1.5 eTSI Alternatör Sorunu

Ayhan5353

Üye
İsim
Ayhan
Arkadaşlar bir çok vag gurubu e tsi araçlar da hafta da en az bir iki alternatör şikayeti oluyor . Serviste çalışan arkadaşa da sordum bu durumu. Maalesef çok değişiyoruz dedi. Ya şöyle 1.5 e tsi yada 1.0 e tsi kullanıp 100 bin km olmuş ama hiç alternatör sorunu yaşamadım diyen yokmu. Her keste olmuyordur heralde diye düşünüyorum ama iki arkadaşımda vardı ikisi de alternatör sorunu yaşadı. Biri 1.0 e tsi oktavia 21 model sanırım 60 binde yaşadı . diğeri a3 23 model 80 bin de yaşadı. Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldımı acaba . Valla 1.5 tsi nin gözünü seveyim 170bin km dir kullanıyor arkadaşım saat gibi maşallah .en ufak bir arıza bile vermedi.

Şimdi görüştüm satış temsilcimle, Perşembe günü sabahtan götüreceğim baktıracağım komple gelişmeleri buradan paylaşırım.
Kendisinin bana aktardığı: bu uyarı bazen yazılımsal olarak çıkabiliyor, sürücü bilgi ekranında bir arıza ışığı yanmadığı sürece şu an endişelenmenizi gerektiren bir durum yok yine de getirin detaylı kontrolünü yapalım diye belirtti..
Boş yapmış yani

Upvote 0

Golf 8 arıza durumana düşünce; Allah ne verdiyse bütün arızaları peş peşe yakıyor. Aç kapa yapınca düzeliyor. Tek sefere mahsus yaptıysa önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Upvote 0
Götürdüğümde özellikle kontrol ettirmem/sormam gereken kritik şeyler var mı? En azından daha bilgili bir şekilde gidip orada cevap almaya çalışacağım.
Valla eTSI aracı olanlara sorsan daha doğru.

Bu mal kusurlu. Bugünü atlatsan yarın sorun çıkacak zaten

Upvote 0
Şimdi görüştüm satış temsilcimle, Perşembe günü sabahtan götüreceğim baktıracağım komple gelişmeleri buradan paylaşırım.
Kendisinin bana aktardığı: bu uyarı bazen yazılımsal olarak çıkabiliyor, sürücü bilgi ekranında bir arıza ışığı yanmadığı sürece şu an endişelenmenizi gerektiren bir durum yok yine de getirin detaylı kontrolünü yapalım diye belirtti..
sürücü bilgi ekranı dediği (hayalet ekran) ‘dan mı bahsediyor..?

Uyarılar media ekranında çıksa ne olur, sürücü ekranında çıksa ne fark eder..? İkisi de aynı şey, sonuç olarak uyarı çıkıyor, danışman boş boş konuşmuş,

Arabada kontak açık (motor çalışmıyorken)
veya kontak kapalıyken telefonu şarj ediyor musunuz..? veya radyo-müzik dinliyor musunuz? Yani aküyü zayıflatacak elektrik çeken bir durum yapıyor musunuz..?

Upvote 0
Arkadaşlar benim araba 2129 km de az önce uyarı verdi ne yapmalıyım? Forumda cevabını görmüştüm ama hatırlayamıyorum hangi konuydu. Birkaç kere kontak aç kapa yapınca hatalar silindi ama tedirgin oldum..
öncelikle üzülmüyoruz hocam. en yakın vw servisine gidip, araca bağlayın sorun ne kontrol edin diyorsunuz. hiç kayıt açılmadan kapının önünde 2 dk odis ile bağlanıp bakıyorlar. sorun neyse duruma göre aksiyon alırsınız

Upvote 0
sürücü bilgi ekranı dediği (hayalet ekran) ‘dan mı bahsediyor..?

Uyarılar media ekranında çıksa ne olur, sürücü ekranında çıksa ne fark eder..? İkisi de aynı şey, sonuç olarak uyarı çıkıyor, danışman boş boş konuşmuş,

Arabada kontak açık (motor çalışmıyorken)
veya kontak kapalıyken telefonu şarj ediyor musunuz..? veya radyo-müzik dinliyor musunuz? Yani aküyü zayıflatacak elektrik çeken bir durum yapıyor musunuz..?
Hayaletten bahsediyor sanırım, ben de ikna olmadım hocam..

Motor çalışmıyorken hiç araçta bulunmuyorum yani bahsettiğiniz hiçbirini yapmadım. Belki totalde 10 dakika olsun 3 aylık kullanımda, bu arada bugün aracı alalı tam 3 ay oldu.
Pazar günü kablosuz şarj kullanmıştım onun haricinde şarj özelliğini de kullanmıyorum.

Upvote 0
öncelikle üzülmüyoruz hocam. en yakın vw servisine gidip, araca bağlayın sorun ne kontrol edin diyorsunuz. hiç kayıt açılmadan kapının önünde 2 dk odis ile bağlanıp bakıyorlar. sorun neyse duruma göre aksiyon alırsınız
Danışmanla konuştuktan sonra servisten aradılar hemen randevu oluşturmak için, Perşembe günü sabah bırakacağım aracı. Sağ arka kapıdan gelen bir trim sesi de vardı ona da baktıracağım gitmişken ama şu alternatör uyarısını görmek forumdakileri okuduktan sonra aşırı paniklettirdi..

Odis’te geçmişe dönük aracın verdiği hatanın detayları yer alıyor olsa gerek herhalde değil mi?

Upvote 0
Endişelenmeyin bir şey yoktur muhtemelen.

Alternatör yeni tip Vitesco olması lazım.

Az kullandığınız için 12V azalmıştır ya da yazılım olabilir.

Panikleyecek bir şey yok. Hangi servise gideceksiniz?

Upvote 0
Endişelenmeyin bir şey yoktur muhtemelen.

Alternatör yeni tip Vitesco olması lazım.

Az kullandığınız için 12V azalmıştır ya da yazılım olabilir.

Panikleyecek bir şey yok. Hangi servise gideceksiniz?
Antalya Alvin’e gideceğim hocam

Upvote 0
Taş gibi Golf o birşey çıkmayacak inşallah. Çıksa da garantide zaten. Dert edecek bir şey yok.

Upvote 0
Upvote 0
Antalya Alvin’e gideceğim hocam
Garantisi olduğu için şanslısınız hocam her ne kadar tat kaçırsa da. Cebinden 140.000 ödeyenlerden sonra sizin durum çokta kötümser değil.

Yetkili serviste bakım safsatasını normalde belirli bir yere kadar kabul ederim. Ancak eTsi sahibi kullanıcıların tarih olarak dahi geciktirmeden yetkili serviste bakımlarını yaptırmasını tavsiye ederim. İyi niyet garantisinden değil, yarın bir gün doğacak "gizli ayıp" durumundan, hakkınızı aramanız açısından söylüyorum

Upvote 0
Garantisi olduğu için şanslısınız hocam her ne kadar tat kaçırsa da. Cebinden 140.000 ödeyenlerden sonra sizin durum çokta kötümser değil.

Yetkili serviste bakım safsatasını normalde belirli bir yere kadar kabul ederim. Ancak eTsi sahibi kullanıcıların tarih olarak dahi geciktirmeden yetkili serviste bakımlarını yaptırmasını tavsiye ederim. İyi niyet garantisinden değil, yarın bir gün doğacak "gizli ayıp" durumundan, hakkınızı aramanız açısından söylüyorum
Aynı düşüncedeyim, fakat 2100 km’deki bir aracın bu uyarıyı vermesi çok normal gelmedi..
Dediğinize katılıyorum, eTsi araçların yetkili serviste bakım yapılması mecburi gibi bir şey yoksa astarı yüzünü geçebilir durumu var.

Upvote 0

Geri