Güncel Bakım Masrafları

Z rotlar, diskler ve balataların değişiminin işçilik ücreti 2.000 TL tuttu Samsun'da özel Volvo servisinde @forzaGilles

Bu arada, diskler yanlış gelmişti; arka disk stokta Brembo vardı ondan aldım.
Hayırlı olsun :)

Mümkünse bundan sonra veya bundan sonraki araçlarınızda

Triger seti - V Kayışı - V kayış gergisi olarak:
INA ve ContiTech (Continental)

Fren diski - fren balatası olarak
-Pagid (artık hella-pagid ortaklığı bitti) öncelik Pagid olsun bulamazsanız Hella, fiyat-performans olarak başarılıdır, kalitelidir, fiyatı Ate gibi aşırı yüksek değildir.

diğer alternatif Textar

-bütçe yeterse Ate

Bir de Fren diski ve Fren balatası hangi marka seçerseniz seçin (avrupa üretimi) olsun.

Xenon ampülleri halen fabrikasyon ampüller sanırım.?

Hayırlı olsun :)

Mümkünse bundan sonra veya bundan sonraki araçlarınızda

Triger seti - V Kayışı - V kayış gergisi olarak:
INA ve ContiTech (Continental)

Fren diski - fren balatası olarak
-Pagid (artık hella-pagid ortaklığı bitti) öncelik Pagid olsun bulamazsanız Hella, fiyat-performans olarak başarılıdır, kalitelidir, fiyatı Ate gibi aşırı yüksek değildir.

diğer alternatif Textar

-bütçe yeterse Ate

Bir de Fren diski ve Fren balatası hangi marka seçerseniz seçin (avrupa üretimi) olsun.

Xenon ampülleri halen fabrikasyon ampüller sanırım.?

Teşekkürler Ali Hocam.

Triger setinde dediğiniz gibi yapacaktım fakat ustam Gates dediği için tercih ettim.

Fren disk ve balataları araçta fabrikadan 3 çeşit/ölçü çıktığı için doğrusunu stoklu bulmak kolay olmadı açıkçası. Normal, çekme (karavan) ve ağır (polis/ambulans) olmak üzere gittikçe büyüyor diskler. Şase numarasından üçü de uyumlu göründüğü için normalleri aldım ve tekerleri sökünce aldıklarımın küçük olduklarını anladık :) Benim aracım karavan çekme donanımlı olduğu için önler 300mm değil 316mm imiş; arkalar da düz değil hava soğutma kanallıymış.

Brembo arka disklere dikkat etmedim fakat TRW olan ön diskler ve tüm balatalar İspanya üretimi geldi. Henüz 30 km kullandığım için detaylı yorum yapamıyorum fakat şimdilik ses yok. Fren yapınca oluşan ve 100 km/h hızdaki titreşim gitti. Fren pedalı bayağı yumuşadı. Yetkili serviste fren hidroliğini de değiştirme niyetim var yakın zamanda.

Ampulleri 9 ay ve 20.000 km önce Osram D1S Night Breaker Laser Xenarc ile değiştirmiştim. Ayar da yaptırdıktan sonra gecem gündüz olmuştu :)

Teşekkürler Ali Hocam.

Triger setinde dediğiniz gibi yapacaktım fakat ustam Gates dediği için tercih ettim.

Fren disk ve balataları araçta fabrikadan 3 çeşit/ölçü çıktığı için doğrusunu stoklu bulmak kolay olmadı açıkçası. Normal, çekme (karavan) ve ağır (polis/ambulans) olmak üzere gittikçe büyüyor diskler. Şase numarasından üçü de uyumlu göründüğü için normalleri aldım ve tekerleri sökünce aldıklarımın küçük olduklarını anladık :) Benim aracım karavan çekme donanımlı olduğu için önler 300mm değil 316mm imiş; arkalar da düz değil hava soğutma kanallıymış.

Brembo arka disklere dikkat etmedim fakat TRW olan ön diskler ve tüm balatalar İspanya üretimi geldi. Henüz 30 km kullandığım için detaylı yorum yapamıyorum fakat şimdilik ses yok. Fren yapınca oluşan ve 100 km/h hızdaki titreşim gitti. Fren pedalı bayağı yumuşadı. Yetkili serviste fren hidroliğini de değiştirme niyetim var yakın zamanda.

Ampulleri 9 ay ve 20.000 km önce Osram D1S Night Breaker Laser Xenarc ile değiştirmiştim. Ayar da yaptırdıktan sonra gecem gündüz olmuştu :)
normal disk - çekme (karavan) tipi disk - ağır hizmet için polis/ ambulans diski

Bu çok iyiymiş yahu, helal olsun Volvo ‘ya :cool:

Fren balataları da disk boyutuna göre değişiyor mu.?

Kaliper farklılıkları olabilir.?

Şuan arka diskler (artık hava soğutmasız) mı?

Daha küçük bir diske geçiş yapmak; sizin gibi doğa gezileri yapan yüksek rakımlı dağ tırmanışları gerçekleştiren biri için tırmanış aşamasında sorun yaratmayacaktır; ancak bu rotaların dönüşündeki irtifa kayıplarında (dik eğimli inişlerde) ve zorlu arazi koşullarında frenleme performansını doğrudan etkileyecektir. (ielbette bu durum stemeden geliştiği aşikar)

Aracın yaklaşık 1,9-2 ton civarı bir ağırlığı olduğunu düşünürsek, bu kadar büyük bir kütleyi durdurmak - yavaşlatmak (normal hizmet tipi disklerle) diskleri ve balataları haddinden fazla yüksek ısıya maruz bırakacaktır,

Aracın Jant boyutu ve Lastik ebatları nedir?

Geri