Yarın Hayırlısıyla Ön Camı Değiştiriyoruz


Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
204
Tepkime puanı
182
Konum
urfa
İsim
ahmet
Herkese merhaba öncelikle kazasız belasız günler dilerim.

Şubat ayında otobanda bir araçtan taş sıçraması sonucu ön camda oluşan bozuk para büyüklüğünde çatlak an itibariyle neredeyse 60 70 cm kadar oldu.

Aracımda kasko ne yazık ki yok. Kasko yaptırıp sonradan camı kaskoya değiştirmeyi düşünsem de etik bulmadım açıkcası. Aracımın muayenesi Eylülde ve bu şekilde muayeneden geçmem imkansız. Yan sanayi ürünleri 4 te 1 fiyatına gelse de içim elvermedi bir türlü. 

Bugün önce Şanlıurfa Vimsa'yı aradım görüştüğüm yetkili sadece cam için 2500 tl fiyat verdi. İşçilikle felan 2800-2900 olur diye tahmin ediyorum. Fiyatı çok bulduğum için hiç işçilik felan hesaplatmadım. Şuan Kayseri'de bulunduğum için Aykan Oto'yu aradım görüştüğüm kişi aynı Vimsadaki yetkili gibi plakamı felan istedi ve cam 2090 tl işçilik dahil 2520 olur dedi. İndirim yok mu dedim Kaskolu olanlara yüzde 5 iskontomuz var o yüzden size de yaparız dedi ve 2400 fiyat verdi. Cam elimizde mevcut yarın için randevu verebilirim dedi. Ben de tamam dedim. 

Şimdi merak ettiğim neden 2 yetkili satıcı iki ayrı fiyat verdi? Birinde 2500 olan cam neden diğerinde 2090 tl. Acaba takılan camlar arasında kalite farkı olma olasılığı var mıdır? Ben yetkili servisle görüştüğüm için orijinallik konusunu açmadım bile. Yarın Konuşurken acaba marka felan sormam abes kaçar mı? Bir de bu cam değişimlerinde işçilik önemli sanırım bire bir ustayla konuşsam mı dikkat edilmesi hususunda. Ben yine önlem amaçlı döşemenin resimlerini çektim. 

Bendeki cam bu oriinal. Takılacak cam da bu marka olur herhalde. Bir de bende yağmur ışık sensörü de var. Değişimden sonra bunlarla ilgili kalibre vs yapılıyor mu?

WhatsApp Image 2020-06-01 at 16.06.31 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-06-01 at 16.06.31.jpeg

 
Merhaba hocam;

Madem değişim yapacaksınız Ön kamera destekleyen Camı Servisten almanızı tavsiye ederim. Geçen hafta bir arkadaşımız 2540 tl ye almıştı. Sizde o şekilde bir cam alabilir ve ileride aracınıza buna bağlı olarak opsiyon kazandırma şansı elde edebilirsiniz.

Servislerin Yedek parça olarak Cam için farklı fiyat vermeleri olası değildir hepsi aynıdır ve olması gereken budur belki aralarında küçük farklar olabilir  ama birisi 2000 diğeri 2500 tl diyemezler. Ya camlar farklıdır özellik olarak yada işçilik ücretini koyarak fiyat söylemiş olabilirler.

 
@Ender  Line assist felan için daha önce de tavsiye etmişlerdi ancak pek sıcak bakmadım ona. 

Servislerin neden farklı fiyat verdiğini ben de anlamadım. Urfa servisinin normalden daha fazla fiyat verdiğini düşünüyorum. Daha önce de araştırmıştım 3 bin liralara yakın değildi ön cam değişim. Ama yine de yarın eğer mümkünse montajdan önce hatta ödemeden önce camı görmek isteyeceğim. Araştırırken baya şeyler okuyor insanın içine şüpheler düşüyor. Döşemeye zarar verenler, Su alanlar, Rüzgar sesi alanlar. Ya benim de başıma gelirse diye düşünüyor insan.

 
Ben de yerinizde olsam, kamera destekleyen ön cam takarım hocam. Bende bunu bi düşünün

 
Selamlar, öncelikle geçmiş olsun. Servislerde iki cam için de seçenek sunuluyor. Orjinali ile muadili olarak. En azından istanbulda öyle.

Benim 2 ay kadar önce üst kat komşularımızdan birisi 4-5 metre uzağa attığı meze ile benim ön camı kırmıştı. Kaskom vardı diye yetkili servis ile görüştüğümde 0-4 yaş için orjinalini bedelsiz takıyoruz, daha büyükse %20 fark alırız demişlerdi.
d74765082d09d5ac72f3c906248ee608.jpg


İşçilik de servisler genelde bu işleri dışarda yaptırıyor o sebepten fark çıkıyor olabilir. Ben kaskonun anlaşmalı servisi olan etkili serviste orjinal ile değişim yaptırttım. 4-5 saatte teslim ettiler.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Celal Abay Hocam cam üzerinde marka yazıyor mu? Pilkington sanırım orijinal olarak geçen cam markası. Muadili varsa marka nedir biliyor musunuz?

 
Marka bilgisi göremedim, faturasında da marka bilgisi yoktu. Yan sanayi olan camı da gördüm. Fark olarak sol alt köşede o numara için olan boşluk o camda yoktu.

 
Benim 2 ay kadar önce üst kat komşularımızdan birisi 4-5 metre uzağa attığı meze ile benim ön camı kırmıştı.
Hocam 2-3 defa okudum yazım yanlışı mı yaptınız diye ama bir türlü anlamadım. 

Üst komşunuz meze mi attı? 

 
Hocam 2-3 defa okudum yazım yanlışı mı yaptınız diye ama bir türlü anlamadım. 

Üst komşunuz meze mi attı? 
Yanlış okumadınız :)  Sitemizde oturduğum binada otopark cephesinde oturan bir komşumuz, kendisi alkolü seviyor ama çok çekingen. Geçmişte birde içki şisesi fırlattığı olmuş. Kamera açısı 13 katlı binanın 5-6. katından sonrasını göremediği için kim olduğunu net göremiyoruz. Ama son vukuatından dolayı ciddi korkmuş sanırım. Artık yapmıyor. 

Bu arada porselen bir tabakla elma parçaları vardı araç etrafında. resimde çok belli olmasa da elma parçaları halen üzerindeydi.

 
Yanlış okumadınız [emoji4] Sitemizde oturduğum binada otopark cephesinde oturan bir komşumuz, kendisi alkolü seviyor ama çok çekingen. Geçmişte birde içki şisesi fırlattığı olmuş. Kamera açısı 13 katlı binanın 5-6. katından sonrasını göremediği için kim olduğunu net göremiyoruz. Ama son vukuatından dolayı ciddi korkmuş sanırım. Artık yapmıyor. 
 
Bu arada porselen bir tabakla elma parçaları vardı araç etrafında. resimde çok belli olmasa da elma parçaları halen üzerindeydi.
Baskasinin malina zarar vermese aslinda kiyak komşuymus


Oohhh koy tabağa mezeyi prizma gibi salla karşı komsuya


Eee boş tabakda iade edilmez ayıp olur


Tam korona sosyal mesafelik meze paylaşımı

Kaç duble ile bu kafaya geliniyor acaba


Bana standart 3 duble yetiyor costuysam 6 duble oluyor yine de bu kafaya ulasamadim
 
@Celal Abay Hocam cam üzerinde marka yazıyor mu? Pilkington sanırım orijinal olarak geçen cam markası. Muadili varsa marka nedir biliyor musunuz?
Pilkington ve Saint-Gobain Sekurit üretiyor., Serviste müdail, yan sanayi veya 2. kalite cam olmaz., fakat fiyat farkından dolayı içinize kuşku düştüyse montaj öncesi bakmak istediğinizi söyleyin., 

Montaja dikkat etmelerini özellikle belirtin., acelen düzgün işçilik yapmayanlar olabiliyor., servisten ayrılmadan iyice kontrol ediniz., özellikle cam ile tavan döşemesinin birleştiği yere zarar verebiliyorlar; servis danışmanına bunu özellikle belirtin.!!

Aşşağıdaki konuya bir bakmanızda yarar var., daha önce bir arkadaşımızın başına gelmişti; 




 
@Ahmet Tokmak ayrıca araçta yağmur sensörü var ise sensör çok hassas olduğundan çatlata biliyorlar., sensörü kontrol edin., dikkatli bakmadıkça anlaşılması zor., ciddi pahalı bir parça..

 

@forzaGilles Aynen Ali Hocam gerekli tüm uyarıları montaja bırakmadan yapmayı düşünüyorum. Bir de montaj sonrası mutlaka rüzgar sesi testi de yapmalı. Evet yağmur sensörüm var. Tam anlamadım yağmur sensörünü takarken camı mı yoksa sensörü mü çatlatabiliyorlar?

 

Geri
Üst Alt