Kaportada kuş pisliği sorunu

Olur öyle şeyler

Bizimki 7/24 sokakta sen düşün, bı de ağaçlı bölgedeyiz kuş bol bol var😁

Sen yazın çamlardan damlayan o lanet sıvıyı gör bı de namussuz çıkmıyor da. Bağa gidince ya çamın altı gölgeye koyup kumar oynuyorsun, ya da araba güneşde kavruluyor. Büyük bi kumar😀

Sanki çok sıcak bakmıyordun ne fikrini değiştirdi
Şu durumdan sonra gerçekten en azından ön kaputu ve ön tamponu yaptırayım da taş izi vs

komple ppf yapıp hiçbir şeye dikkat etmeden kullanmak daha kullanışlı olur diye düşünmeden edemiyor insan, kuşların pislediği kedilerin kavga ettiği reçinenin yağmur gibi yağdığı günlerde bile balkondan keyifle izleyebilsiniz, 2-3 ayda bir su tutmanız yeterli maksat tozu toprağı aksın.
En azından çok fazla yıprancak olan yerler bence iş görür ya kim ne derse desin bir çok insan fuzuli diyor ama ben kafamda kırdım artık ppf işini ön kaput ve ön tamponu

Kaputu ve ön tamponu ppf yapıcam zaten o işide avcılarda tanıdığım var instagramda falan da sürekli paylaşıyor ne yaptığını o halleder artık 😁
Valla kuş pisliği çok illet bir şey dir,

Cam da bile 1-2 gün kalsın cama bile zarar veriyor,

Kaput - ön tampon ppf yapılacak tamak, peki tavan, bağaj kapağı , ön çamurluklar gibi bölgeleri kuş pisliğinden nasıl koruyacaksınız..? :)

1 kutu wax alın en az 5-7 sene keyfinize bakın,

Bütçenize göre;
-Bilt Hamber Double Speed Wax
-Soft99 Fusso Coat 12
-Dodo Juice Rainforest Rub Wax
-Dodo Juice Light Fantastic Wax
-Soft99 Kiwami
-Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Wax

komple ppf yapıp hiçbir şeye dikkat etmeden kullanmak daha kullanışlı olur diye düşünmeden edemiyor insan, kuşların pislediği kedilerin kavga ettiği reçinenin yağmur gibi yağdığı günlerde bile balkondan keyifle izleyebilsiniz, 2-3 ayda bir su tutmanız yeterli maksat tozu toprağı aksın.

Kaput - ön tampon ppf yapılacak tamak, peki tavan, bağaj kapağı , ön çamurluklar gibi bölgeleri kuş pisliğinden nasıl koruyacaksınız..? :)

Bütçenize göre;
-Soft99 Fusso Coat 12
-Soft99 Kiwami
🤣 valla komple mat kaplatabilirim

Kedi, taş sıçraması, çizik, kuş pisliği… Aklına ne gelirse hepsi arabayı fena bozuyor, kozmetiği direkt düşürüyor. Bence PPF yapılmadan bu iş yürümez.
Herkes son model telefon alıyor, kimse çıplak kullanmıyor—kap, film, kırılmaz cam şart. Aynı mantık.

5–10 senede bir değiştirirsin ama araba en azından tertemiz kalır, şıkır şıkır durur. ileride çıkaracağı masraf benim vereceğim 50–60 binlik PPF parasını geçer. Üstüne bir de orijinallik bozulur.

🤣 valla komple mat kaplatabilirim

Kedi, taş sıçraması, çizik, kuş pisliği… Aklına ne gelirse hepsi arabayı fena bozuyor, kozmetiği direkt düşürüyor. Bence PPF yapılmadan bu iş yürümez.
Herkes son model telefon alıyor, kimse çıplak kullanmıyor—kap, film, kırılmaz cam şart. Aynı mantık.

5–10 senede bir değiştirirsin ama araba en azından tertemiz kalır, şıkır şıkır durur. ileride çıkaracağı masraf benim vereceğim 50–60 binlik PPF parasını geçer. Üstüne bir de orijinallik bozulur.
PPF yaptırmak bile sorunu kökten çözmüyor,

Yalnızca belirli yerleri kaplatırsanız, ppf kaplanan yer ile kaplanmayan yer arasında zamanla (güneşin etkisiyle) boyada —>ton farkı olur, işte bunun olmaması için ppf kaplanmamış bölgelerde Wax kullanmanız gerekmektedir,

PPF kaplattırdınız okey, fakat kesinlikle TPU tip olması gerekir, TPH tip düşük kalite ppf ‘ler sıkıntı çıkartır,

Artık çoğu detailing uygulama merkezi Çin menşeili marka kullanıyor, hatta bazıları kendi markamızı kullanıyoruz diyip Çin ‘de ürettiriyor,

Merdiven altı olmayan kaliteli bir marka olması gerekir,

Örneğin: Madico, Xpel, Clif Designs gibi kaliteli markaları tercih etmeniz gerekir, veya Fiyat/Performans olarak Lacuna olabilir, yoksa bir sebebten ötürü filmi sökmek gerektiğinde hiç istenmeyen sorunlar ile karşılaşırsınız, koruma olsun diye verdiğiniz bi ton para yetmezmiş gibi söküldüğü zaman bir bakmışsınız boyaya zarar vermiş.

Bende buradan devam edeyim
Logaritma integralci diferansiyel denklemci matematik hocamız Lnxdx hocamızın motor yakıp araç yenilemesinden sonra bende kuş pislik yanıklarıyla uğraşıyorum.
Bilimsel birşey yok ıslak mendili koy üstüne su dök biraz bekle sil.

Ekli dosyalar

• IMG_3180.jpeg
    IMG_3180.jpeg
    231.1 KB · Görüntüleme: 12
Bende buradan devam edeyim
Logaritma integralci diferansiyel denklemci matematik hocamız Lnxdx hocamızın motor yakıp araç yenilemesinden sonra bende kuş pislik yanıklarıyla uğraşıyorum.
Bilimsel birşey yok ıslak mendili koy üstüne su dök biraz bekle sil.
Altta iz kalıyor ne yapılırsa yapılsın
Sadece ilk anda luş pisliğini görüp yapınca kurtarıyor güneş yemiş kurumuş pisliği boya emiyor cincik gibi iz bırakıyor

Altta iz kalıyor ne yapılırsa yapılsın
Sadece ilk anda luş pisliğini görüp yapınca kurtarıyor güneş yemiş kurumuş pisliği boya emiyor cincik gibi iz bırakıyor
Hocam aracı kaliteli köpükle yıkadığım zaman o izler de kaybolup gidiyor bende. Aracım metalik olmasına rağmen böyle. Normal benzinlik köpükleri ile yıkadıktan sonra geçmiyor.

Beyaz renklerde de mi kalıyormuş 🤔

Kuş pisliği taze yaş iken silersem sıkıntı olmuyor ancak 1 gün durup kuruma sonucu silsemde sarı leke kalmıyor,ışık yansıyınca yada kenardan bakınca leke görünüyor.

Bizim buradaki benzinlik köpükleri beş para etmez hiç kullanma paran gitmesin daha iyi.Bende köpük sıktıktan sonra süngerim var birtane bir kova 🪣 götürüyorum içine su süngeri arada yıkayıp yıkayıp arabayı temizliyorum.

Hocam aracı kaliteli köpükle yıkadığım zaman o izler de kaybolup gidiyor bende. Aracım metalik olmasına rağmen böyle. Normal benzinlik köpükleri ile yıkadıktan sonra geçmiyor.

Beyaz renklerde de mi kalıyormuş 🤔
Kalıyor denendi görüldü
Geçen hafta türkiyedeydim arkadaşım geldi aracı beyaz ve kuş pislikleri vardı iz kaldı renk farketmiyor pisliğindeki asid her türlü iz burakıyor

Kuş pisliği taze yaş iken silersem sıkıntı olmuyor ancak 1 gün durup kuruma sonucu silsemde sarı leke kalmıyor,ışık yansıyınca yada kenardan bakınca leke görünüyor.

Bizim buradaki benzinlik köpükleri beş para etmez hiç kullanma paran gitmesin daha iyi.Bende köpük sıktıktan sonra süngerim var birtane bir kova 🪣 götürüyorum içine su süngeri arada yıkayıp yıkayıp arabayı temizliyorum.
Sünger ile yıkamak (aracı ciddi oranda çizer) yerine 300-500 liralık basit mikrofiber eldiven kullanırsanız sünger ile boyayı zımpara etkisi gibi çizmemiş olursunuz,

Sünger kovaya her daldırdığınızda içi su dolu kovada ara-sıra süngeri yıkasanız bile, sünger yapısı gereği ( kirleri-toz tanelerini ve mikro boyuttaki kum tanelerini) içine hapseder, bunun neticesinde boyaya her temas ettiğinde zımpara etkisi yaratır,

Zaten o benzinlik köpüğü çok kaliteli olsaydı bile yıkama köpüklerinin tamamı ön yıkama yapmak için üretildiği için eldiven veya sünger ile boya üzerinde geçerek-gezdirerek yıkama yapmaya uygun değillerdir, çünkü içeriklerinle eldiven veya süngerin çizmesini önleyecek kayganlaştırıcı maddeler yoktur, bunu sağlayan kova şampuanlarıdır,

Kuş pişliği en geç 2-3 saat içinde müdahele edilmezse ardında iz bırakır yani verniği yakar, bu süreyi uzatmak ve boyayı korumak için bir (cila-wax) veya (sprey hızlı cila) kullanırsanız kuş pisliğine müdahele süresini kullandığınız ürüne bağlı olarak (1-3 güne) kadar uzatabilir, bu sayede kuş pisliğini fark edene kadar geçen sürede verniğe zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Sünger ile yıkamak (aracı ciddi oranda çizer) yerine 300-500 liralık basit mikrofiber eldiven kullanırsanız sünger ile boyayı zımpara etkisi gibi çizmemiş olursunuz,

Sünger kovaya her daldırdığınızda içi su dolu kovada ara-sıra süngeri yıkasanız bile, sünger yapısı gereği ( kirleri-toz tanelerini ve mikro boyuttaki kum tanelerini) içine hapseder, bunun neticesinde boyaya her temas ettiğinde zımpara etkisi yaratır,

Zaten o benzinlik köpüğü çok kaliteli olsaydı bile yıkama köpüklerinin tamamı ön yıkama yapmak için üretildiği için eldiven veya sünger ile boya üzerinde geçerek-gezdirerek yıkama yapmaya uygun değillerdir, çünkü içeriklerinle eldiven veya süngerin çizmesini önleyecek kayganlaştırıcı maddeler yoktur, bunu sağlayan kova şampuanlarıdır,

Kuş pişliği en geç 2-3 saat içinde müdahele edilmezse ardında iz bırakır yani verniği yakar, bu süreyi uzatmak ve boyayı korumak için bir (cila-wax) veya (sprey hızlı cila) kullanırsanız kuş pisliğine müdahele süresini kullandığınız ürüne bağlı olarak (1-3 güne) kadar uzatabilir, bu sayede kuş pisliğini fark edene kadar geçe

Bütçenize göre;
-Soft99 Fusso Coat 12
-Soft99 Kiwami
Üstadım bunların kaçını kullandınız?

Genel olarak da birkaç soru sormak isterim?
Öncelikle renkli köpüren foamlara karşısınız ph7 olsa bile mi? Carpro mesela şeffaf ama köpürünce beyaz oluyor o da renkli olmuş olmuyor mu?
Würth sünger delikli olsa bile yine de zımpara görevi görür mü?
hydro sealant kullanıyorum wax yerini tutar mı?

Geri