- İsim
- omer
- Araç
- Golf 8.5 1.5eTSI life
ruhsatta son harf yazmaz. dxde*2025 1.5 eTSI DXD-N motor kodu.
ruhsatta son harf yazmaz. dxde*2025 1.5 eTSI DXD-N motor kodu.
golf ile tiguan aynı motor, hatta bence tek tip motora geçtiler @AtesciPeki Golf aracında motor kodu DX ile başlayan kimse var mı? Bildiğim kadarıyla Golflerin motor kodları DP,DG,DL,DF vs.
Konumuz golf mü, tiguan mı.
2025 yılı içerisinde belki 150hp golf satın alan birisi varsa bize motor kodunu söyleyebilir.
ruhsatta son harf yazmadığını kanıtlamış oldunuz. son harf motorun gücünü temsil ediyor. motorlar dışarıdan bakınca aynı gözüküyor. bence fark ya cok ufak ya da yazılımsalBir şey diyeceğim de ortalık daha çok kızışacak
DXD-U ve DXD-A kodlu 150'lik A3 ve 8.5 R line ruhsatına da denk geldim DXD-A kodlu 116'lık style ruhsatına da
Yani kod olarak yaklaşım sergilersek ortalık yangın yeri 116 ile 150 de aynı motor var gibi olacak
hocam golf 8.5 1.5 116 etsi dxde, 150 lik ise dxdb.
evet tek tip motor. dış görünüşleri falan aynı duruyor ama işte turbosu falan değişik midir bilemiyorum. internette tam bilgi de yokÖyleyse hem fikir olduğumuz gibi 2025 ile artık tek tip motora geçilmiş. Bu bence süper bir kıyak 116 araç alanlara. Şu ECU yazılım işleri yoluna girdikten sonra herkes gönül rahatlığıyla faydalanacaktır.
önceki nesilde kullanılan 1.8TSI 180hp motor da benzer şekilde kral bir motordu. Sadece Stage1 ile 180 den 240-245'e çıkıyordu motor.
evet tek tip motor. dış görünüşleri falan aynı duruyor ama işte turbosu falan değişik midir bilemiyorum. internette tam bilgi de yok
en azından turbo farklı olabilir mi? teknolojileri aynı ikisinde de vtg turbo var ama boyutları farklı olabilir miElde olan bilgilere göre aynı hocam. Mesela yeni troc da 116 ve 150 var ikisi aynı motor sadece kısılmış. Ama şanzıman dq200
en azından turbo farklı olabilir mi? teknolojileri aynı ikisinde de vtg turbo var ama boyutları farklı olabilir mi

@Atesci hocam sizin tam yorumunuz nedir? konunun başında turbolar farklı vs. demişsiniz. pistonların aynı (Bore Diameter, 74.5 mm, Stroke 85.9 mm).Sanmıyorum. Motorun güç grafiği bile çok benzer eğrilere sahip, sadece yazılım olma ihtimali çok yüksek. Farklı bir turbo vs. olsaydı grafiği etkilerdi bence. Mesela böyle düşünme sepeblerimden bir diğeri de dökümanlardaki dip notlarda, farklı seçenek motorlar olsa bile kaynak olarak ssp733 yani 1.5 tsi 150hp evo2 motora atıf yapılmış. Çok uzun bir süredir de yayınlanan tek 1.5tsi dökümanı yine 1.5 tsi 150hp evo2.
Aşağıdaki grafikte 175hp, 150hp, 116hp 1.5tsi güç grafiklerindeki benzerliğe bakarmısınız.
![]()
Alternatör arızası güncel araçlarda da yaşanmaya başladı hocam aslında endişe ettiğim konu bu 2024-2025'lerde de görülmeye başlaması. 2021'lerin cortlaması vakit aldı ancak geçen sene yazın 48v arızası yaşamış superb ile tanıştık keza aynı şekilde bir farklı konuda adanadan bir yakınımın aracı serviste alternatör arızasından dolayı üstünü ödeyerek araç değişimine gidildiği için 2025 de dahi böyle bir arızanın varlığı beni biraz korkutuyor. Asıl bendeki travmatik durum uzun yolda aracı çok yelken modunda süzdürdüğüm için 48V ve tahrik yemem... Şehir dışında yolda kalma korkusunu yaşadığım için uzaklaşmıştım. Belki komik gelecek ama golfü sattıktan -ağustos sonunda sattım- sonra a3 de aldım ondan sonra şu an kullandığım W205 c180 coupeyi satın aldım. İnanır mısınız bu aracımda uzun yolda yolda bıraktı beniAlternatör olayı bence artık çözülmüştür. Şimdiye kadar sorunlu olanların çoğu zaten değişim yapılmıştır. Yenilerde de zaten sorun yok takip edebildiğim kadarıyla. Sadece akü ömrüne ve kalitesine dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca etsi yakıt avantajı da çok araç kullananlar için iyi bence yılda 200litre az harcasa, neredeyse yıllık bakım maliyetini çıkartır araç kendi kendine. DSG konusu ise 2018 sonlarına kadar korkutucuydu, sonrasında sorun pek yok gibi. Sadece uzun süre binecek olan kişi için işletim maliyetlerini göze alması lazım 5-6 litre yağ, litresi 30€, kavrama+volan desen, manuele göre maliyet en az 3 misli, ömür en fazla yarısı.
Fiyat konusunda ilginç bir şekilde Fransa'da da halk bu etsi araçlardan korkuyor galiba. Sık sık 2017-2019 Golf 7 piyasasına satılan 2020-2022 Golf Life / Style görüyorum ilanlarda ve uzun süre satılmayı bekliyorlar. Bu durumda yaşın yanında kuruda yanıyor tabiki. Burada 2.0TDI 150 olanlarında piyasası diğerleri nedeniyle düşüyor. Halbuki 2.0 TDI 150 golfler ölümsüz sınıfına girer benim gözümde. Millet burada Highline Golf 7 lere 14.000-16000 fiyat çekiyor ve satıyor. 2020-2022 Golf 8 biraz beklemede kalsan 15.000-16.500 civarına alabilirsin.
Formentor piyasası Fransa da yüksek 1.5tsi 150hp düzgün bir formentor 19.000 den aşağı bulunmaz. Tutulan bir araç.
116 ve 130'luktaki blok ortak , 150'liğin bloğu farklı diye biliyorum ben hocam@Atesci hocam sizin tam yorumunuz nedir? konunun başında turbolar farklı vs. demişsiniz. pistonların aynı (Bore Diameter, 74.5 mm, Stroke 85.9 mm).