Golf 8.5 Yıllık Bakım

Showrromda Satamadıkları her aracın kar bedelini
Servis ücretlerinden çıkarmaya çalışıyorlar artık.

Açık ve net yazıyorum

"HIYAR" olan gider bu paraları yetkili servise verir.

Ayrıca şunuda ekleyim

Vw-tr satamadığı her türlü aracı
Mecbur oldugu icin getiriyor depolarına otoparklarına yığıyor.

Distrübütörlük anlasması bunu gerektirir.

Vw-AG den her yıl icin mecburi kotayı TR ye cekmek zorundalar ....yoksa anlaşma bozulur. Vw tr ye verilen Kar payları iptal olur
niye bana hıyar dedin ki abi şimdi, 53k verip de garantiyi 1 sene uzatma yaptım. servise 3 sene bağlandım. ayrıca rodaj bakımı da yaptım 8.5k ya :D

Bakım içerisinde olması gereken firen ve direksiyon hidrolik değişimleri olduğunu da belirttiler. Fiyat o yüzden 29 çıkmış olabilir. 2. Yıl bakımı değil 30bin bakımı olarak ilettim belki o yüzden fazla çıkmış olabilir.
@forzaGilles hocam bir özel servis ile telefonda görüştüm 7bin lira fiyat verdi. Yağ ve filtreler değişecek. Orjinal parça kullanıyoruz dedi. Fotoğrafları gördüm baya ürün koduna kadar etiketi kutusu yerinde duruyor. Bunu servisten temin ediyor olma şansları yok mu? Hafta içinde gideceğim ama siz öyle deyince bi tedirgin oldum

Açık ve net yazıyorum

Ayrıca şunuda ekleyim

Vw-AG den her yıl icin mecburi kotayı TR ye cekmek zorundalar ....yoksa anlaşma bozulur. Vw tr ye verilen Kar payları iptal olur
Hocam mübalağa yaparken dozunu da fazla kaçırmamak gerek. Yetkili servisler hepimiz için pahalı ama özel servislerin çoğunda olası bir sorunda muhatap bulunamadığı için pahalı da olsa yetkili servis tercih ediliyor. Kullanılan parça yan sanayi mi sahte mi diye insanın kafasında soru işareti kalmıyor.

Açık ve net yazıyorum

Ayrıca şunuda ekleyim

Hocam insanlar, dişinden tırnağından arttırıp aldığı araçta olur da sorun çıkarsa garantili aracımda cebimden para çıkmasın diye servise götürüyorlar. Çünkü bu yeni araçlarda bir sorun çıkarsa cepten çıkan para arabanın neredeyse 10 da 1 i fiyatı KORKUNÇ....

Ben de mesela aracın garantisi bitmiş 5-10-15 yaşındaki aracını servise götürmesine karşıyımdır.

Eğer güven sorunu yaşayan varsa Ankara'da ise söylesin bana, en iyi parçaları, en iyi işçiliğe, en iyi esnaflığa sahip dükkanları önüne sereyim (ki bu forumdan da birkaç arkadaşı tavsiye ettiğim yerlere yönlendirdim)

Servisin karlı olduğu durum sayısı da 1 elin parmağını geçmiyor. Benim gözlemlememe göre
-Buji satın almak ve ek olarak istenirse değişimini yapmak. ( değişimi çok çok kolay bu arada kendiniz alın ve takın)
-Fren hidrolik değişimi yaptırmak
-Karter tapası ve pulu almak

Bu 3 ü dışında servise gitmek mantıksız kalıyor.

Forumda servise gidenlerin "HIYAR" olarak görüldüğünü öğrenmiş olduk.

Demek ki bazılarına göre insanlar araçlarını yetkili serviste bakım yaptırınca "HIYAR", en ucuz yeri bulmaya çalışınca da akıllı oluyor.

Bakım içerisinde olması gereken firen ve direksiyon hidrolik değişimleri olduğunu da belirttiler. Fiyat o yüzden 29 çıkmış olabilir. 2. Yıl bakımı değil 30bin bakımı olarak ilettim belki o yüzden fazla çıkmış olabilir.
@forzaGilles hocam bir özel servis ile telefonda görüştüm 7bin lira fiyat verdi. Yağ ve filtreler değişecek. Orjinal parça kullanıyoruz dedi. Fotoğrafları gördüm baya ürün koduna kadar etiketi kutusu yerinde duruyor. Bunu servisten temin ediyor olma şansları yok mu? Hafta içinde gideceğim ama siz öyle deyince bi tedirgin oldum
Eğer gittiğiniz yer orijinal parça kullanıyorsa tek 1 yerden temin edebilir = SERVİS

Diğer türlü hepsi sahtedir. Orijinal parça kullanan dükkanda da genellikle fiyatlar biraz daha fazladır. Eğer orijinal parça değil de kaliteli parça kullanılması hem daha iyi hem daha hesaplı olur.

Mann-mahle gibi markaları orijinal parçadan daha çok tercih ederim çünkü servis parçası da bu piyasadaki markalardan biri olmasına rağmen sırf vw ag yazısı var diye 2 kat para isteniyor.

niye bana hıyar dedin ki abi şimdi, 53k verip de garantiyi 1 sene uzatma yaptım. servise 3 sene bağlandım. ayrıca rodaj bakımı da yaptım 8.5k ya :D
Sen hıyarto olmuşun😃

Ben de hıyar olmuşum

Hıyartutkusu mu yapsak forumu🤠🤔

Yavvv ???

Başka bir konuda adamın motoru pert olmuş sandık motor gerekiyor ??? 500 bin masraf var

Yok hatalı yakıt yok hararet ???

Hala vw + vag alıcam diyor.

Yahu bu kadar fanatik olmayın !

Bu kadar yerkili servis + marka sevicisi olmayın

Alman Arabası düdüklükmü yaptı ? Vurun tekmeyi gitsin

Alın yarı fiyatına düdüğünden bi italyan arabası yolunuza bakın

Bu zihniyetle yıllarca yolunursunuz

Edit ?

Benim araba ?

Bozulmuyor ki tekmeyi ters voleyi koyup sutlayım ??

Km 120 bin
Yaş 9

2017 1.6 tdi golf mk7,5

Bozulursa şutlarız tabi

Yavvv ???

Başka bir konuda adamın motoru pert olmuş sandık motor gerekiyor ??? 500 bin masraf var

Yok hatalı yakıt yok hararet ???

Hala vw + vag alıcam diyor.

Yahu bu kadar fanatik olmayın !

Bu kadar yerkili servis + marka sevicisi olmayın

Alman Arabası düdüklükmü yaptı ? Vurun tekmeyi gitsin

Alın yarı fiyatına düdüğünden bi italyan arabası yolunuza bakın

Bu zihniyetle yıllarca yolunursunuz

Edit ?

Benim araba ?

Bozulmuyor ki tekmeyi ters voleyi koyup sutlayım ??

Km 120 bin
Yaş 9

2017 1.6 tdi golf mk7,5

Bozulursa şutlarız tabi
bana göre baska araba yok. golften baska alınacak araç yok. bmw g20 var ona da güc yetmiyor. golf 8 vardı 8.5 geçtik sonraki hedef a3 ya da g20 insallah

Servisten temin ettikleri anda sizin servise giderek yedek parça biriminden temin etmeniz ile aynı şey olur,

Yani o parçalara veya filtrelere sizin ödediğiniz rakama almış olurlar,

2 olasılık var;
Filtreler sahte (%99,9999 ihtimal)
veya
Filtreler kaçak yollar ile ülkeye sokulmuştur..!!

VW kutusunda orjinal filtreyi (orjinal ekipman yedek parçayı) dışarıda hiç bir şekilde satışı yoktur,

Nasıl satışı olur..? gider sizin gibi servisten bire bir aynı rakama alır, o zaman tamam, ama hiç bir yer gidipte o paralara oradan filtre almaz,

Siz neden servise gitmeyi bıraktım diyorsunuz..? pahalı geldi diye değil mi..? peki o zaman onların o pahalı filtreleri oradan temin edip size 4 kat daha ucuza bakım yapma ihtimalleri var mı…? hayır yok,

Çok açık söylüyorum dışarda VW kutusunda satılan filtrelerin tamamı sahtedir..!! Müşteri bir bakıyor aaa orjinal vw ambalajında tamam burası kaliteli parça kullanıyor zannediyor, aslında o kutunun içindeki filtre rezalet ötesi kalitesi olan 20 liralık sahte bir filtre,

Hayati önemi olan en önemli parça yağ filtresidir, sonrasında yakıt filtresi ve hava filtresi gelir,

Bir kez sahte yağ filtresine denk geldiğiniz anda geçmiş olsun, çok ciddi tamir masrafları ile karşı karşıya kalırsınız,

Peki sahte yağ filtresinde motorun içinde neler yaşanır..?
-motor yağı filtreden yeterli akışkanlıkta geçemez, yani yağın motor içinde sirkülasyonu istenilen hızda sağlanamaz, çünkü filtre sahte olduğu için filtrenin kağıdı kalitesizidir,

-yağ filtresi sıcağa dayanamaz parçalanır motorun içine kopan filtre kağıtları girer,

-yağ filtresi tıkanır ve bunun neticesinde sahte filtre olduğu için filtrenin içindeki (by-pass valfi) açılmaz, by-pass valfi yağ filtresinin bir nevi (ALARM Butonu) ‘dur, içerde birşeyler ters gittiğinde devreye giren güvenlik mekanizmasdır, by-pass valfi açılmadığı için motor yağsız kalır, yani yağsız çalışmaya başlar, neden bu by-pass valfi açılmaz çünkü filtre sahte olduğu için ne zaman hangi basınçta açılması gerekir sahte filtre bunun basıncını ayarlayamaz, Valf açılmadığı anda işte o zaman kendi kalenize golü yemiş olursunuz, hemde öyle 2-3 ayda falan değil, 1-2 dakika içinde motoru kucağınıza almış olursunuz,

Peki siz ne yapacaksınız..?
filtreleri ve motor yağını kendiniz temin edeceksiniz, dışarda sanayide götürdüğünüz yere sadece işçilik ücreti ödeyeceksiniz, karter tapası ve tapa pulunu da yetkili servisten temin edeceksiniz..? neden bunu da (karter tapasını) dışardan almıyorum derseniz, çünkü dışarda satılan yan sanayi karter tapası ve tapa pulu ile yetkili serviste satılan orjinali aynı rakamlara satılmaktadır, veya aralarında en fazla 40-50 lira fiyat farkı vardır,

Filtre almak için güvenilir yetkili satıcı - ana dağıtıcı; https://www.filtremarketim.com/

motor yağı için Liqui Moly (ana distribütör); https://shop.egemot.com.tr/

Orjinal parça (orjinal ekipman yedek parça) farklı birşey, OEM parça farklı birşey,

Adam size-bana diyor ki; orjinal parça kullanıyorum, yahu parçanın orjinal olması farklı bir şey, orjinal ekipman yedek parça olması farklı birşey,

Orjinal parça demek parçanın sahte mi yoksa orjinal mi olduğunu ifade eder, yani o parçanın vw kutusunda olduğuyla uzaktan yakından alakası yoktur,

Orjinal Ekipman yedek parça demek o parçanın vw servisleri tarafından satılan ve fabrikanın montaj hattında kullandığı parçadır,

OEM parça demek o parçanın üreticisinin vw fabrikasına üretim yapan (orjinal ekipman üreticisi) anlamına gelir, yani parça üreticisi VW ‘den lisans almıştır., sonrasında da dışarda bu filtreleri kendi markası altında perakende olarak satış yapma hakkına sahip olur,

Araba marka ve motor bilgisi, model yılı nedir..?

Araba marka ve motor bilgisi, model yılı nedir..?
Hocam detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Emek vermişsiniz. Siz öyle yazınca randevuyu iptal ettim. Mann filtre kullanıyorum diyen bir yer buldum oraya götüreceğim. Çoğu yer dışarıdan yağı filtreyi kabul etmiyor. Nedenini de anlaşılır aslında. İşini düzgün yapan adam sahte filtre yağ kullanırsa sorunlar ustaya mal edilecek.
Aracım 2024 Golf 1.5 Impression. Yeni ustayla konuştum Yağ 0-20 castrol, filtreler mann markaymış.

-yağ filtresi tıkanır ve bunun neticesinde sahte filtre olduğu için filtrenin içindeki (by-pass valfi) açılmaz, by-pass valfi yağ filtresinin bir nevi (ALARM Butonu) ‘dur, içerde birşeyler ters gittiğinde devreye giren güvenlik mekanizmasdır, by-pass valfi açılmadığı için motor yağsız kalır, yani yağsız çalışmaya başlar, neden bu by-pass valfi açılmaz çünkü filtre sahte olduğu için ne zaman hangi basınçta açılması gerekir sahte filtre bunun basıncını ayarlayamaz, Valf açılmadığı anda işte o zaman kendi kalenize golü yemiş olursunuz, hemde öyle 2-3 ayda falan değil, 1-2 dakika içinde motoru kucağınıza almış olursunuz,
Geçen gün bunla ilgili çok güzel bi video görmüştüm çok güzel anlatıyordu, bulabilirsem atacam

Geçen gün bunla ilgili çok güzel bi video görmüştüm çok güzel anlatıyordu, bulabilirsem atacam
İyi olur, insanlar basit gibi görünen ama hayati önemi olan yağ filtresinin, Şayet filtre sahte ise nelere sebeb olabileceğini anlamış olur.

HIYAR + 1 :))

Şaka bir yana 30.000 TL epey yüksekmiş. Yaptırırım ama yine de çok yüksek.

HIYAR + 1 :))

Şaka bir yana 30.000 TL epey yüksekmiş. Yaptırırım ama yine de çok yüksek.

:)

ben yarın soracağım…

ayrıca benim aracın kayıtlı olduğu volkswagenim uygulamasın da km yazınca ücretler çıkıyor eğer bunlar güncel ise olması gereken olabilir…

IMG_4720.jpeg

IMG_4721.jpeg

IMG_4722.jpeg

IMG_4723.jpeg

Geri