Güncel Bakım Masrafları

Fren hidroliği ve buji olayı için kesinlikle servis düşünüyorum hocam. Bujinin sahtesi çok oluyormuş ve fren hidroliği olayında da sorun yaşamamak adına servis önerilmişti. Yetkili serviste bu sorunu yaşamayız diye düşünüyorum
Yanlis anlasilmak istemem fakat fren konusunda servislerin yaptığı çoğu bu sekilde…Zaman baskisi ve fazla iş yükünü azaltmak icin…Genelleme yapmak dogru olmaz tabiki…

Siteyi güncellemişler eskiden yazıyordu.

İstanbul içi orijinalliğinden yüzde yüz emin olduğunuz parçacı varsa yönlendirirseniz sevinirim hocam. benim aldığım parçacıdan yana sıkıntı yaşamadım ama bana bazen bosch marka veriyor mann niye yok dediğimde orijinalliğinden bazen emin olamıyoruz tarzında bişey söyledi o yüzden içime şüphe düştü.
Hocam İstanbul konusunda parçacılara kefil olamam bilenler yazar elbet. Mann ın evet, piyasada aşırı fazla çakması dolaşıyor ve paketlemeyi o kadar iyi yapıyorlar ki sahtesi ile orijinalini ayırt etmek namümkün. Mann almaya korkar olduk açıkçası ancak sanayide bir parçacıdan aldığınız zaman orijinal oluyor genelde şüphe oluşturacak bir durum olmasın. Ben de aynı sizin gibi yapıyorum parçalar konusunda sorun yaşamadık şuanlık. Tabii dümenaltı parçacılardan almıyoruz.

Bosch her ne kadar çin markası olsa da (fren balataları berbat) Filtre setinde tercih edilebilir markalardan biridir. Kalitesi bir mann veya filtron kadar olmasa da onları takip eder durumdadır. Alınabilir yani hocam devam edebilirsiniz. Bosch filtreleri kullanıp da pişman olanına denk gelmedim açıkçası varsa bana da sürpriz olur.

Fren hidroliği ve buji olayı için kesinlikle servis düşünüyorum hocam. Bujinin sahtesi çok oluyormuş ve fren hidroliği olayında da sorun yaşamamak adına servis önerilmişti. Yetkili serviste bu sorunu yaşamayız diye düşünüyorum
Buji için servis önerilmesi bujinin çakmalığından değil. Daha uygun fiyatlı ve güvenilir olduğundan.

Serviste NGK VW AG marka buji taktırırsanız 4 bin küsür TL ücret ödersiniz ve 60 bin km ve üstü çok rahat götürür( ancak ortalama olarak 4 bakımda 1 defa değişim öneririm)

Dışarıda NGK marka (düz, üstünde vw ag yazmaz) buji taktırırsanız 3 bin küsür TL ücret ödersiniz ve kullanım ömrü 30 bin kmdir (yani mutlaka 2 bakımda 1 değiştirilmesi kesindir) Eğer 30 bin km üstü kullanımda bujiler aşırı kararma yapıyor ve çok çok zararlıdır bu araç için.

Siteyi güncellemişler eskiden yazıyordu.

İstanbul içi orijinalliğinden yüzde yüz emin olduğunuz parçacı varsa yönlendirirseniz sevinirim hocam. benim aldığım parçacıdan yana sıkıntı yaşamadım ama bana bazen bosch marka veriyor mann niye yok dediğimde orijinalliğinden bazen emin olamıyoruz tarzında bişey söyledi o yüzden içime şüphe düştü.
Hocalarım aracımın bakım setini bu set olarak alıcam 110 luk cxxb motor için

https://www.onlineyedekparca.com/ur...dik-bakim-seti-motor-yagli-mann-castrol-marka

Bu set aracım için uyumlu mu? şasiden sorgulatıp seçtim ama açıklamada CLH (105) yazdığı için tam emin olamadım.
filtremarketim.com (kaymazlar motor san. tic.). Mann Filtre ‘nin istanbul ‘daki ana dağıtıcısı ve yetkili satıcısı konumundadır,

Veya Amazon Türkiye ‘den satın alırsanız ancak alırken dikkat etmeniz gereken (satıcı ve gönderici her ikisi de Amazon TR olduğu taktirde) Amazon ürünlerii direkt olarak Mann-Hummel Türkiye tarafından tedarik etmektedir, yani arada hiç bir aracı olmadan satın alabilirsiniz,

Amazon Türkiye ile —>Mann-Hummel Türkiye ‘nin anlaşması vardır,

Golf Mk7 1.6 TDI 110ps CXXB motor için:
Yağ filtresi: HU 7020z
Hava filtresi: C30 005
Yakıt Filtresi: PU 8028
Polen Filtresi: CUK 26009 / FP 26009

Not: bilindiği üzere Filtron markası Mann Filtre ‘nin alt markasıdır, Mann HU 7020z kodlu yağ filtresi Mann markasının geçmişten bugüne kadar kendi kalıp tasarımını kullanırken, bilinmeyen bir sebebten şuan için bu yağ filtresi için Filtron ‘nun kalıp tasarımını kullanılmaya başlamdı, ve ayrıca eskiden bu filtre Made in Germany üretimi olarak gelirken şuan için Made in Poland olarak üretilmekte, Bu durumun geçici mi yoksa kalıcı mı olacağını zaman gösterecek, bu konu henüz 7-8 aylık bir durum olduğu için neticeyi öğrenmek için biraz beklemek gerecek,

Filtron kalıp tasarımının bazı dez-avantajları olduğu için bu durumu anlattım,

Bu sebebten dolayı eğer bulabilirseniz yağ filtresini Mahle veya Hengst marka olarak temin etmenizi öneririm,

Mahle marka yağ filtresi: parça kodu:
OX 787D (made in austria olarak gelir) 1.6 TDI motorların filtre kütüğü ve filtre kabı Mahle üretimidir, Mahle marka yağ filtresinin avantajı filtre tasarımı gereği üst tarafındaki delik kısmı diğer üreticilere göre daha dar yapıdadır, bunun avantajı daha iyi sızdırmazlık sağlar. Fakat dikkat edilmesi gereken şey delik çapı daha dar olduğundan montaj sırasında zarar görmemesi için deliğin etrafı yeni motor yağı ile yağlanması gerekir..!!

Hengst marka yağ filtresi: parça kodu:
E340H D247 (made in germany olarak gelir) yetkili serviste satılan (orjinal ekipman) yağ filtresi kutusunun içinden de Hengst marka çıkar,

Yakıt Filtresi hakkında:

Mahle marka yakıt filtrelerinin önemli bir avantajı vardır, Mahle marka yakıt filtresi kağıdının üzeri ekstra olarak (meltblown) diye geçen ikinci bir katman ile kaplanır, bu sayede yakıt filtreden geçerken daha iyi filtreleme sağlanır, daha küçük kirletici maddeleri bile süzerek enjektörlere ve yanma odasına daha temiz yakıt gönderimi sağlanır. Bu ikinci katman (meltblown katmanı) diğer markalarda yoktur,

Bu sebeblerden dolayı bulabilirseniz yakıt filtresini Mahle marka tercih etmenizi öneririm,

Mahle yakıt filtresi parça kodu:
KX 386

Not 2: Fren balatası, fren diski ve filtre grubu gibi parçalarda Bosch ‘tan uzak durmanızı öneririm,

Filtre tercihinde en kaliteli markalar Mann, Mahle ve Hengst en iyi markalardır.

Buji için servis önerilmesi bujinin çakmalığından değil. Daha uygun fiyatlı ve güvenilir olduğundan.

Serviste NGK VW AG marka buji taktırırsanız 4 bin küsür TL ücret ödersiniz ve 60 bin km ve üstü çok rahat götürür( ancak ortalama olarak 4 bakımda 1 defa değişim öneririm)

Dışarıda NGK marka (düz, üstünde vw ag yazmaz) buji taktırırsanız 3 bin küsür TL ücret ödersiniz ve kullanım ömrü 30 bin kmdir (yani mutlaka 2 bakımda 1 değiştirilmesi kesindir) Eğer 30 bin km üstü kullanımda bujiler aşırı kararma yapıyor ve çok çok zararlıdır bu araç için.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Buji işini serviste halledeceğim kesin olarak. Ustalarla da ufak tefek sorunlar yaşadığım için ağır bakım konusunda bakacağım.

Geri