Kaportada kuş pisliği sorunu

Ben bir gün bile beklemeden kuş pisliğini siliyorum, ona rağmen iz kalıyor. Artık pes ettim yoksa cidden aşırı can sıkıyor. Yine görünce hemen siliyorum ama iz kalmaması cidden şans işi. Ne kadar hızlı müdahale etsem de kalıyor. Artık takmamaya çalışıyorum.

@forzaGilles Üstat bize araba yıkamayı sevdirdi;)

Dediğiniz gibi klin marka mikrofiber sipariş etmiştim siz örnek atmadan evvel.

İk foam pro 2+ plus ile şarjlı lastik kompresörü kullanarak çok rahat köpüğü atabiliyorum yeşil yeşil.

hydro sealant innovacar , köpük de onun köpüğü ama yeşil;) artık biraz sulu köpük yaparım yapacak bişey yok. Limon sarısını zamanla olmamış limona çevirmeyelim;)

İk foam pro 2+ plus ile şarjlı lastik kompresörü kullanarak çok rahat köpüğü atabiliyorum yeşil yeşil.

hydro sealant innovacar , köpük de onun köpüğü ama yeşil;) artık biraz sulu köpük yaparım yapacak bişey yok. Limon sarısını zamanla olmamış limona çevirmeyelim;)
İnnovacar oldukça iyi bir markadır, ürün bittiği zaman bir daha ki sefere S2 Foamy (standart versiyon) olanını tercih ediniz,

Ekstra sulandırmaktan ziyade durulama aşamasında bol su ile durulamanız yeterlidir, başka bir marka olsaydı kullanmayı bırakın veya jant-davlumbaz temizliğinde kullanın derdim, bol suyla durulayıp ardından kova şampuanı ile yıkamaya geçtiğinizde hiç bir sorun kalmayacaktır,

Kullandığınız kova şampuanı nedir..?

Bundan sonra herhangi bir markanın herhangi bir ürününü alırken bu ister ön yıkama köpüğü olsun ister cila olsun standart-classic versiyondan şaşmayınız,

Üreticiler böyle pazarlama tekniklerini severler kek kokulu köpük, muhallebi kokulu, şeker kokulu, enerji içeceği vs.. bunların cazibesine kapılmayın :LOL:

Zamanında başka bir forumda şöyle bir açıklama yapmıştım fikir vermesi açısından alıntılıyorum;

LSP güvenliğinde tek kriter pH değildir, Magifoam ‘ı kokladığımda ben kostik kokusunu alıyorum,

Autobrite markası geçmişten beri benim gözümde biraz sabıkalı bir markadır,

Peki neden..? Geçmişte sattıkları Devil’s Blood Foam ve Magifoam Blue zamanla aracın boyasını boyuyordu, Resmen aracın rengi before-after gibi renk farkı oluşuyordu, bundan müzdarip çok insan var,

Herhangi bir pre-wash veya foam ürünü alırken her zaman şişeyi veya bidonu ters çevirdiğinizde bidondaki sıvı rengini burakıyor mu kontrol ediniz,

Örneğin aynı markanın bir zamanlar satılan AD Magifoam Custard ürününde de böyle bir risk vardı, ve şuan satışta olan Super Foam Parma Violet ürünü de böyle bir potansiyel riski olan bir üründür,

Bir ön yıkama köpüğü eğer ki kendi bidonunu bile boyuyor ise o üründen kesinlikle uzak durunuz, Ne demek istediğim ile ilgili (aşşağıda örnek resimler) paylaştım;

Not: standart (classic) Magifoam’da böyle bir sorun yoktur,

Resimler:

mzw988x.jpeg

rqvci13.jpeg

frj7uys.jpeg

49tz8f9.jpeg

İnnovacar oldukça iyi bir markadır, ürün bittiği zaman bir daha ki sefere S2 Foamy (standart versiyon) olanını tercih ediniz,

Ekstra sulandırmaktan ziyade durulama aşamasında bol su ile durulamanız yeterlidir, başka bir marka olsaydı kullanmayı bırakın veya jant-davlumbaz temizliğinde kullanın derdim, bol suyla durulayıp ardından kova şampuanı ile yıkamaya geçtiğinizde hiç bir sorun kalmayacaktır,

Kullandığınız kova şampuanı nedir..?

Bundan sonra herhangi bir markanın herhangi bir ürününü alırken bu ister ön yıkama köpüğü olsun ister cila olsun standart-classic versiyondan şaşmayınız,

Üreticiler böyle pazarlama tekniklerini severler kek kokulu köpük, muhallebi kokulu, şeker kokulu, enerji içeceği vs.. bunların cazibesine kapılmayın :LOL:
Sulandırmaktan kastım konsantreyi düşük tutarım 15 ml gibi.
Araba çok kirli değilse kova şampuanı kullanmıyorum.
Kirliyse Ultimate Wash meguiars var bitene kadar devam , o da sarı:)

Son düzenleme:
Sulandırmaktan kastım konsantreyi düşük tutarım 15 ml gibi.
Araba çok kirli değilse kova şampuanı kullanmıyorum.
Kirliyse Ultimate Wash meguiars var bitene kadar devam , o da sarı:)
İnnovacar ‘ın köpüğünde böyle bir sorun kolay kolay yaşamazsınız, marka kalbur üstü diyebileceğimiz üst segment ürünler üretmektedir, sulandırmayı düşük tutmanıza gerek yoktur, konuştuğumuzsan istisnai bir marka olduğu için olduköa yüksek kalitede ürünleri vardır, sadece aracı iyice bol su ile durulamanız yeterlidir, bittikten sonra da (standart versiyondan) şaşmayınız :)

Meguiars wash-wax (sarı şampuan) kova şampuanlarının renkli olması nadir durumlar hariç böyle sıkıntılar yaratmaz, zaten 1-2 kapak kullanım ile kovada çok yüksek oranda suyla karışıyorlar,

Bu şampuanın sıkıntısı kendisinden çok daha kaliteli şampuanlara göre 2-3 kat pahalıya satılmasıdır, 1.600-1.700 lira verilecek bir şampuan değildir,

Konsantre oranı da düşüktür (yani ekonomik) değildir, cilalı şampuan olduğu için de temizlik gücü zayıftır,

Ayrıca markadan bağımsız cilalı şampuanlar pazarlama hilesinden ibarettir, şampuan ile koruma sağlamak mümkün değildir. Sadece 1-2 gün süren geçici bir parlaklık verir,

İnnovacar SC0 Hydro Sealant kullanıyorsanız, ürünün koruma süresini etkilemeyecek başarılı şampuanlar;

Gyeon Bahte (plus (+) olmayan standart versiyon)

Angelwax Superior Automobile Shampoo

İnnovacar S2 Foamy (standart versiyon / bu ürün hem kova şampuanı - hem de ön yıkama köpüğü olarak kullanılmak üzere tasarlanmış hibrit bir üründür)

Geri