ilkersezgin10
Yeni Üye
- İsim
- ilker
Hayırlı günler. 2014 model 1.6 tdi comfort. manuel Golf 7 aracın lastik değişim süresi geldi, değiştirmişken jantları da değiştireyim dedim zira aracın üzerinde 7 yıldır aynı jant ve fabrika çıkışı lastikler var. 2. el uygun fiyata temiz bir Lastik-Jant bulur isem üzerine kendi 16 inç dover jantımı vermeli miyim? Lakin bazı arkadaşlar "aracı satarken kıl alıcılara denk gelirsen stok jantı istiyorlar yada sen tekrar 16 dover'e geçmek istediğinde bulmak sıkıntı oluyor" dedi ama benim evde bu jantları koyacak yerim yok. Ayrıca 17,18 jant kullanan arkadaşlarda bir süre sonra orijinal janta dönme eğilimi olduğunu gördüm, bu yüzden 17'nin üstüne çıkmak istemiyorum ve üzerindeki jantları verir isem bu 17 lerden bile pişman olduğumda elimdeki stok jantlardan da olmak istemediğim için ne yapmam gerektiğini sizlere sormak istedim. 17 jant, hem 16 konforunu hem de 18 görselliğini aynı anda hissettirir mi?
Ve bu araca önerebileceğiniz, yakışır dediğiniz jant sizce nedir, club sport a bir ara niyetlenmiştim ama ortalık malına döndü dedikleri için vaz geçmiştim. Ona göre müsait olduğumda İstanbul'da bir piyasa yoklaması yapıp alacağım. Temiz 2. el 225 45 17 jant+michelin lastik bulur isem almayı düşünüyorum yani ama önce sizlere danışmak istedim. Zira bu forumda 16 ile 17 jant arasındaki konfor farkını araştırırken birbirinden tamamen farklı 2 yorum gözüme çarptı. Yani bırakın 18 ve 19'u, 17 jant için bile inanılmaz konfor kaybı yaşatıyor diyen de var hiç fark ettirmiyor diyen de, hangisine inanacağımı şaşırdım, sonradan pişman olmamak için size sormak istedim zira Golf'u golf yapan gerçekten jantlar, şu an üzerinde takılı olan 16 inç orjinal dovar jantlar aracı tüpçü aracı gibi gösteriyor resmen.
Ve bu araca önerebileceğiniz, yakışır dediğiniz jant sizce nedir, club sport a bir ara niyetlenmiştim ama ortalık malına döndü dedikleri için vaz geçmiştim. Ona göre müsait olduğumda İstanbul'da bir piyasa yoklaması yapıp alacağım. Temiz 2. el 225 45 17 jant+michelin lastik bulur isem almayı düşünüyorum yani ama önce sizlere danışmak istedim. Zira bu forumda 16 ile 17 jant arasındaki konfor farkını araştırırken birbirinden tamamen farklı 2 yorum gözüme çarptı. Yani bırakın 18 ve 19'u, 17 jant için bile inanılmaz konfor kaybı yaşatıyor diyen de var hiç fark ettirmiyor diyen de, hangisine inanacağımı şaşırdım, sonradan pişman olmamak için size sormak istedim zira Golf'u golf yapan gerçekten jantlar, şu an üzerinde takılı olan 16 inç orjinal dovar jantlar aracı tüpçü aracı gibi gösteriyor resmen.
16 doverlari söküp direk 18 orjinal durban taktik 40 gün kadar. Sehirici istanbulda 1.6 tdi ile 5.5 yakarken 6.2 filan yakmaya başladim direksiyon agirlasti ancak yol tutus artti. Ben sert suruse aliskin oldugum konfor kaybina uzulmedim. Daha sonra doverlara ardindan kesin olarak dijonlara gectim. Golfun hakki. 225 45 17. Tam konfor yol tutus yakit tasarrufu uclusunu en iyi saglayan ebat. 16 doverlarla araba yuksek hizda cok zirliyodu.
Kıslik için ne düşünüyorsunuz yaz kış 17 mi bazisi da 16'en konforlusu demekte?@metncleaver @metncleaver@metncleaverSelam önceki aracım Golf 1.2 2016 TSI manueldi üzerinde 16'orjinal dover jant ve Michelin lastikleri vardı.Yeni aracım golf 1.4 higline dsg 2018 ve üzerinde 17'inc durban briston turanza ile geldi.Şimdi 16'ile arasında bariz konfor farkı var yeni aracın lastikleri daha sert ve konforu az geliyor ama görüntü daha şık .Düşünüyorum acaba ne yapsam diye i sizce. 17' karı satıp tekrar 16 janta geçsem mi ?
Moderatör tarafında düzenlendi: