Golf 8.5 1.5 eTSİ alternatör arızası

@AnemonMavisiGolf geçmiş olsun,

Aracı satın aldığınız tarih (gün/ay/yıl) olarak nedir..?

İlk muhayene geçerlilik tarihi (gün/ay/yıl) nedir?

Garanti uzatma ücretleri kaç para güncel olarak bilen var mı

@AnemonMavisiGolf Lokasyon edirne görünüyor hemşehri sayılırız nerde oturuyorsuz hangi serviste arabanız danışmanın ismini biliyormusunuz.

Teşekkür ederim. Bir buçuk sene bile olmayan bir aracın aküsüne nasıl iyi bakabilirim araç yatan bir araçta değil. Başka arabayla gitmediğim sürece haftanın 7günü çalışan bir araç
Kaporta işlemi için herhangi bir servise vermek (uzayan servis süreçleri dolayısıyla yatması)
Yıkama/pasta cila-seramik-ppf'e vermek (yarım kontak şekilde uzun süreler geçirme)
Yarım kontak sürekli kullanmak vb..

Benzeri durumlar tetikliyor emin olun ama bunların hiçbirinin olmadığı aşikar ise yeni parçanın üretimi hatalıdır gibi duruyor.

Golf 8.5 ‘larda çok denk geldim,

-Aracın Almanya’dan gemi süreci
-Gümrük işlemleri
-Bayinin deposunda satılana kadar beklemesi
-Aracın ödemesinin yapılmasından sonra ruhsat, plaka, tescil işlemleri derken 3-10 gün arası süren teslimat süresi

Derken 2-3 ay ile 3-8 ay yatan araçlar gördüm,

Bu süreçte böyle uzun süren yatma - bekleme sonrası aracın aküsünün 8-24 saat şarj edilmesi gerekir,

Sadece bu da değil aynı zamanda 12V akünün ve 48V lityum bataryanın test edilmesi gerekir,

Gerekirse 48V lityum bataryanın da şarj edilmesi gerekir,

Ancak bu kadar uzun süre satılmadan bayinin deposunda yatan araçlarda bile nasıl olsa satıldı diye umursamıyorlar,

En iyi ihtimalle 2-3 saat şarj ederler, ama bu süre akünün kendini toparlaması için kesinlikle yeterli değil,

Sonrasında sıfır km aracın aküsü yatmaktan (derin deşarj) olması kaynaklı ömrü ciddi oranda kısalıyor, ve olanlar oluyor..

Ruhsatta yazan
ilk muhayene geçerlilik tarihiin (3 yıl öncesi aracın üretim tarihidir)

Bu tarih ile yine ruhsatta yazan “trafiğe çıkış tarihi” arasında geçen süreye bakınız.

Yaşanan sıkıntıların büyük çoğunluğu bundan kaynaklanıyor,

Mk8 / Mk8.5 sahibi olanlar ve diğer eTSI sahibi olan arkadaşlar ruhsatınızdan bu tarihleri kontrol ediniz.

Diğeri de eTSI aracın maksimum 3 yıl sonrası akünün değişmesi gerekiyor, Zayıf akü ile kullanmaya devam ederseniz, aynı şeyler yaşanıyor.

Zayıf dediğiniz akü değeri kaça inmeli mesela zayıf demek için. Geçen serviste bakım yaptım, akünüz 68 e inmiş , zayıflamış, şarj edelim dediler.

Geri