Beyin boshc ise 150 gelen yazılım 116 içinde gelir hocam. Beyin tarafından bir Engel olmadığı sürece neden gelmesin ki. Racechip çok güvenli bulmuyorum açıkçası.Hocam bu arada yazılım ihtimalini değerlendiriyoruz ancak 1.0 tsi "delphi" beyinlere hala yazılım gelmedi. 1.5 tsi 116'lık bosch beyin diye biliyorum 150 liğe yazılım kısa sürede gelecektir ancak 116lık için bir düşüncem yok öngörülen bir tarihte yok. Benim nacizane tavsiyem eğer güçlendirmek istiyorsanız racechip kalibrasyonlarını tamamladığında racechip gts ürününü tercih etmeniz yönünce en sağlıklısı bu yönde olacaktır
ben serviste sordum turbolar aynı dendi yazılım protokolleri çözülsün göreceğiz bakalım aynı mı değil mi116 ve 150 nin turbo parca nolarini biln var midir?
Motor kodlari da ancak grupta 150 ve 116 araclari olanlardan ogreniriz. Ruhsatta motor nosu var orada yazar. Ya da vw im uygulamasina bakabilirsiniz.
Beyin boshc ise 150 gelen yazılım 116 içinde gelir hocam. Beyin tarağından bir Engel olmadığı sürece neden gelmesin ki. Racechip çok güvenli bulmuyorum açıkçası.
Çok güzel açıklanmış durum. Yetkili satıcılar aracı satmayla mükellef oldukları için "yazılımsal" diyip konuyu geçiştiriyor ancak aralarındaki fark büyük denli. Daha teknik olarak incelenmemiş bir motor olduğu için bilgi karmaşası çok fazlaBildiğim kadarıyla 116 ile 150 1.5eTsi arasında piston, turbo, ecu, enjeksiyon sisteminde farkları var. 1.5 150lik versiyonun yazılımsal olarak kısılmış versiyonu değil yani, servislerde kısılmış olarak diyebilirler, herkes bu denli araştırmayabilir, en başta kendilerinin karşı olduğu bir sistem hakkında (yazılım) araştırma yapmamaları doğal.
116hp olan versiyon ekonomik odaklı ve hali hazırdaki 1.5 150hp lik model baz alınarak türetilmiş bir motor, temelde aynı olsa dahi bir çok farkı var.
Eski 1.4Tsi motorlarda da aynı durum vardı; 125, 140, 150 hepsinin de turboları farklıydı mesela.
130 luk ile 150 arasında mekanik farklar mevcut yazılım değil aradaki tek fark.Merhaba
Araştırdığıma göre Golf'teki 85kw ve 110 kw dsg şanzımanlar aynı DQ200-7F 0CW kodu ile .Motor için ise 1.5 130'luk bir motor daha var vag grubunda 150'lik ile fark net bir şekilde yazılım olarak geçiyor.Bu motor yeni t-roc'ta kullanılıyor ülkemize kesin sadece 150'lik gelir.Sanki seat veya skoda'da vardı diye anımsıyorum şu an kontrol etmedim.116'lığa gelince 150'lik ile motor sıkıştırma oranları aynı 12.0.1 ve aynı ecu'yu kullanıyor Bosch metronic mg1.Bunların dışında tek fark yazılımsal gibi net bir ibare yok teknik bültende.Kesin olan otomatik tarafında dsg şanzımanların aynı olması.
Başka bir plug-in hibrit teknik bülteninde 85,110 ve 130 kw'larda şöyle bir yazı var. ''Other models with different output version will follow.The differences in power are achived with the software '' yani''Farklı çıkış versiyonlarına sahip diğer modeller de yakında piyasaya sunulacaktır. Güç farkları, yazılımla sağlanmaktadır.Bu ibare 116,130,150 güç farkının yazılımsal olduğu anlamına geliyor bence hibritte dahil. .Aşağıya ekliyorum 2024 tiguan'da net bir şekilde güç farkının yazılımla sağlandığı yazıyor. Sanırım Tiguanda farklı şanzımanlar var hibritlerde golf'teki benzer güçler için ,sanırım araç ağırlığı ,hava sürtünme katsayısı lastik çapı yüksekliği vb gibi şeylerlede ilgili şanzıman seçimi.Sonuç olarak manuel 116'lığın ne olduğu belli değil![]()
Benzinli 150'likler evet dq381-7F şanzımanla geliyor.Bu şanzımanı işte 150'lik golfe koy değil mi130 luk ile 150 arasında mekanik farklar mevcut yazılım değil aradaki tek fark.
2019-2022 arası Türkiye’ye gelen 130 ile 150 lik 1.5 tsi ünitelerin tek farkı yazılım olmadığı gibi yurt dışında satışa 2020-2024 arasında sunulan golflerde de 1.5 tsi 130 luk versiyon vardı ki onlarda da aradaki fark yazılımsal değil mekanikti yine aynı şekilde. Tek tek parça numarası bilmediğim için detaylandıramayacağım ancak bloktaki soğutma kanalları bile farklı motorların.
Bu arada tiguanda Farklı şanzıman kullanılmasının sebebi ağırlık etkeni. Formentor,a4,q3,tiguan gibi belirli ağırlığın üstündeki araçlarında dq381 kullanılıyor.
Hocam merhaba
Benim bu konuda bir iddam yok ancak benim şahsi düşüncem örneğin ford tarafında 1.5 ecoboost st gibi gibi farklı kategoride bir modelse bu tarz şeylere girer firmalar ama 130 hp motoru 150 hp yapmak için turbo ve soğutma sistemi upgrade etmez diye düşünüyorum yazılımla turbo basıncı kısar veya arttırır hızı limitler ateşlemeyi belki enjektörleri değiştirebilir ancak 130 ve 150'lik için enjektörlerde aynıdır diye düşünüyorum ki teknik dökümanda açıkça güç farkının yazılım farkı olduğu yazıyor ama bu bizi ilgilendirmeyen bir detay ancak beni ilgilendiren ve bir çok arkadaşı ilgilendiren konu 116 -150 farkı ki bununla ilgili net bir şeye rastlayamadım bir kaç rus forumu var bu işlere kafa yoran açıkçası uğraşamadım. 116 ve 150 beygir şanzımanlar aynı bir kaç arkadaş soruyordu.Ancak bu 1.5 motorların max güç çıkışları baya iyi . Pdf dosyasını yüklemeye izin vermiyor sanırım pps-733 dosya numarası.