1.5 eTSI 116 ps / 1.5 eTSI 150 ps

araştırmalarım sonucu;
DXDE - 116HP
DXDC - 130HP (Golfte yok)
DXDB - 150HP
motorların hepsinin 05E145702L parça kodlu turbo kullandığını gördüm. Motor blokları pistonlar vs. de aynı gözüküyor. E geriye ne kaldı tahminimce %99 yazılım farkı var. Ama sırf yazılım için 116 ile 150 arasındaki uçurum fiyat farkı yapılır mı bilmiyorum. Parça kodları aynı gözüküyor.

bu motor ailesi ile ilgili detaylı araştırmalar yaptım. skoda motor mühendisleri ile yapılan videolar, vw nin ücretli yayınladığı ssp dökümanları ve sızmış teknik bültenlere bakarak araştırmalar yaptım. belki müsait bir vakitte hepsini derleyip uzunca bir konu açarım. şuanlık durum bu.

1772612410950.png

araştırmalarım sonucu;
DXDE - 116HP
DXDB - 150HP
motorların hepsinin 05E145702L parça kodlu turbo kullandığını gördüm. Motor blokları pistonlar vs. de aynı gözüküyor. E geriye ne kaldı tahminimce %99 yazılım farkı var. Ama sırf yazılım için 116 ile 150 arasındaki uçurum fiyat farkı yapılır mı bilmiyorum. Parça kodları aynı gözüküyor.

bu motor ailesi ile ilgili detaylı araştırmalar yaptım. skoda motor mühendisleri ile yapılan videolar, vw nin ücretli yayınladığı ssp dökümanları ve sızmış teknik bültenlere bakarak araştırmalar yaptım. belki müsait bir vakitte hepsini derleyip uzunca bir konu açarım. şuanlık durum bu.

1772612410950.png

ben bu motora yazılım yapmam

yapanları yaptıracakları çok merak ediyorum

Son düzenleme:
-

Son düzenleme:
-

Son düzenleme:
benim çok ilgi alanım değil aslında hocam bu işler
ben stock orjinalciyim

150 beygir ile 116 beygir olanların fren diskleri vs aynı mı peki? Yazılım yaptıran biriyim frenleri de elden geçirmeli mi ?

150 beygir ile 116 beygir olanların fren diskleri vs aynı mı peki? Yazılım yaptıran biriyim frenleri de elden geçirmeli mi ?
evet aynı disk balata

Yakıt fiyatları böyleyken hele, bu kadar ekonomik motoru ellemeye gerek yok. Daha ekonomiği yok
valla dediğim gibi hiç girişeceğim konu değil
yapan veya yapacakları merak ediyorum sadece

ben mekanikçiyim

valla dediğim gibi hiç girişeceğim konu değil
yapan veya yapacakları merak ediyorum sadece

ben mekanikçiyim
Yapılabileceğini düşünmüyorum şu aşamada daha baya zamanı var gibi

araştırmalarım sonucu;
DXDE - 116HP
DXDB - 150HP

1772612410950.png
Doğru bilgi 👍🏻👍🏻👍🏻

Doğuş yetkili servisinde iş görüşmesi için gitmişken orada müşteri danışmanının bir müşteriye sözüne şahit oldum.

Müşteri 150 lik ve 116 lık golflerin bir farkı diye var mı sordu, satış danışmanı ise sadece yazılım farkı olduğunu belirtmişti. Dilerse kişi araca belli bir ücret karşılığında yazılımla motor beygiri yükseltme imkanı sağlandığı da söylenmişti.

Sonradan biz de öğrendik tabii. Motorda sadece yazılım farkı var. Yazılım yaptırmak isteyen rahatlıkla 150 beygire çıkartabilir aracını.

Müşteri 150 lik ve 116 lık golflerin bir farkı diye var mı sordu, satış danışmanı ise sadece yazılım farkı olduğunu belirtmişti. Dilerse kişi araca belli bir ücret karşılığında yazılımla motor beygiri yükseltme imkanı sağlandığı da söylenmişti.
Nasıl yani böyle bir şey ilk defa duydum.

Böyle bir şey varsa yapacak bir sürü kişi var bu forumda bence kimsenin bundan haberi yoktur. Yapacaklarını da sanmıyorum açıkçası

Böyle bir şey varsa yapacak bir sürü kişi var bu forumda bence kimsenin bundan haberi yoktur. Yapacaklarını da sanmıyorum açıkçası
Yetkili bayiide çalışan adamın böyle bir teklifte bulunması garip gelmişti o an açıkçası. Hatta elindeki 116 lık aracı adama itelemeye çalışıyor diye art niyetli olarak yorumladım kendi çapımda.

Yetkili servise daha bunun için geleni görmemiştim. Ancak dışarı bir firmada garanti bittikten sonra yazılım yaparsanız hiçbir sorun olmadan kullanabilirsiniz soğutma sisteminden frenlerine varana kadar aynı.

Pazarlama ve satış tekniği olarak yorumluyorum ben. Ki meyvesini de yiyordur distribütör.

Türkiye de yapıyorlar mı bilmiyorum. Ancak Avrupa da bazı ülkelerde bu hizmet garanti kapsamında bazı bayilerde veriliyor. Ancak bildiğim kadarıyla bayinin kendisi değil anlaşmalı olduğu ve Volkswagen tarafından onaylanmış firmalar tarafından sağlanlanan bir hizmet. Oettinger, ABT gibi firmalar tarafından sağlanıyor. Ancak tabi fiyat olarak dışarıda yapılanın bir kaç misli.

Geri