Golf 8.5 Yıllık Bakım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eryilmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce garanti bittikten sonra bakımları serviste yaptırmak mantıklı mı?

Normalde ben yetkili servisçiyimdir ama fiyatlar cidden artık normalin ötesine geçti. İlk bakımda sadece yağ değişimine 15-20 arası fiyat istiyorlar, daha filtreler yok. İkinci bakım 22 vs. 5 sene yetkili serviste yaptırsak, toplam verdiğimiz ücret dışarıda yaptırıp verdiğimiz ücretin kaç katına çıkıyor?

Sadece ileride alternatör arızası olur, DSG arızası olur vs. bunları yetkili servis bakımlı olunca iyi niyetten iskonto yaparlar diye razı oluyoruz ama zaten o aradaki farkı bakımlarda bu kadar para vererek ödemiş olmuyor muyuz?
Aracını senede 1 defa bakıma sokan adam için belki serviste yaptırmak çok koymaz ama benim gibi senede minimum 2, ortalama 3 defa bakım yaptırıyorsanız aracın garantisi bittiği an özel serviste soluğu alırım.

Son cümle her şeyin özeti zaten fazla tartışmaya gerek yok.

Bakalım daha 8.5 kasalarda özel servise geleni görmedim. 8 kasadan çok gelmeye başladı.

Golf 8 1.5 etsi ve 1.0 etsi bakım maliyeti hemen hemen aynı fiyatlarda ve özel serviste 8 bin TL civarı tutuyor.
2000 TL mann marka filtre seti
4000 TL Castrol Edge LL 0W20
2000 TL işçilik

Yetkili servisin neredeyse 3 te 1 fiyatına.

Aracını senede 1 defa bakıma sokan adam için belki serviste yaptırmak çok koymaz ama benim gibi senede minimum 2, ortalama 3 defa bakım yaptırıyorsanız aracın garantisi bittiği an özel serviste soluğu alırım.

Son cümle her şeyin özeti zaten fazla tartışmaya gerek yok.

Bakalım daha 8.5 kasalarda özel servise geleni görmedim. 8 kasadan çok gelmeye başladı.

Golf 8 1.5 etsi ve 1.0 etsi bakım maliyeti hemen hemen aynı fiyatlarda ve özel serviste 8 bin TL civarı tutuyor.
2000 TL mann marka filtre seti
4000 TL Castrol Edge LL 0W20
2000 TL işçilik

Yetkili servisin neredeyse 3 te 1 fiyatına.
Ben normalde hep yetkili servisçinin ama ağırıma gidiyor artık bu fiyatlar.

Ben normalde hep yetkili servisçinin ama ağırıma gidiyor artık bu fiyatlar.
Gitmesi çok normal ama artık soygun gibi gelmeye başlıyor.

Ben haftanın 2-3 gününü sanayide geçiriyorum aklınıza gelebilecek her türlü şeye hakimim ve zamanında da kötü şeyler yaşadım. Yani fiyatları makul olsa ustanın nazı tribini çekeceğime 2-3 kuruş fazla veririm serviste yaptırırım.

Ben bu forumu da yıllardır takip ediyorum 2018 den beri neredeyse. O zaman insanlar periyodik bakım fiyatlarını atardı yetkili serviste 400-500 lira gibi ücreti vardı. Özel serviste ise 250 liraydı. Tam 2 katı fark vardı özelle yetkili arası.

Kendi golfüm üzerinden konuşacak olursak bakım maliyeti özelde 5 bin tl yetkili de 18 bin tl. 3.5 kattan fazla.

Bu iş adeta dediğim gibi soyguna gitmeye başlıyor. Şu anki fiyatların en ufak bir makul açıklaması yok.

@Mule benim garanti biter bitmez resetgaraj'a gittim. Bilen arkadaşlar aydınlatır zaten. Biraz araştırdığımda doğuş oto'nun bazı önemli parçaları bu gibi firmalara direkt satış yaptıgını öğrendim. Toplu olarak yağ, filtre vs gibi parçaları buralardan temin ediyorlar. Ben memnun kaldım. Man filtreler vs.. gerekli şeyleri doğru yaptıklarını düşünüyorum. Bu konu benim içinde yoruma kapalı açıkçası, ama birilerine faydası olacaksa yazmakta fayda gördüm. 30 bin bakımına filtreyi alerjen olarak değiştirdim 8.500 verdim yakınlarda. Tercih meselesi..

İlk alanlar Temmuz 2024 zamanı aldı çünkü. Hala garantileri var. Ben ilk ay para yetiştiremeyip ağustosta almıştım 😃

Ben servisten koparım benimki kara düzen TSI benimki. Ama eTSI sahipleri? Dsg gibi namı yayıldı. Artık sorunsuz olsa bile millet korkuyor

İlk alanlar Temmuz 2024 zamanı aldı çünkü. Hala garantileri var. Ben ilk ay para yetiştiremeyip ağustosta almıştım 😃

Ben servisten koparım benimki kara düzen TSI benimki. Ama eTSI sahipleri? Dsg gibi namı yayıldı. Artık sorunsuz olsa bile millet korkuyor
Garantisi olduğu halde birkaç kişinin 48 v arızası vermesine rağmen cebinden para vererek yaptırdığını okumuştum. Garanti varken alternatör değişimi ücretsiz olmuyor mu bir türlü öğrenemedim.

Dsg de alternatör de ikisi de her an ben patlayabilirim modundalar. Sırf bir saatli bombadan diğer başka bir saatli bombaya geçer miyim bilmiyorum.

Garantisi olduğu halde birkaç kişinin 48 v arızası vermesine rağmen cebinden para vererek yaptırdığını okumuştum. Garanti varken alternatör değişimi ücretsiz olmuyor mu bir türlü öğrenemedim.

Dsg de alternatör de ikisi de her an ben patlayabilirim modundalar. Sırf bir saatli bombadan diğer başka bir saatli bombaya geçer miyim bilmiyorum.
Alternatör hala biraz bomba ama Dsg den niye şüphe ediyorsun ki🤔

Alternatör hala biraz bomba ama Dsg den niye şüphe ediyorsun ki🤔
Hocam golf7 ve tayfasında mekatronik bomba değil mi sonuçta. Daha 8 ve 8.5 kasalar için DSG konusunda bir şey yok sanırım.

Mekatronik bakımı vs diyoruz da o da arızanın tamamen önüne geçmiyor. Arıza vereceği varsa kartın yine veriyor.

2025 Yazında Gaziantep merkezde seat leon mk3.5 kasa kullanan bir abinin aracı hiçbir arıza yokken kırmızı ışıkta beklerken bir anda şanzıman ışığının yanıp sönmesi ve aracın gaz yememesi sonucu 3 kişi toplanıp aracı ittirmeye çalışmıştık.

Adamın yaşadığı çaresizlik, rezillik gözümün önünden gitmiyor, yeni almış aracını. Tam iş çıkış saati, aşırı trafik ve 1 şerit kapalı kaos gibi ortam vardı. Bir anda oluyor işte her şey.

Hocam golf7 ve tayfasında mekatronik bomba değil mi sonuçta. Daha 8 ve 8.5 kasalar için DSG konusunda bir şey yok sanırım.

Mekatronik bakımı vs diyoruz da o da arızanın tamamen önüne geçmiyor. Arıza vereceği varsa kartın yine veriyor.

2025 Yazında Gaziantep merkezde seat leon mk3.5 kasa kullanan bir abinin aracı hiçbir arıza yokken kırmızı ışıkta beklerken bir anda şanzıman ışığının yanıp sönmesi ve aracın gaz yememesi sonucu 3 kişi toplanıp aracı ittirmeye çalışmıştık.

Adamın yaşadığı çaresizlik, rezillik gözümün önünden gitmiyor, yeni almış aracını. Tam iş çıkış saati, aşırı trafik ve 1 şerit kapalı kaos gibi ortam vardı. Bir anda oluyor işte her şey.
Bence yeni dsglerde sorun yok. Ben daha yeni platform vaglarda DSG de sorun yaşayan duymadım. Ama taktir senin tabi.

Geri