1.5 eTSI Alternatör Sorunu

Ayhan5353

Üye
İsim
Ayhan
Arkadaşlar bir çok vag gurubu e tsi araçlar da hafta da en az bir iki alternatör şikayeti oluyor . Serviste çalışan arkadaşa da sordum bu durumu. Maalesef çok değişiyoruz dedi. Ya şöyle 1.5 e tsi yada 1.0 e tsi kullanıp 100 bin km olmuş ama hiç alternatör sorunu yaşamadım diyen yokmu. Her keste olmuyordur heralde diye düşünüyorum ama iki arkadaşımda vardı ikisi de alternatör sorunu yaşadı. Biri 1.0 e tsi oktavia 21 model sanırım 60 binde yaşadı . diğeri a3 23 model 80 bin de yaşadı. Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldımı acaba . Valla 1.5 tsi nin gözünü seveyim 170bin km dir kullanıyor arkadaşım saat gibi maşallah .en ufak bir arıza bile vermedi.

1.5 etsi araçlarda düzeltildi deniyor ancak 2024 yılında 1.0 dan1.5 etsı ya geçildiği için daha zamansal olarak yeni oldukları için arıza için erken denilebilir.

Upvote 0
Arkadaşlar bir çok vag gurubu e tsi araçlar da hafta da en az bir iki alternatör şikayeti oluyor . Serviste çalışan arkadaşa da sordum bu durumu. Maalesef çok değişiyoruz dedi. Ya şöyle 1.5 e tsi yada 1.0 e tsi kullanıp 100 bin km olmuş ama hiç alternatör sorunu yaşamadım diyen yokmu. Her keste olmuyordur heralde diye düşünüyorum ama iki arkadaşımda vardı ikisi de alternatör sorunu yaşadı. Biri 1.0 e tsi oktavia 21 model sanırım 60 binde yaşadı . diğeri a3 23 model 80 bin de yaşadı. Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldımı acaba . Valla 1.5 tsi nin gözünü seveyim 170bin km dir kullanıyor arkadaşım saat gibi maşallah .en ufak bir arıza bile vermedi.
Bizde iki araç var 1.0 etsi golf ve 1.0 etec octavia (octavia şirket aracı) biri 93000de diğeri 95000de. İkisinde de sorun yaşamadık🧿

Upvote 0
Sıkışık trafik yoğun dur kalk koşullarında S modu.

Upvote 0
Merhabalar,
e-Tsi olmayan 1.0 TSI Golf'lerde alternatör sorunu yaşayan var mıdır peki?

Upvote 0
Arkadaşlar benim araba 2129 km de az önce uyarı verdi ne yapmalıyım? Forumda cevabını görmüştüm ama hatırlayamıyorum hangi konuydu. Birkaç kere kontak aç kapa yapınca hatalar silindi ama tedirgin oldum..

Ekli dosyalar

• IMG_1600.jpeg
    IMG_1600.jpeg
    354 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_1601.jpeg
    IMG_1601.jpeg
    324.3 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_1602.jpeg
    IMG_1602.jpeg
    328.8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_1603.jpeg
    IMG_1603.jpeg
    316.8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_1604.jpeg
    IMG_1604.jpeg
    313.8 KB · Görüntüleme: 47
Upvote 0
Arkadaşlar benim araba 2129 km de az önce uyarı verdi ne yapmalıyım? Forumda cevabını görmüştüm ama hatırlayamıyorum hangi konuydu. Birkaç kere kontak aç kapa yapınca hatalar silindi ama tedirgin oldum..
Geçmiş olsun reis servise sürecen napacan başka.

2000 km de yapan ilk seninkini gördüm. Senin araç 26 model diye mi geçiyordu hangi marka var acaba alternatör.

Upvote 0
Geçmiş olsun reis servise sürecen napacan başka.

2000 km de yapan ilk seninkini gördüm. Senin araç 26 model diye mi geçiyordu hangi marka var acaba alternatör.
Araç 2025-11-06 üretimli

Upvote 0
@omer hangisi oluyor sen hakimsin bu konulara
Alternatör Vitesco.
Aracı çekiciyle mi götürmek gerekir acaba.. 2000 kmdeki araçta olması aşırı irrite edici bir durum, soğutmaktan başka bir şey değil

Son düzenleme:
Upvote 0
hocam aracı az kullanıyorsanız 12v akü zayıflamış ise bundan dolayı olabilir. Tabi garantili aracı servise götürüp bizide bilgilendirirseniz seviniriz.

Upvote 0
hocam aracı az kullanıyorsanız 12v akü zayıflamış ise bundan dolayı olabilir. Tabi garantili aracı servise götürüp bizide bilgilendirirseniz seviniriz.
Her gün kullanıyorum aldığımdan beri götürüp baktıracağım paylaşırım

Upvote 0

Şimdi görüştüm satış temsilcimle, Perşembe günü sabahtan götüreceğim baktıracağım komple gelişmeleri buradan paylaşırım.
Kendisinin bana aktardığı: bu uyarı bazen yazılımsal olarak çıkabiliyor, sürücü bilgi ekranında bir arıza ışığı yanmadığı sürece şu an endişelenmenizi gerektiren bir durum yok yine de getirin detaylı kontrolünü yapalım diye belirtti..

Upvote 0

Geri