Bakım içerisinde olması gereken firen ve direksiyon hidrolik değişimleri olduğunu da belirttiler. Fiyat o yüzden 29 çıkmış olabilir. 2. Yıl bakımı değil 30bin bakımı olarak ilettim belki o yüzden fazla çıkmış olabilir.
@forzaGilles hocam bir özel servis ile telefonda görüştüm 7bin lira fiyat verdi. Yağ ve filtreler değişecek. Orjinal parça kullanıyoruz dedi. Fotoğrafları gördüm baya ürün koduna kadar etiketi kutusu yerinde duruyor. Bunu servisten temin ediyor olma şansları yok mu? Hafta içinde gideceğim ama siz öyle deyince bi tedirgin oldum
Servisten temin ettikleri anda sizin servise giderek yedek parça biriminden temin etmeniz ile aynı şey olur,
Yani o parçalara veya filtrelere sizin ödediğiniz rakama almış olurlar,
2 olasılık var;
Filtreler sahte (%99,9999 ihtimal)
veya
Filtreler kaçak yollar ile ülkeye sokulmuştur..!!
VW kutusunda orjinal filtreyi (orjinal ekipman yedek parçayı) dışarıda hiç bir şekilde satışı yoktur,
Nasıl satışı olur..? gider sizin gibi servisten bire bir aynı rakama alır, o zaman tamam, ama hiç bir yer gidipte o paralara oradan filtre almaz,
Siz neden servise gitmeyi bıraktım diyorsunuz..? pahalı geldi diye değil mi..?
peki o zaman onların o pahalı filtreleri oradan temin edip size 4 kat daha ucuza bakım yapma ihtimalleri var mı…? hayır yok,
Çok açık söylüyorum dışarda VW kutusunda satılan filtrelerin tamamı sahtedir..!! Müşteri bir bakıyor aaa orjinal vw ambalajında tamam burası kaliteli parça kullanıyor zannediyor, aslında o kutunun içindeki filtre rezalet ötesi kalitesi olan 20 liralık sahte bir filtre,
Hayati önemi olan en önemli parça yağ filtresidir, sonrasında yakıt filtresi ve hava filtresi gelir,
Bir kez sahte yağ filtresine denk geldiğiniz anda geçmiş olsun, çok ciddi tamir masrafları ile karşı karşıya kalırsınız,
Peki sahte yağ filtresinde motorun içinde neler yaşanır..?
-motor yağı filtreden yeterli akışkanlıkta geçemez, yani yağın motor içinde sirkülasyonu istenilen hızda sağlanamaz, çünkü filtre sahte olduğu için filtrenin kağıdı kalitesizidir,
-yağ filtresi sıcağa dayanamaz parçalanır motorun içine kopan filtre kağıtları girer,
-yağ filtresi tıkanır ve bunun neticesinde sahte filtre olduğu için filtrenin içindeki (by-pass valfi) açılmaz, by-pass valfi yağ filtresinin bir nevi (ALARM Butonu) ‘dur, içerde birşeyler ters gittiğinde devreye giren güvenlik mekanizmasdır, by-pass valfi açılmadığı için motor yağsız kalır, yani yağsız çalışmaya başlar, neden bu by-pass valfi açılmaz çünkü filtre sahte olduğu için ne zaman hangi basınçta açılması gerekir sahte filtre bunun basıncını ayarlayamaz, Valf açılmadığı anda işte o zaman kendi kalenize golü yemiş olursunuz, hemde öyle 2-3 ayda falan değil, 1-2 dakika içinde motoru kucağınıza almış olursunuz,
Peki siz ne yapacaksınız..?
filtreleri ve motor yağını kendiniz temin edeceksiniz, dışarda sanayide götürdüğünüz yere sadece işçilik ücreti ödeyeceksiniz, karter tapası ve tapa pulunu da yetkili servisten temin edeceksiniz..? neden bunu da (karter tapasını) dışardan almıyorum derseniz, çünkü dışarda satılan yan sanayi karter tapası ve tapa pulu ile yetkili serviste satılan orjinali aynı rakamlara satılmaktadır, veya aralarında en fazla 40-50 lira fiyat farkı vardır,
Filtre almak için güvenilir yetkili satıcı - ana dağıtıcı;
https://www.filtremarketim.com/
motor yağı için Liqui Moly (ana distribütör);
https://shop.egemot.com.tr/
Orjinal parça (orjinal ekipman yedek parça) farklı birşey, OEM parça farklı birşey,
Adam size-bana diyor ki; orjinal parça kullanıyorum, yahu parçanın orjinal olması farklı bir şey, orjinal ekipman yedek parça olması farklı birşey,
Orjinal parça demek parçanın sahte mi yoksa orjinal mi olduğunu ifade eder, yani o parçanın vw kutusunda olduğuyla uzaktan yakından alakası yoktur,
Orjinal Ekipman yedek parça demek o parçanın vw servisleri tarafından satılan ve fabrikanın montaj hattında kullandığı parçadır,
OEM parça demek o parçanın üreticisinin vw fabrikasına üretim yapan (orjinal ekipman üreticisi) anlamına gelir, yani parça üreticisi VW ‘den lisans almıştır., sonrasında da dışarda bu filtreleri kendi markası altında perakende olarak satış yapma hakkına sahip olur,
Araba marka ve motor bilgisi, model yılı nedir..?