Kaportada kuş pisliği sorunu

Pasta ile polisaj başka türlü geçmez,

Boyayı wax, seramik veya sealant ile korumazsanız benzer şeyler tekrar başınıza gelir.
Araç her yıkamadan sonra boya koruma yapılıyor ama yine aynı olay oldu. Yani wax falan hikaye, onu bugün net anladım. Kaputta pek bir işe yaramıyor. Sıcak hava ve güneş birleşince resmen lekeyi içine çekmiş. 1 saat dışarı çıktım, geri geldiğimde fark ettim; hemen temizledim ama yine iz bırakmış.
Araç garajdan başka yere park olmuyor çok garip

Araç her yıkamadan sonra boya koruma yapılıyor ama yine aynı olay oldu. Yani wax falan hikaye, onu bugün net anladım. Kaputta pek bir işe yaramıyor. Sıcak hava ve güneş birleşince resmen lekeyi içine çekmiş. 1 saat dışarı çıktım, geri geldiğimde fark ettim; hemen temizledim ama yine iz bırakmış.
Araç garajdan başka yere park olmuyor çok garip
Boyayı korumak için kullandığınız ürün nedir..?

Doğru uygulama yapılırsa korumaması zor.

@Xcorpit39 hocam eskiden autoglym reflow diye bir ürün vardi, eski aracimda ayni sizinki gibi yillanmis kus pisligi lekesi vardi, o urunle cikarmistim. Urune sicak su ekleyip lekeye yapistiriyordunuz, yarim saat bekleyip cikariyordunuz. Ama sanirim artik uretilmiyor.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    193.1 KB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    190.6 KB · Görüntüleme: 10
@Xcorpit39 hocam eskiden autoglym reflow diye bir ürün vardi, eski aracimda ayni sizinki gibi yillanmis kus pisligi lekesi vardi, o urunle cikarmistim. Urune sicak su ekleyip lekeye yapistiriyordunuz, yarim saat bekleyip cikariyordunuz. Ama sanirim artik uretilmiyor.
Bakalım ne yapıcaz çok belli olmuyor ama garajda ışık az olunca yürürken yerinide bildiğim için bugün takıldım resmen buraya

Işığın kendine hayrı yok

Ekli dosyalar

• IMG_3299.jpeg
    IMG_3299.jpeg
    90.8 KB · Görüntüleme: 13
Sürekli bunu yapıyorum
Paylaştığınız resimdeki bu tür ürünler boya koruma ürünü ile uzaktan yakından ilgisi yoktur,

Bu tür ürünler quick detailer (hızlı cila) olarak geçer,

Bu tür ürünler ancak ve ancak alt katmanda wax /sealant / ceramic gibi (ana koruma katmanı) varsa alt katmandaki ana korumayı kısa süreli destekleyici ürünlerdir,

Hafif parlaklık verir
hafif su iticilik
Çok çok kısa süreli koruma sağlar, ve bu kısa süreli koruma sadece agresif olmayan dış etmelere karşıdır,

Wax / Sealant / Ceramic ise uzun süreli koruma sağlar, kuş pisliği gibi durumlarda siz fark edip müdahele edene kadar boyayı korur.

Araç Avek otoda williams seramik yapıldı zaten bu ürünü de yıkama sonrası kullanmamı önerdiler oradaki çalışan bizim mahallede oturduğu için uygun fiyatlı yaptırmıştım demem o ki araç seramikli olmasına rağmen korumasını da bu şekilde yapmama rağmen bu oldu

Bakalım ne yapıcaz çok belli olmuyor ama garajda ışık az olunca yürürken yerinide bildiğim için bugün takıldım resmen buraya

Işığın kendine hayrı yok
Işığın düşük oluşu fena bı hava katmış heee

Işığın düşük oluşu fena bı hava katmış heee
İstanbul’dayım şu an sabah Beşiktaş’a gittim geldim dedim arabayı şirketin garajında iki ekipman malzeme her şey var bir baktım orada kuş pisliği var ben güzelce uygulama yapıp çıkarttım sıcak suyla vesaire ama kurulamayı yaptıktan sonra kaldığını görünce moralim bozuldu

Araç Avek otoda williams seramik yapıldı zaten bu ürünü de yıkama sonrası kullanmamı önerdiler oradaki çalışan bizim mahallede oturduğu için uygun fiyatlı yaptırmıştım demem o ki araç seramikli olmasına rağmen korumasını da bu şekilde yapmama rağmen bu oldu
Avek vs.. bayilerin müşteriyi williams vs.. seramik yaptık dedikleri şey piyasada 15-20$ alabileceğiniz merdiven altı ürünlerdir hocam, müşteriyi bir güzel kandırıyorlar, aslında seramik ile uzaktan yakından alakası yoktur,

İsmi de çok havalı Williams mışş :LOL:

Ayrıca kullandığınız Gyeon Ceramic Detailer ‘ın parasına çok rahatlıkla 1 kutu wax alıp en az 5 sene kullanabilirsiniz.

Avek vs.. bayilerin müşteriyi williams vs.. seramik yaptık dedikleri şey piyasada 15-20$ alabileceğiniz merdiven altı ürünlerdir hocam, müşteriyi bir güzel kandırıyorlar, aslında seramik ile uzaktan yakından alakası yoktur,

İsmi de çok havalı Williams mışş :LOL:

Ayrıca kullandığınız Gyeon Ceramic Detailer ‘ın parasına çok rahatlıkla 1 kutu wax alıp en az 5 sene kullanabilirsiniz.
Kaputu ve ön tamponu ppf yapıcam zaten o işide avcılarda tanıdığım var instagramda falan da sürekli paylaşıyor ne yaptığını o halleder artık 😁

İstanbul’dayım şu an sabah Beşiktaş’a gittim geldim dedim arabayı şirketin garajında iki ekipman malzeme her şey var bir baktım orada kuş pisliği var ben güzelce uygulama yapıp çıkarttım sıcak suyla vesaire ama kurulamayı yaptıktan sonra kaldığını görünce moralim bozuldu
Olur öyle şeyler

Bizimki 7/24 sokakta sen düşün, bı de ağaçlı bölgedeyiz kuş bol bol var😁

Sen yazın çamlardan damlayan o lanet sıvıyı gör bı de namussuz çıkmıyor da. Bağa gidince ya çamın altı gölgeye koyup kumar oynuyorsun, ya da araba güneşde kavruluyor. Büyük bi kumar😀
Kaputu ve ön tamponu ppf yapıcam zaten o işide avcılarda tanıdığım var instagramda falan da sürekli paylaşıyor ne yaptığını o halleder artık 😁
Sanki çok sıcak bakmıyordun ne fikrini değiştirdi

Hocam bu ürünleri wax’ı desteklemek için kullanmak gerek. İyi bir boya koruma için wax ya da sealant kullanmalısın.
komple ppf yapıp hiçbir şeye dikkat etmeden kullanmak daha kullanışlı olur diye düşünmeden edemiyor insan, kuşların pislediği kedilerin kavga ettiği reçinenin yağmur gibi yağdığı günlerde bile balkondan keyifle izleyebilsiniz, 2-3 ayda bir su tutmanız yeterli maksat tozu toprağı aksın.

@Xcorpit39 hocam ben 5li paket almistim, bakayim kaldiysa size vereyim deneyin mutlaka is gorecektir.

Geri