1.5 eTSI Alternatör Sorunu

Ayhan5353

Üye
İsim
Ayhan
Arkadaşlar bir çok vag gurubu e tsi araçlar da hafta da en az bir iki alternatör şikayeti oluyor . Serviste çalışan arkadaşa da sordum bu durumu. Maalesef çok değişiyoruz dedi. Ya şöyle 1.5 e tsi yada 1.0 e tsi kullanıp 100 bin km olmuş ama hiç alternatör sorunu yaşamadım diyen yokmu. Her keste olmuyordur heralde diye düşünüyorum ama iki arkadaşımda vardı ikisi de alternatör sorunu yaşadı. Biri 1.0 e tsi oktavia 21 model sanırım 60 binde yaşadı . diğeri a3 23 model 80 bin de yaşadı. Bununla ilgili bir iyileştirme yapıldımı acaba . Valla 1.5 tsi nin gözünü seveyim 170bin km dir kullanıyor arkadaşım saat gibi maşallah .en ufak bir arıza bile vermedi.

Yani bence düzeltildi falan diyorlar ama garanti sonrası aracı satmak en mantıklısı, ya da parasını ayırmak lazım. Sonra da ayıplı mal diye THH sürecini göze alacak bir mental lazım :)

4-5 sene kafa rahat kullanayım diyemeyeceğiz gibi.

Ben arıza yaşarsam muhtemelen yaptırdıktan sonra satarım aracı. Genelde bu tarz şeyler kullandığım cihazda/araçta olunca aşırı soğurum araçtan.

Ben öyle arıza vermesin falan diye Sport moda alayım vs diyerek kullanamam aracı.

1.5 TSI gelen de sadece Skoda'da bazı modeller kaldı herhalde. Aracı satarsam mecbur yine ikinci el Golf, Leon vs. bir şeyler bakarım böyle durumda.

Ben bu sorun çözüldü diyenler varken de diyordum daha kimler düşük çözülüp, çözülmediğini ancak 2-3 sene içinde anlarız.

Umarım bir arıza yaşamayız hiçbirimiz.

Upvote 0
Herkese tekrardan selamlar aracı Alvin’e bıraktım. Servis danışmanı ve teknikteki arkadaş yardımcı oldular. Teknikteki arkadaşın söylediğine göre araç alternatör uyarısı vermiş (zaten uyarı buydu) fakat değişim istemi cihaza bağladığımızda göstermiyor dedi. Araç bizde kalsın Doğuş’a durumu bildirelim alternatör değişimini garantiden isteyelim diye söyledi. Yazılımdaki fotoğrafı ekliyorum gelişme oldukça bilgilendireceğim..
Bu sonuçlara göre bu bir arıza değil.

Servis tabi garantiden işlem yapmak istiyor çünkü para kazanacak.

Ancak alternatörün sıralı test prosedürleri var. Onları uygulayıp onların sonucunu sunup ona göre değişim talep edebilir.

Servis size söylememiş ve bu gösterilen kayıtlar dışında bir takım testler uygulamış ve değişim çıkmış ise değişim talep edebilir.

Yoksa böyle anlık geçici arıza kayıtları ile değişim talep edemez etse de değişim yapılmaz.

Ben hala ortada bir arıza göremiyorum.

Upvote 0
Araba tekleyip aksırıp öksürüp kusmadığı sürece ekranda çıkan hataları direk araba cortladı olarak algılamamak lazım

Hadi en azından ikinci kere arıza uyarısı vermesini beklemek lazım

"Anlık" voltaj besleme de bir düşüklük anlık gecici hata kodları yakabilir.

Araç beyni miliamperlik sapmalarda bile ihbarda bulunuyor araç sahibine

Ciddiye almayın demiyorum

Takipte kalın sürüşe devam edin aracı dinleyin

Upvote 0

Geri