1.5 eTSI Alternatör Sorunu

İsim
Ayhan
Arkadaşlar bir çok vag gurubu e tsi araçlar da hafta da en az bir iki alternatör şikayeti oluyor . Serviste çalışan arkadaşa da sordum bu durumu. Maalesef çok değişiyoruz dedi. Ya şöyle 1.5 e tsi yada 1.0 e tsi kullanıp 100 bin km olmuş ama hiç alternatör sorunu yaşamadım diyen yokmu. Her keste olmuyordur heralde diye düşünüyorum ama iki arkadaşımda vardı ikisi de alternatör sorunu yaşadı. Biri 1.0 e tsi oktavia 21 model sanırım 60 binde yaşadı . diğeri a3 23 model 80 bin de yaşadı. Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldımı acaba . Valla 1.5 tsi nin gözünü seveyim 170bin km dir kullanıyor arkadaşım saat gibi maşallah .en ufak bir arıza bile vermedi.

youtubede bostancı öztürk oto dinamo bu sorunu 56.000 tlye çözüyor diye bir yorum okudum bir videonun altındaki yorumlarda, yabancı bir youtuber 80 euro ya bir kart satıyor , biraz elektronik yatkınlığı olan kendi bile yapabilir( altarnatör sökme kısmı hariç.

Upvote 0
youtubede bostancı öztürk oto dinamo bu sorunu 56.000 tlye çözüyor diye bir yorum okudum bir videonun altındaki yorumlarda, yabancı bir youtuber 80 euro ya bir kart satıyor , biraz elektronik yatkınlığı olan kendi bile yapabilir( altarnatör sökme kısmı hariç.
@datdat
Vedat Hoca'mın Golf 8 alması için dua ediyorum 🤗
Başına gelince kesin uğraşıp çözer, bizimle de paylaşır video olarak 😄

Upvote 0
@datdat
Vedat Hoca'mın Golf 8 alması için dua ediyorum 🤗
Başına gelince kesin uğraşıp çözer, bizimle de paylaşır video olarak 😄
aslına bakarsan elektronik bilgim motor bilgimden daha fazla sorunun ne olduğunu tam anlayabilsem
arduino programlayarak sürücülerle çözerim belki ama sorun ne tam bilmiyorum
keşke memur olacağıma motor ustası olsaydım

Upvote 0
Benim gibi günlük 3 km düz yol yapıyorsanız frenle şarj olayı pek mümkün olmuyor, malum herkes frenli sürüş yapacak güzergahlarda kullanmıyor aracını. Kaldı ki her fren de şarj etmiyor, yumuşak frenleme yapılması gerekiyor. Bunları sizin yazınızdan öğrenmiştim zaten. Ayrıca alternatörün görevi aküleri şarj etmek değil mi? Şarj azlığı olmasa alternatör çok çalışıp yanmaz diye düşündüm. 12v aküyü zayıflamadan değişsek ve 48v akünün de şarjı azalmasa alternatör yine de bozulur mu
ihtimali azaltacağı
aslına bakarsan elektronik bilgim motor bilgimden daha fazla sorunun ne olduğunu tam anlayabilsem
arduino programlayarak sürücülerle çözerim belki ama sorun ne tam bilmiyorum
keşke memur olacağıma motor ustası olsaydım
Sorunun ne olduğunu yetkili servisler ve birkaç ar-ge ci usta dışında bilen yok. zaten dsg gibi mistik bir sır gibi dilden dile gidiyor. Ama ben çözümün piyasaya düşüp ucuzlamasına 1 yıl veriyorum. Dsg zamanında doğru düzgün sosyal medya kullanımı yoktu. şuan çözüm bulununca daha hızlı piyasaya yayılacağını düşünüyorum. 2 bucuk yıl önce etsi golf görmüyordum istanbulda şuan çok fazla. indirimlerle çok golf sattılar demek.

Upvote 0

Geri