patlak”
“Abi senin mekatronik yakında gider”

Vs gibi cümlelere maruz kalıyoruz. Ülke esnafında işini kul hakkı gözeterek yapan insan sayısı bir elin parmağını geçmiyor çok yazık.

Bu konuyu bu arada ilk defa vw sahibi olduğum için her ne kadar bilgi sahibi olsak da , serviste çıraklık da yapsak bir de kullanıcılardan duymak istediğim açmıştım yanlış anlama olmasın 🙃

Aynı şekil fotoğraf ektedir hocam. Dediğiniz gibi güzelce balata spreyi ile temizledim bir sonraki bakımda takibini yapacağız inşallah.

Elbet bu mekatronik sıkıntı çıkaracak, güçlendirilmiş tüp vs de taktırsanız sadece süreci kısa süreliğine uzatmış oluyorsunuz.

Maddi imkanlarınız el verirse her 60-80 bin km de bir defa olmak üzere mekatronik kontrolü yapılabilir. Özellikle 1.4 TSİ ve 1.6 TDİ sahipleri yapabilir.

IMG_7977.jpeg
Hocam bir de bilmeyen kullanıcıya tamda sıraladığınız gibi beynine girip korku yaratıp yolda kalıcam diye düşündürüp maddi külfete sokuyorlar.

Forumda bir dünya konu görüyoruz tüp değiştikten sonra dikiş tutmayan araçlar.
Keza aynı konuların yorumlarında da ben tüp taktım şöyle güzelleşti optimizasyon yaptım şöyle dirildi gibi palavra bilgiler dönüyor.

Yapay zeka + Sosyal medya ustaları yüzünden çok kirli bilgi dönüyor. Esnaflarda da suç bulmuyorum, Adam sanaldan izleyip kendi aracına teşhis koyuyor, balık oltaya kendisi geldikten sonra usta ne yapsın ama dimi :D

Ne popüler ise onu yaptırmayı seviyoruz ne yazık ki.

Hocam bir de bilmeyen kullanıcıya tamda sıraladığınız gibi beynine girip korku yaratıp yolda kalıcam diye düşündürüp maddi külfete sokuyorlar.

Forumda bir dünya konu görüyoruz tüp değiştikten sonra dikiş tutmayan araçlar.
Keza aynı konuların yorumlarında da ben tüp taktım şöyle güzelleşti optimizasyon yaptım şöyle dirildi gibi palavra bilgiler dönüyor.

Yapay zeka + Sosyal medya ustaları yüzünden çok kirli bilgi dönüyor. Esnaflarda da suç bulmuyorum, Adam sanaldan izleyip kendi aracına teşhis koyuyor, balık oltaya kendisi geldikten sonra usta ne yapsın ama dimi :D

Ne popüler ise onu yaptırmayı seviyoruz ne yazık ki.
Yapay zekaya araba sorup da ahkam kesen tipler de var inanılır gibi değil.

Şimdi eski aracımız olan Opel insignia 1.5 d aracın motorunu sordum aldığım cevap şu ;

IMG_7980.jpeg

Bu araçta 1.5 dizel GM motoru var 3 silindirli. Hatta bir arkadaş bana bu motorun Peugeot motoru olduğuna ikna etmeye çalışmıştı :)

Yapay zeka nabza göre şerbet veriyor, bilgili sanıyorlar insanlar kendilerini.

Bu arada bu güçlendirilmiş tüp taktıktan sonra bazıları çok daha memnun hocam aracından. Neye göre ve nasıl diyorlar anlamadım. Ancak fabrikasyon dışı yapılan şanzımanla alakalı her işe karşıyım.

Dsg 2. Vitese erken geçiyor kavramanın ömrünü çok düşürüyor ondan optimazsyon yapalım. Yahu sen bu ayarı yapsan sürekli 7-24 sıkışık trafikte vakit geçiren senede 100 bin km yol yapan insan ol adım gibi eminim kavramanın ömrünü 2000 km dahi arttırmaz. Araç düz yolda 2 de kalkıyor diye kavramanın ömrünü yiyeceğini düşünüyorlar.

Çok dik rampada veya sıkışık trafikte misin , Çek manuele devam et kardeşim. Aracın midline plus paket değilse kulakçıklardan at vitesini trafik sıkışıklığı geçene kadar, sonra al aracı D konumuna.

Yapay zekaya araba sorup da ahkam kesen tipler de var inanılır gibi değil.

Şimdi eski aracımız olan Opel insignia 1.5 d aracın motorunu sordum aldığım cevap şu ;

IMG_7980.jpeg

Bu araçta 1.5 dizel GM motoru var 3 silindirli. Hatta bir arkadaş bana bu motorun Peugeot motoru olduğuna ikna etmeye çalışmıştı :)

Yapay zeka nabza göre şerbet veriyor, bilgili sanıyorlar insanlar kendilerini.

Bu arada bu güçlendirilmiş tüp taktıktan sonra bazıları çok daha memnun hocam aracından. Neye göre ve nasıl diyorlar anlamadım. Ancak fabrikasyon dışı yapılan şanzımanla alakalı her işe karşıyım.

Dsg 2. Vitese erken geçiyor kavramanın ömrünü çok düşürüyor ondan optimazsyon yapalım. Yahu sen bu ayarı yapsan sürekli 7-24 sıkışık trafikte vakit geçiren senede 100 bin km yol yapan insan ol adım gibi eminim kavramanın ömrünü 2000 km dahi arttırmaz. Araç düz yolda 2 de kalkıyor diye kavramanın ömrünü yiyeceğini düşünüyorlar.

Çok dik rampada veya sıkışık trafikte misin , Çek manuele devam et kardeşim. Aracın midline plus paket değilse kulakçıklardan at vitesini trafik sıkışıklığı geçene kadar, sonra al aracı D konumuna.
Çok güzel bir balon bilgi örneği paylaşmışsınız hocam al buyur niteliğinde bu gm motoru olayı.

K2 kavramayı kurtarmak için yapılan kavramalar K1 kavramanın ömründen yemiyor mu ? E hani nerde kaldı kavrama sağlığı ???

Hocam forumda da çevremde de koştur koştur takıp çok memnun olanları gördüm. Hatta cidden oem tüp basınç kaçırdığı gerekçesiyle değişmiş akabinde memnun kalmış da var çevremde. Ama buradaki sorun gerçekten tüpün miadını doldurduğundan yerine gelen tüp tamamladığı içindir haliyle.

Ben sosyal medyada x ustanın x garajın videosunu gördüm taktırdım, xxx marka tüp varmış vites geçişi güzelleşiyormuş, araba alayım ilk işim tüp taktırmak diye saçma sapan kullanıcıların mağduriyeti, memnun olanlardan daha fazladır. Forumda da örneğini gördük aslında güçlendirilmişten oeme dönenleri.

Babamın arkadaşı leon aldı evim sistemiyle ya 2025 başı ya 2024 sonunda oldu olay . Telefonda bana dediği şey xxx diye bir marka varmış şanzıman tüpüymüş takılırsa dsg şanzıman masraf açmıyormuş maaş gelsin taktırcam diyor. Bu bilgiyle 50 kişi enayi yerine konsa (tüpün bunun için değiştiğine inanaraktan), güncel 12k olduğunu varsayarsanız 600k, maliyeti de yarı yarıya anca vardır . İnternette tüp 5.000-6.000 civarı. Esnaflar bunu toplu şekilde aldığı için, sektörün içindekiler bilir ki çok daha aşağısına maliyetleri var. Piyasada 6 lira olsa (yağı oringi tablası dahil), Esnafa 4 liradan gelse, 12.000'de üçte biri maliyet sadece.

Maliyet terazisine bakarsak, bangır bangır gelin tüpü "Takalım" demeleri çok normal.

Önceki aracımda 80 bin km dsg kullandım.

Aldığımda araba d ve r de yürümüyordu. Güçlendirikmiş basınç tüp furyası yeni yeni çıkıyordu. Benim o zaman da kafama yatmıyordu hala da yatmıyor güçlendirilmiş tüp. Mecbur kalana kadar orj tüple devam diyorum.

O dönem Adana’da Esas Oto Emin ustamızın videolarıyla ikna oldum ve aracı Emin usta yapsın dedim.

Araçtaki tüpü ölçtüğümüzde basınç çok düşüktü. Elindeki orj tüple oringleri yenileyerek taktık. Şanzıman ve mekatronik yağını da yeniledik. Arabanın karakteri değişmişti resmen.

Yaklaşık 60 70 bin km dolaylarında oringin yavaş yavaş kaçırmaya başladığını sürüşte anlamıştım. Hafiften geç yürümeler başlamıştı. Nitekim yine söktük ve yağları yenileyelim dedik. Baktığımızda tüp gevşemişti ve oring kenardan yırtılmıştı. Tüp basıncı iyiydi. Oringi de yenileyerek devam ettik.

Tüpünüz orjinal ise 60 ila 80 binde bi bu işlemin yapılması gerekiyor. Güçlendirilmişte bu dertler bitiyor ama benim kafama yatmıyor :)

Geri