Güncel Bakım Masrafları

Tabii ki etken normalde küçük motora daha küçük filtre olabilir. Ancak birim parça maliyetleri için ayrı bir filtre kalıbı yapıp onu ayrıca üret tirmek daha pahalıya geleceği için aynı filtre kabını kullanıyor. Farklı filtre demek farklı boyut, farklı paketleme (montaj), farklı analiz farklı test farklı işçilik farklı stok dünya kadar iş bir sürü maliyet.

İster istemez o zaman insanın aklına şu konu geliyor, yoğun trafikte hava filtre kazanınının içindeki deliğin küçük olması ve bu yüzden sesler gelmesi ve bu deligin genişletildikten sonra aracın rahatlaması o zaman sorun bu kazan ve fitre…

Ben de Kasımpaşa Vw Uzay ya gitmiştim bu işlemi yaptırmıştım ve sorunum düzelmişti o zaman bunların en büyük hatası burada ortaya çıkıyor, büyük motora büyük filtre kazanı ve büyük filtre…

yazık düştüğümüz hale bakın…

İster istemez o zaman insanın aklına şu konu geliyor, yoğun trafikte hava filtre kazanınının içindeki deliğin küçük olması ve bu yüzden sesler gelmesi ve bu deligin genişletildikten sonra aracın rahatlaması o zaman sorun bu kazan ve fitre…

Ben de Kasımpaşa Vw Uzay ya gitmiştim bu işlemi yaptırmıştım ve sorunum düzelmişti o zaman bunların en büyük hatası burada ortaya çıkıyor, büyük motora büyük filtre kazanı ve büyük filtre…

yazık düştüğümüz hale bakın…

Hocam sizin filtre kazanında hangi deliğe işlem yaptılar tam bilmiyorum, eğer tabandaki delikse bu sıvı atık değiliğidir. Ancak o yaşadığınız sorun parçanın üretimindeki kalıp yada benzeri bir kusurdan kaynaklanıyor olmalı.

Ortak filtre/ek bileşen kullanımı yeni bir şey değil. Özellikle de aynı tip motor bloklarında. Geçmişte de hep böyle olmuştur.

Mesela 1.6 tdi 90hp aracın hava filtresi ile 2.0 tsi 300+hp aracın hava filtresi aynı.

Ancak uyanıklar millete şöyle güçlendiriyor böyle şaha kaldırıyor adı altında açık hava filtresi, spor hava filtresi vs. satıyorlar.

Kimsede demiyor ki arkadaş bu motor atmosferik değil. Motor kendi yapılandırmasına göre ihtiyacı olan havayı alıp sıkıştırıyor. Sen istersen hiç filtre takma motor yine aynı havayı çekecek.

Ankara ostim de

Motul orta anadolu bölge distrübütörü
Tuğsan madeni yağların yeri var

Üst katta ödeme yapıyorsunuz
Sonra devasa hangar depolarına gecip depo yetkilisinden bu 5 li fabrikasyon kutulardan yağınızı kendiniz çekip alıp gidiyorsunuz.

%200 orjinal fabrikasyon yağ takıntısı olanlara duyurulur.

Ben 2 tane aldım
Adet fiyatı 2650 tl
5 litre Motul 8100 xclean+ (vw504-507)

27460.jpg27427.jpg

Selamlar,
Bende yeni aldığım Golf 8 1.0 TSI aracımın 30.000 bakımını İzmirde malzemeleri kendim alarak yaptırdım.
Ekran Resmi 2026-04-02 15.10.38.pngEkran Resmi 2026-04-02 15.12.56.png

Yaklaşık 5.500 TL malzemeler tuttu, 1.500 TL de işçilik.

Bu arada fren hidroliği de almıştım ama usta şu an iyi durumda olduğunu, 45bin de değiştiririz diyip geri verdi.
Çok yeri değil belki ama fren hidroliği 30binde değişmesi gerekmez mi?
Aldığınız polen filtresi Mann CU 26009 kodlu filtre tek katmanlıdır, baklava yufkası gibi ışığa tuttuğunuzda arkası görünecek kadar incecik, sağlıklı filtreleme yapamayan bir filtredir, daha da önemlisi filtre incecik olduğu için (geçirgen) olduğu için klima evaporatörünüz ve klima havalandırma borularınız toz-pislik içinde kalır ve kısa sürede koku yapar, koku yaptığından temizlemekte oldukça zordur,

Bir daha ki sefere (çift katmanlı karbonlu filtre) CUK 26009 veya 3 katmanlı FP 26009 tercih etmenizi öneririm,

Karter tapasını ve tapa pulunu dışardan yan sanayi almaya gerek yoktur, yetkili serviste orjinal karter tapasıve tapa pulu 20-30 lira fiyat farkı vardır, basit bir parçadır ama işlevi çok fazladır, yan sanayi tapa yüzünden karterin deliğindeki yivleri bozabilir,

Aracınızım fren hidrolik kapasitesi 1,15 Litre ‘dir, yani aldığınız 500 ml. hidrolik yeterli değildir, Ayrıca 500 ml. cren sıvısına verdiğiniz 300 lira x3 toplam 900 lira eder ve ustaya vereceğiniz işçiliiği de hesaba kattığımızda yaptığınız masraf neredeyse yetkili servis maliyetine gelir,
Daha da önemlisi ustanızın fren hidrolik değiştirme makinesi yoksa değişim esnasında her yer yağ içinde kalır, fren sıvısı çözücü bir madde olduğu için aracın boyası ile en ufak temasında boyaya zarar verir, Makine olmadığı için fren sistemi hava yapar ve bu çok tehlikelidir, makine yoksa milattan kalma eski usül yöntemler ile fren sıvısını değişmemenizi öneririm,

Ustanızda makine varsa, fren hidrolik sıvısını bosch gibi plastik bidonlarda satılanlardan almayınız, fren sıvısı çok nazik bir sıvıdır, en küçük rutubet, nem , yüksek aıcajlık gibi ortamlar sıvının yapısımı heöen etkiler, bu sebebten metal tenekede satılan fren hidroliklerini tercih ediniz,

Fren hidrolik sıvısı değişimi ve buji değişimi gibi işlemleri serviste yaptırmak her zaman daha avantajlıdır, bu işlemler dışarı ile fiyat farkı benzer rakamlardadır veya çok küçük rakamlar olur.

Geri