Golf 7 için 16 inç dover jant'tan 17 inç jant'a geçmek konfor kaybı yaşatır mı? Ve 17 inç jant-lastik öneriniz nedir?


ilkersezgin10

Yeni Üye
Katılım
25 May 2021
Mesajlar
7
Tepkime puanı
4
İsim
ilker
Hayırlı günler. 2014 model 1.6 tdi comfort. manuel Golf 7 aracın lastik değişim süresi geldi, değiştirmişken jantları da değiştireyim dedim zira aracın üzerinde 7 yıldır aynı jant ve fabrika çıkışı lastikler var. 2. el uygun fiyata temiz bir Lastik-Jant bulur isem üzerine kendi 16 inç dover jantımı vermeli miyim? Lakin bazı arkadaşlar "aracı satarken kıl alıcılara denk gelirsen stok jantı istiyorlar yada sen tekrar 16 dover'e geçmek istediğinde bulmak sıkıntı oluyor" dedi ama benim evde bu jantları koyacak yerim yok. Ayrıca 17,18 jant kullanan arkadaşlarda bir süre sonra orijinal janta dönme eğilimi olduğunu gördüm, bu yüzden 17'nin üstüne çıkmak istemiyorum ve üzerindeki jantları verir isem bu 17 lerden bile pişman olduğumda elimdeki stok jantlardan da olmak istemediğim için ne yapmam gerektiğini sizlere sormak istedim. 17 jant, hem 16 konforunu hem de 18 görselliğini aynı anda hissettirir mi?

Ve bu araca önerebileceğiniz, yakışır dediğiniz jant sizce nedir, club sport a bir ara niyetlenmiştim ama ortalık malına döndü dedikleri için vaz geçmiştim. Ona göre müsait olduğumda İstanbul'da bir piyasa yoklaması yapıp alacağım. Temiz 2. el 225 45 17 jant+michelin lastik bulur isem almayı düşünüyorum yani ama önce sizlere danışmak istedim. Zira bu forumda 16 ile 17 jant arasındaki konfor farkını araştırırken birbirinden tamamen farklı 2 yorum gözüme çarptı. Yani bırakın 18 ve 19'u, 17 jant için bile inanılmaz konfor kaybı yaşatıyor diyen de var hiç fark ettirmiyor diyen de, hangisine inanacağımı şaşırdım, sonradan pişman olmamak için size sormak istedim zira Golf'u golf yapan gerçekten jantlar, şu an üzerinde takılı olan 16 inç orjinal dovar jantlar aracı tüpçü aracı gibi gösteriyor resmen. 





16 doverlari söküp direk 18 orjinal durban taktik 40 gün kadar. Sehirici istanbulda 1.6 tdi ile 5.5 yakarken 6.2 filan yakmaya başladim direksiyon agirlasti ancak yol tutus artti. Ben sert suruse aliskin oldugum konfor kaybina uzulmedim. Daha sonra doverlara ardindan kesin olarak dijonlara gectim. Golfun hakki. 225 45 17.  Tam konfor yol tutus yakit tasarrufu uclusunu en iyi saglayan ebat. 16 doverlarla araba yuksek hizda cok zirliyodu.


Kıslik için ne düşünüyorsunuz yaz kış 17 mi bazisi da 16'en konforlusu demekte?@metncleaver @metncleaver@metncleaverSelam önceki aracım Golf 1.2 2016 TSI manueldi üzerinde 16'orjinal dover jant ve  Michelin lastikleri vardı.Yeni aracım golf 1.4 higline dsg 2018 ve üzerinde 17'inc durban briston turanza ile geldi.Şimdi 16'ile arasında bariz konfor farkı var yeni aracın lastikleri daha sert ve konforu az geliyor ama görüntü  daha şık .Düşünüyorum acaba ne yapsam diye i sizce. 17' karı satıp  tekrar 16 janta geçsem mi ?


190725768_329193002156526_6399922213623306257_n.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
16 jant tüpçü gibi mi gösterir ya da alıcıların kılına mı denk gelirsiniz bilmem ancak bu konular hakkında forum içinde sayısız konu var. 

Konuya ve başlığa yazacağınız yazıdan çok çok azını arama sekmesinden birkaç kelime ile aratınca emin olun daha fazlasına daha kolay ulaşabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz Hocam Golf 7 araç için 16 ve 17 inç jant arasındaki farkı, güncel olarak şu an kullanan arkadaşlardan duymak ve 17 inç jant tavsiyesi istememde bir problem mi var, anlamadım? 

Ayrıca bu konum ile alakalı forumdaki  "16' & 17' JANT yakıt ve konfor farkları" başlıklı konuyu okuduğumu da belirtip o konudan alıntı ile 2 arkadaşın bu konudaki mesajını paylaşarak forum üyelerinin, bu konuya yapacağı yorumlara da bir hatırlatma ve katkı sunmaya çalıştım. 

16 ve 17 inç jant kullanmış arkadaşların kıymetli yorumlarını ve görüşlerini bekliyorum, teşekkürler.

 
@ilkersezgin10  biraz alışmak diyebiliriz. Elde ne var isteğimiz ne tam bununla alakalı..

Ben 16 jant kullanıyorum. 17 ya da 18 tecrübem olmadı.

18 tavsiye etmem. 17 alışılabilir. Şuan mevcut aracınızın 16 lastikleri eskimiş ve yeni alacağınız bir 17 jant ve yeni lastiğe geçince konforunuz çok birşey etkilemez.  

Lastik seçimi de önemli. Benim tavsiyem primacy 4, yumuşacık.

16 inç baz alınarak hazırladığım konu..





Jant şekli tamamen göreceli. Görünen aracınız artık modifiyeli sayılır ve standart jantlar yakışmaz. Spor kıyafet altına kundura gibi kaçar. 

Orijinal jantlar tavsiyem olur. 

Seçim size kalmış. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Golf için konfor ve görselliği bir arada sunan optimum jant çapı 17" tir, bu ölçüdeki en ulaşılabilir ve güzel jant da dijondur benim gözümde.

16 jantta lastikler köfte gibi duruyor, konfor sunar ama görseli çok zayıf kalıyor.

18 jant çok güzel duruyor, yay ile birlikte görsel olarak bambaşka bir hale bürünüyor araç, fakat bu kombinasyondaki bir arabayı 16" jantla sürdüğünüz kadar rahat ve özgür kullanamazsınız. Çukur ve tümseklere doğal olarak daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor.

Bugün sıfır golf alsam, 16" jant ile gelmiş olsa ilk işim 18" jant ve spor yay takmak olur ama bu kimine göre akıl karı değil. 

Jant değişkliği ile beklentiniz nedir, bu sorunun cevabına göre seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 44585

 
@ilkersezgin10 2-3 hafta önce dover janttan dijon janta geçiş yaptım. Kullanım izlenimlerimi size aktarayım.

-Konfor: 17 janta geçince hiç kuşkusuz konfor düşüşü oluyor fakat bu düşüş benim kullanım izlenimlerime göre çok büyük bir fark teşkil etmiyor. Çukurlardan , tümseklerden geçerken 17 jant ile daha sert hissediyorsunuz. Benim 16 inch lastiklerim goodyear eaglesport'du. 17 inçe geçerken continental premium contact 6 aldım. Continental diğer rakiplerine göre (michelin , goodyear) daha sert bir lastik olmasına rağmen 10 üzerinden değerlendirme yaparsam 16 inç jantta konforun 10/10 olduğunu varsayarsak 17 inçde 8-8,5/10 puan alır konfor. Lastik gürültüsünde bir değişme olmadı.

-Yakıt tüketiminde 16 ile 17 arasında çok büyük bir fark göremedim , ortalamada 0.1-0.2 oynama oldu.

-Yol tutuşu ve frenleme 16 janta göre hissedilir ölçüde iyileşti . Frene basınca arabanın yolu çok daha fazla tuttuğunu hissediyorsunuz , ayrıca 80 km ile girilen virajda 16 inç lastik yanağından dolayı sağa sola yatarken,  17 inç lastikte girdiğiniz gibi herhangi bir yatma olmadan çıkıyorsunuz. 

Bende sizin gibi 17 janta geçmeden önce çok ön yargılıydım fakat kullandıkça iyi ki 17 inç janta geçmişim diyorum. Artılarını ve eksilerini sıralayınca 17 inç janta geçmenin artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Ben 16 inç dover jantlarımı satmadım , kışın yanağı kalın olan ve tabanı dar olan lastiklerin karda , buzda daha iyi performans vereceğini düşündüğüm için elimde tutuyorum. 

Sonuç olarak Golf'e bence en çok 17 jant yakışıyor , tabi 18 jantta güzel duruyor fakat 16 ile 17 arasındaki konfor düşüşünü de düşünürsek 16-18 arası konfor gerçekten fark edecektir. Ayrıca 18 jant takarsanız yayları da değiştirmeniz gerekiyor yoksa araba leylek gibi duruyor.

Benim aracım sizin aracınızla aynı aşağıya fotoğrafını bırakıyorum , aracın üzerinde nasıl durduğunu görmeniz açısından.

cf45805c-ce2a-4691-b4b8-9eb26d5aac35.jpg

b6f94f4b-1547-4723-b40f-12c73cd7fc98.jpg

 
Kardeşimde 16" dover jantlı golf var, bende de 17" dijon jant, arada konfor farkı biraz var ama 17" görsel olarak çok güzel durmakta. Ayrıca beyaz renk araçta dover kötü gözüküyor, dijon gerçekten iyi duruyor, benim görüşüm bu yönde :)

 
Önerileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler üstatlar. Sizlerden gelen bilgiler doğrultusunda benim de kafamda 17 inç 3 jant modeli oluştu. Dijon, Durban ve Verona. Özelden bir kaç arkadaşa da hangisi daha çok yakışır diye sordum ama hepsinden farklı bir ses çıktı, seçim yapmam çok zor olacak anlaşılan zira hepsi farklı konuşunca benim de kafam karıştı :)

Benim için bir sonraki aşama hangi modeli alacağımdan emin olduktan sonra, üzerine Michelin Pilot Sport 4 model lastiklerin takılı olduğu 17 inç dijon, durban yada verona jant bulmak. 2. el temiz bulabilir isem kaçırmayacağım zira ayrı ayrı ve sıfır alır isem 4 adet michelin pilot sport 4 lastik 3 bin küsür, janta da 3 bin der isek 6 bin küsüre geliyor ve bu da bütçemi fazlası ile aşıyor. 3-4 bin TL'ye kadar 2. el bulabilir isem alacağım. Bu minvalde arayışıma devam ediyorum.

@bmrt95 Hocam sizin aracınız basık değil değil mi? Zira aşağıdaki görselde Verona bir tık daha hoşuma gitti ama bunun sebebi o aracın basık olması mı acaba? Eğer sizin aracınız basık değil ise ben de aracı basmayacağım için verona aldırmak üzerine çeldirici bir görsel olabilir bu. Yoksa verona kullanılan araç kadar, durban ve dijon kullanılan aracı da basık görsem belki dijon daha çok hoşuma gidecek.

jant kıyaslama.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ilkersezgin10 Hocam 17" boyutta dijon hariç zikrettiğiniz diğer jantların hepsi replika.

Bu boyutta replika jant almaya bence gerek yok, vaay harika dedirtecek bir jant olmadığı sürece. İçlerinde en güzeli de dijon bence.

Verona, araç basık olduğu için iyi duruyor ama lastik ölçülerini de bilmek lazım, bu tarz araç sahipleri genellikle standart dışı ölçülerde lastik kullanıyorlar. Eğer yanak normalden ince ise o da yanıltır sizi.

 
@ilkersezgin10 Yaylarını değiştirmedim ben aracın. Orijinal Comfortline yayları var üzerinde. Fotoğrafı kaldırımdan çekmiştim belki perspektif olarak o yanıltabilir fakat araç resimdeki 17 durban aracın durduğu kadar yüksek durmuyor emin olabilirsiniz. 17 verona jant ön yayları değiştirmiş gibi , arkaların yaylarını değiştirmemişler galiba.  @frknyldrm hocamın bahsettiği gibi bence replika janttan uzak durun.

 

@ilkersezgin10 Yaylarını değiştirmedim ben aracın. Orijinal Comfortline yayları var üzerinde. Fotoğrafı kaldırımdan çekmiştim belki perspektif olarak o yanıltabilir fakat araç resimdeki 17 durban aracın durduğu kadar yüksek durmuyor emin olabilirsiniz. 17 verona jant ön yayları değiştirmiş gibi , arkaların yaylarını değiştirmemişler galiba.  @frknyldrm hocamın bahsettiği gibi bence replika janttan uzak durun.
Yanlış anlaşılmasın, replika janttan uzak durun/replika jant alınmaz vs. demiyorum.

17" jantta replika tercih etmeye gerek yok diyorum. Orijinal 17" jantlar, orijinal 18" jantlara kıyasla daha erişilebilir fiyatlara satılıyor.

Ben 18" replika jant kullanıyorum mesela. :)

 

Geri
Üst Alt