Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

araç kapalı otoparkta mı
Keşkeeee. Karşı kaldırımda duruyor şuan üzerine ağaç yaprakları kuş 💩ları her şey düşüyor. Kuşlar pislediği gibi koşup temizliyorum

Son düzenleme:

Ben de geçen ay servise vermiştim arabayı, 2023 model golf 8 1.0 etsi style 60.000km, hem 60.000km bakımı hem de orta konsoldan takırtı şeklinde göğüsün içinden gelen ses vardı. Bir de sunroofun açma kapama mekanizması ve dokunmatik ışık mekanizmasının kafasına göre çalışıp çalışmaması şikayetlerim vardı. Sunroofun kontrol mekanizmasını komple değiştirmişler. Ön göğüsten gelen ses için de komple göğsü söktüler anladığım, çünkü 10 günü falan geçmişti arabayı teslim almam. En sonunda çözdük dediler, klimanın mekanizmalarından ses geliyormuş onu çözmüşler. Sonra da tekrar topladılar tabi göğsü komple. Aracı alırken fark etmemişim ama 1 hava üfleçinin montajı tam yapılmamış, bir de direksiyonu düz tuttuğumda araba sola gidiyordu. Daha sonra tekrar gittim servise ve düzelttiler bulduğum eksikleri. 1000 kmyi geçti arabayı aldığımdan beri, şimdilik bir hata kusur eksiklik görmedim. Görülmeyen yerlerde sıkıntı varsa da henüz belli etmedi kendini. Allah var temiz bir işçilik yapmışlar yani trimlerde gözle görülen bir kusur bulmadım. Umarım bir hata yapmamışlardır. İnsanın aklında da kalmıyor değil.
hocam ben de bursadayım. önceki golf 8 imde vites kolu arızası için arabayı bırakmıştım ordaki trimi bildigin levye ile sökmüşler hep trim köşelerinde çapaklar vardı. gösterdiğimde sadece kusurabakmayın dediler :)

sıfır golf alıyoruz trim sesleri devam ediyor yani bu mühendisler hiç mi incelemiyorlar?

-emniyet kemerinden
-a sutunu tweeter icinde
-arka koltuk ya da bagajdan
trim sesi geliyor.

aynıları golf 8 imde de gelirdi. bunları neden hala düzeltmezler anlamıyorum.
Çok rahatsız edici değilseler. Hiç kurcalatmayın alışınca keser :)

Ya da duymamazlıktan gelin :)

Çok rahatsız edici değilseler. Hiç kurcalatmayın alışınca keser :)

Ya da duymamazlıktan gelin :)
sende var mı abi yoksa benim kulaklarım çok mu iyi duyuyor

Hiçbir ses yok, varsa da duymuyorum. Uçan halı gibi veya nehirdeki sal gibi süzülüyor :)

Önceki aracımda da böyle sesler vardı ama hiçbir zaman söktürmedim.

Golf de ilk 1 yıl içinde beklenmedik bir iki trim sesi hep olabilir ama sonra 11 yaşına geldiğinde de hala aynı sesler olur, değişen bir şey olmaz.

Biraz çok dinliyoruz araçları (zrrr zrrr sürekli kulak tırmalayan rahatsız eden sesler ayrı tabi).

sıfır golf alıyoruz trim sesleri devam ediyor yani bu mühendisler hiç mi incelemiyorlar?

-emniyet kemerinden
-a sutunu tweeter icinde
-arka koltuk ya da bagajdan
trim sesi geliyor.

aynıları golf 8 imde de gelirdi. bunları neden hala düzeltmezler anlamıyorum.
Golf’te trim sesi tamamen kesilmez. 8–8,5 fark etmez; kullanılan plastik parçaların birleşim yerleri zamanla birbirine temas eder ve bu ses kaçınılmazdır.

Açıkçası bu biraz “ne kadar ekmek, o kadar köfte” meselesi. S400 gibi üst segment bir araçta bu sesleri duymazsınız çünkü aracın fiyatı, kullanılan malzeme ve yalıtım seviyesi buna göre belirlenmiştir.

tek çözüm arabayı soyup yalıtım yapmak ben cesaret edemem buna zaten

@Kartal1903 ün aracında herhangi bir trim sesi hiç gözlemlemedim . 13 bin km civarına geldi.

İmpression mk8,5
Abi tamamen şans ya bende de yok şuan ama 1.0 life da var bacanağın mesela. Onun 2023 aldığından beri var benim bı ara çok az oldu şuan o da yok

8.5 da motor kaputu için 2 kallavi kilit var (muhtemelen NCAP vb. güvenlik gereği). Buraya bir kilit daha ekleyince maliyet nedeniyle amortisörü çıkarmışlar herhalde :)

Abi tamamen şans ya bende de yok şuan ama 1.0 life da var bacanağın mesela. Onun 2023 aldığından beri var benim bı ara çok az oldu şuan o da yok

Zaten mk8,5 için tespitleme yaptım .

Mk8 hic binmedim test etmedim

Ben de geçen ay servise vermiştim arabayı, 2023 model golf 8 1.0 etsi style 60.000km, hem 60.000km bakımı hem de orta konsoldan takırtı şeklinde göğüsün içinden gelen ses vardı. Bir de sunroofun açma kapama mekanizması ve dokunmatik ışık mekanizmasının kafasına göre çalışıp çalışmaması şikayetlerim vardı. Sunroofun kontrol mekanizmasını komple değiştirmişler. Ön göğüsten gelen ses için de komple göğsü söktüler anladığım, çünkü 10 günü falan geçmişti arabayı teslim almam. En sonunda çözdük dediler, klimanın mekanizmalarından ses geliyormuş onu çözmüşler. Sonra da tekrar topladılar tabi göğsü komple. Aracı alırken fark etmemişim ama 1 hava üfleçinin montajı tam yapılmamış, bir de direksiyonu düz tuttuğumda araba sola gidiyordu. Daha sonra tekrar gittim servise ve düzelttiler bulduğum eksikleri. 1000 kmyi geçti arabayı aldığımdan beri, şimdilik bir hata kusur eksiklik görmedim. Görülmeyen yerlerde sıkıntı varsa da henüz belli etmedi kendini. Allah var temiz bir işçilik yapmışlar yani trimlerde gözle görülen bir kusur bulmadım. Umarım bir hata yapmamışlardır. İnsanın aklında da kalmıyor değil.
Arabanın sola gitmesi olayı için Rot ayarı yaptılar di mi? Ücretli yaptılar di mi?

- Sol taraftaki Defrost fonksiyonu açınca havalandırmanın sıcaklık ayarları devre dışı kalıyor. Arka Bölgedeki ayarlar da devre dışı kalıyor.

- AC Auto konumunda iken sürücü tarafından ayarlanan sıcaklık hem sağ yolcu hem de arkaya aynı şekilde yansıyor. Sağdaki ve arkadaki kullanıcılar isterseler sonradan kendi sıcaklıklarını değiştirebiliyorlar.

- AC Auto OFF konumunda iken sürücünün tarafında ayarlanan sıcaklıksağ yolcu ve arkadaki sıcaklıkları etkilemiyor.

Arkadaşlar günaydın, direksiyonun altına pedallara falan bakarken alt tarafın bu şekilde olduğunu gördüm. Buralarda koruma parçaları olması gerekiyor mu yoksa benim arabaya montajlamayı mı unutmuşlar? Sizin arabalarda durum nedir acaba?
1000078079.jpg1000078068.jpg

Geri