Golf 8.5 1.5 eTSİ alternatör arızası

muhtemelen garanti bitmeye yakın belkide yaz bitince bilemiyorum aracı satacağım…

Bunu her yaptığında 5 dk 10 dk arabayı kilitleyip keyfinin yerine gelmesi mi beklenecek. Canı isterse çalışsın istemezse çalışmasın arıza versin. Sırf şu yüzden 8.5 imp. aracımı satıp Life pakete geçmeyi erteliyorum sürekli. Manuel İmpression canmış onu anladım.
Benim 1.5 impression aracımda benzer bir sorun başıma gelmişti; araçta tahrik sistem arızası ve bütün arızla lambaları yanmıştı, aracı yokuşa park ettiğim için mecburen hareket ettirmek istedim ancak çekişten de düştü araba gaz yemiyordu, çağrı merkezini arayıp yardım istedim çekici yönlendirdiler biz telefonla konuşurken 3-5 dakika geçti ve tekrar çalıştırdım hiç bir sorun yoktu. Araç servise gitti, beyne arıza kaydı almış ancak geçici bir şey olduğunu ilettiler arızaları sildiler bir daha başıma gelmemişti. Hatta çağrı merkezi yol yardım hattına bağladı tahrik sistem arızası deyince arabayı otomatik zannetmişti telefondaki usta şaşırmıştı konuya.

Merhaba arkadaşlar,
2025 kasım üretimi Golf 8,5 1.5etsi aracımı mart ayında teslim aldım. Şu an tam 20bin km

Yaklaşık 1,5 senedir çoğunlukla S modunda kullanmama ve uzun yolda da D ve S şeklinde kullanmama rağmen dün kontağı açınca 'tahrik sistemi arızası/yetkili servisle görüşün' ve hemen ardından 48V akü arızası şeklinde ikiside sarı tenkli uyarı aldım.

Tatildeyim ve tenha bir bölgedeyim.
Sıçtık dedim ve marşa basmadan arabadan sinirle indim, kontağı kapattım ve arabayı kilitleyip bi 3-5 dk bekledim, sigara içtim.

Arabaya geri dönüp kontağı açtığımda uyarılar silinmişti ve marşa bastım 15-20km kullandım herhangi bir sorum yaşamadım.
Aracı hep aktif kullandım yalnızca 1haftadır yerinden oynatmamış, çalıştırmamıştım.

Hemen WV uygulamasından yol yardımı aradım ve anlattım. Kendileri sorun olmayacağını arabanın yaptığım işlemle kendisini resetlediğini söylediler.
Kendilerinin de zaten bana aynı şekilde aracı kapatıp bekleyip tekrar çalıştırmayı tavsiye edeceklerini ilettiler.

Şimdi düşünüyorum bakalım ne yapacağım, ne olacak. Sizleri de bilgilendirmek istedim.
Aracımı satmama vesile olan durumu yaşamışsınız. Tatil için İstanbul'dan Antalya'ya gittim verimli kullanmaya özen gösterdim. Dönüşte Isparta-Burdur tarafında gül kolonyası satan bir işletmede durdum. Araca marş verdiğim gibi tahrik,48v,motor devri limitli gibi uyarılar aldım. Akü kutup başı söküp bekledim biraz ve araç avelleşti ama düzeldi neticede.

Bu olay küstürmüştü beni golfüme zaten dönünce de kodlama sonrası satmıştım aracı. Yine 48v sistemine sahip bir araca sahibim bu sefer yetkili servis bakımlı olmasından ötürü biraz daha kendimi güvende hissediyorum. Şanslısınız ki sizin garantiniz var hocam

Bu sorunlar biraz şans işi galiba, 23 model 1.0 etsi aracı 2 yıl 44 bin km, 25 model 1.5 etsi aracı 1 yıl 30 bin km kullandım, burada yazılan sorunların hiç birini yaşamadım, inşallah yaşamam, ayrıca bir arkadaşımda 21 model 1.0 etsi r line golf 8 var bir buçuk sene önce aracı 80 bin km de iken altarnatör sorununu yaşadı, aküsünü de hiç değiştirmemiş aracın, garantisi olmadığı için dışarda yaptırdı aracını akü ve alternatör değişimini servisin yarı fiyatına yaptırdı, şuan sorunsuz biniyor aracına, aracı 150 bin km yi devirdi.

Bu aracı alırken bayağı kullanırım diyordum ama ne bileyim bu sorun beni memnun etmiyor…

Bence forumdaki 8,5 etsi kullanıcıları aynı duyguyu yaşıyor.

Hepimiz aracımızı seviyoruz, özellikle forumdaki kullanıcıların büyük çoğunlüğü öyle.
Ama bu alternatör meselesi yüzünden insanın içinde sürekli bir eksiklik hissi kalıyor.

Mesela 2-3 saat uğraşıp arabayı yıkamışsın, parlatmışsın.
Sonra keyifle binip sürmeye hazırlanıyorsun.
Tam o anda bu alternatör konusu aklına geliyor ve bütün o keyfin bir anda biraz kaçıyor.
İçinde ufak da olsa bir soğuma hissi oluşuyor.

Sorunun sürekli akılda kalması, araca her binişte "acaba" dedirtmesi insanı gerçekten üzüyor.
O yüzden forumdaki kullanıcıların bu konudaki rahatsızlığını çok iyi anlayabiliyorum.

manueldeki gibi düz şekilde otomatiği olsaydı keşke
e-tsi olmasaydı tsi olsaydı
Hocam keşke öyle olsa ve sadece tsi olsa, bir de yokuş inerken vites D de ise motoru kapatıyor fren yapınca tekrar açıp kavrama yapıyor araba yığılıyor. Emisyon sevdasından oluyor bunların hepsi. Çinlileri de bela etmediler mi emisyon emisyon diye diye kendi ayaklarına sıktılar.

Son düzenleme:
Bu aracı alırken bayağı kullanırım diyordum ama ne bileyim bu sorun beni memnun etmiyor…

Arabayı Aralık ayında alırken eşime 5 sene kullanırız diyerek aldım. Hatta bu sebeple 1 sene de garanti uzattım.

Açıkçası ben garantiden sonra bu stresle uğraşmak istemiyorum. 100 küsür bin ödeyip sonra geri almak için Tüketici hakem vs de uğraşmak istemiyorum.

O yüzden çok iyi anlıyorum.

Hatta bu sebeple arada eski arabam olan Leon ilanlarına bakıyorum. Uygun fiyata bulsam belki hemen bile düşünebilirim. Belki çocuk vs olursa o bahane ile satıp SUV bakarım, ateca vs gibi. Araba her şeyiyle harika ama sürekli bunu düşünerek kullanılmaz. VW aslında alternatöre garantiyi uzatmalı ama yapmazlar tabi ki.

Hocam keşke öyle olsa ve sadece tsi olsa, bir de yokuş inerken vites D de ise motoru kapatıyor fren yapınca tekrar açıp kavrama yapıyor araba yığılıyor. Emisyon sevdasından oluyor bunların hepsi. Çinlileri de bela etmediler mi emisyon emisyon diye diye kendi ayaklarına sıktılar.
e-tsi işini tam beceremediler
haklısınız yani üzücü çünkü

Bence forumdaki 8,5 etsi kullanıcıları aynı duyguyu yaşıyor.

Hepimiz aracımızı seviyoruz, özellikle forumdaki kullanıcıların büyük çoğunlüğü öyle.
Ama bu alternatör meselesi yüzünden insanın içinde sürekli bir eksiklik hissi kalıyor.

Mesela 2-3 saat uğraşıp arabayı yıkamışsın, parlatmışsın.
Sonra keyifle binip sürmeye hazırlanıyorsun.
Tam o anda bu alternatör konusu aklına geliyor ve bütün o keyfin bir anda biraz kaçıyor.
İçinde ufak da olsa bir soğuma hissi oluşuyor.

Sorunun sürekli akılda kalması, araca her binişte "acaba" dedirtmesi insanı gerçekten üzüyor.
O yüzden forumdaki kullanıcıların bu konudaki rahatsızlığını çok iyi anlayabiliyorum.
e-tsi de alternatör sorunu düz tsi impression da uğultu sorunu :) Bende 1.5 motor olup 116 hp olmasına uyuz oluyorum. Yap şunu 150 hp düz vites Life gibi de donanımları olsun yemin ederim şu forumdaki kullanıcıların yarısından fazlası düz tsi 150 hp manuel Life alır ki ben Showroom'un kapısında yatarım arabayı almak için.

Sen o kadar da masraf yapıp aracını güzelleştirdin abi ona rağmen bilmiyorum diyip kararsız kalıyorsun. Sen satmayı düşünürken biz Life almak isteyen kullanıcılar nasıl alacak bu araçları. İçimiz de hep @Xcorpit39 abimin dediği gibi acaba mı olacak. Dertsiz başa dert yemin ederim.

Benim 1.5 impression aracımda benzer bir sorun başıma gelmişti; araçta tahrik sistem arızası ve bütün arızla lambaları yanmıştı, aracı yokuşa park ettiğim için mecburen hareket ettirmek istedim ancak çekişten de düştü araba gaz yemiyordu, çağrı merkezini arayıp yardım istedim çekici yönlendirdiler biz telefonla konuşurken 3-5 dakika geçti ve tekrar çalıştırdım hiç bir sorun yoktu. Araç servise gitti, beyne arıza kaydı almış ancak geçici bir şey olduğunu ilettiler arızaları sildiler bir daha başıma gelmemişti. Hatta çağrı merkezi yol yardım hattına bağladı tahrik sistem arızası deyince arabayı otomatik zannetmişti telefondaki usta şaşırmıştı konuya.
Dur abi ağzından yel alsın :D

Geri