Aracını senede 1 defa bakıma sokan adam için belki serviste yaptırmak çok koymaz ama benim gibi senede minimum 2, ortalama 3 defa bakım yaptırıyorsanız aracın garantisi bittiği an özel serviste soluğu alırım.Sizce garanti bittikten sonra bakımları serviste yaptırmak mantıklı mı?
Normalde ben yetkili servisçiyimdir ama fiyatlar cidden artık normalin ötesine geçti. İlk bakımda sadece yağ değişimine 15-20 arası fiyat istiyorlar, daha filtreler yok. İkinci bakım 22 vs. 5 sene yetkili serviste yaptırsak, toplam verdiğimiz ücret dışarıda yaptırıp verdiğimiz ücretin kaç katına çıkıyor?
Sadece ileride alternatör arızası olur, DSG arızası olur vs. bunları yetkili servis bakımlı olunca iyi niyetten iskonto yaparlar diye razı oluyoruz ama zaten o aradaki farkı bakımlarda bu kadar para vererek ödemiş olmuyor muyuz?
Son cümle her şeyin özeti zaten fazla tartışmaya gerek yok.
Bakalım daha 8.5 kasalarda özel servise geleni görmedim. 8 kasadan çok gelmeye başladı.
Golf 8 1.5 etsi ve 1.0 etsi bakım maliyeti hemen hemen aynı fiyatlarda ve özel serviste 8 bin TL civarı tutuyor.
2000 TL mann marka filtre seti
4000 TL Castrol Edge LL 0W20
2000 TL işçilik
Yetkili servisin neredeyse 3 te 1 fiyatına.