Güncel Bakım Masrafları

Tabii ki etken normalde küçük motora daha küçük filtre olabilir. Ancak birim parça maliyetleri için ayrı bir filtre kalıbı yapıp onu ayrıca üret tirmek daha pahalıya geleceği için aynı filtre kabını kullanıyor. Farklı filtre demek farklı boyut, farklı paketleme (montaj), farklı analiz farklı test farklı işçilik farklı stok dünya kadar iş bir sürü maliyet.

İster istemez o zaman insanın aklına şu konu geliyor, yoğun trafikte hava filtre kazanınının içindeki deliğin küçük olması ve bu yüzden sesler gelmesi ve bu deligin genişletildikten sonra aracın rahatlaması o zaman sorun bu kazan ve fitre…

Ben de Kasımpaşa Vw Uzay ya gitmiştim bu işlemi yaptırmıştım ve sorunum düzelmişti o zaman bunların en büyük hatası burada ortaya çıkıyor, büyük motora büyük filtre kazanı ve büyük filtre…

yazık düştüğümüz hale bakın…

İster istemez o zaman insanın aklına şu konu geliyor, yoğun trafikte hava filtre kazanınının içindeki deliğin küçük olması ve bu yüzden sesler gelmesi ve bu deligin genişletildikten sonra aracın rahatlaması o zaman sorun bu kazan ve fitre…

Ben de Kasımpaşa Vw Uzay ya gitmiştim bu işlemi yaptırmıştım ve sorunum düzelmişti o zaman bunların en büyük hatası burada ortaya çıkıyor, büyük motora büyük filtre kazanı ve büyük filtre…

yazık düştüğümüz hale bakın…

Hocam sizin filtre kazanında hangi deliğe işlem yaptılar tam bilmiyorum, eğer tabandaki delikse bu sıvı atık değiliğidir. Ancak o yaşadığınız sorun parçanın üretimindeki kalıp yada benzeri bir kusurdan kaynaklanıyor olmalı.

Ortak filtre/ek bileşen kullanımı yeni bir şey değil. Özellikle de aynı tip motor bloklarında. Geçmişte de hep böyle olmuştur.

Mesela 1.6 tdi 90hp aracın hava filtresi ile 2.0 tsi 300+hp aracın hava filtresi aynı.

Ancak uyanıklar millete şöyle güçlendiriyor böyle şaha kaldırıyor adı altında açık hava filtresi, spor hava filtresi vs. satıyorlar.

Kimsede demiyor ki arkadaş bu motor atmosferik değil. Motor kendi yapılandırmasına göre ihtiyacı olan havayı alıp sıkıştırıyor. Sen istersen hiç filtre takma motor yine aynı havayı çekecek.

Geri