2021 Golf 1.0 Life Paket Motor Değişimi

Son durum nedir, ne yapmakta karar kıldınız? Rektefiye, serviste motor değişimi vs.
selam, grubun sanki kendi arabasıymış gibi sahiplenip yorum yapması ve sonrasını takip etmesi de ayrıca mutlu etti. eyvallah herkese.. aracı bayiye sattım, bugün itibariyle 2026 golf sahibi oldum. 1 gün içinde şekillendi herşey :p hayırlısı demekten başka bir şey kalmıyor sanırım..

selam, grubun sanki kendi arabasıymış gibi sahiplenip yorum yapması ve sonrasını takip etmesi de ayrıca mutlu etti. eyvallah herkese.. aracı bayiye sattım, bugün itibariyle 2026 golf sahibi oldum. 1 gün içinde şekillendi herşey :p hayırlısı demekten başka bir şey kalmıyor sanırım..
güle güle kullanın. her şerde bir hayır vardır. Allah kaza bela vermesin.

Yeni aracınız hayırlı olsun hocam. Kazasız belasız. Golf motor yese bile golften geçmek kolay olmuyor demek ki :)

@lnxdx Hayırlı olsun o zaman.

Bayiye kaça sattınız süreç nasıl gelişti.
Yeni araç kaça geldi foto yokmu ne renk bu araba.Bana referans olursunuz belki.
8,5 benimde rüyalarıma giriyor bir uyanıyorum 1.2 comforta devam.

Kaderimiz aynı senle üstadım ama bakım fiyatlarını görünce 8.5 almak istemiyor gibiyim artık. Ben senede 45 bin km yol yapıyorum bu da bakım fiyatını 25 ten hesaplasam 75 bin TL yapar. Şu an 8.5 a karşı negatif bastı beni. Ben sanayideki sıcak motor yağı kokusunu özlemek istemiyorum.

Gerçi aracın garanti sınırı 2 yıl ve km sınırı var mı acaba ?

Hayırlı uğurlu olsun.
Nickinizi her gördüğümde
∫u.dv=u.v-∫v.du yapasım geliyor 😀

Merhaba,
yaklaşık 3 ay önce akü değişimi olmuştu. 1 hafta kadar önce seyahat esnasında arabadan tırtırtır sesi gelmeye başladı ve kenara çektim. sonrasında tahriik hatası uyarısı verdi ve araç gaz yemedi, çekici yardımıyla servise taşındık. ilk gün yakıt arıza sisteminde hata veriyor dendi ve yakıt deposu söküldü, yeni yakıt koyuldu depoya. sıkıntı çözülmeyince yukarıdan aşağıya doğru devam edeceğiz dediler ve silindir kapaklarını söktüler. silindirlerin üst kısmının erimiş olduğunu söylediler ve sorunun aldığım yakıttan olduğunu belirttiler. bu arada hep aynı pompadan shell benzini aldığımı da belirteyim. şu an yaklaşık yarım milyonluk bir masraf var. bayi ısrarla bizlik değil dava açın yakıt aldığınız yere dedi ama bu süreçler çok da kısa süreçler değil ve yakıt tarafının da kendini aklayacağı birçok nokta olduğunu düşünüyorum. üç durumla karşı karşıyayım aslında: 1.si motoru değiştirip tekrar aracı kullanmaya devam etmek, 2.si aracı servise verip yeni bir araç planı kurgulamak: bu opsiyonda işin kötü tarafı gönlüm yine golf style veya rline a kayıyor belki de şartları zorlayabilirsem t-roc (hocam akıllanmadın mı diyenler vardır kesin)
tam bir kafa karmaşası ve saçmalık, kullanıcı hatası olmayan durumda her iki taraf da kendini suçsuz görüyor. birkaç sorum olacak:
1. buna benzer durum yaşayan var mı bilemedim (forum da alternatör arızasıyla ilgili yazılar da okudum ama benimki aynı durum değil sanırım.)
2. dava vb sürece girmek ne derece mantıklı?
3. motoru yenileyip aynı araçla devam etmek mi yoksa yeni bir araç almak mı?
4. yine vw grubuyla devam etmek istemek gerçekten saçmalık mı sizce?
Öncelikle geçmiş olsun. Dostum madem benzinden diyorlar Shell genel merkezi arayın böyle böyle deyin hemen ekip gönderiyorlar numune alıyorlar. Benzin istasyonunun haberi bile olmuyor bu olaydan bir litre size bir litre kendilerine alıp gidiyorlar. Size raporunu verirler birkaç güne siz de ona göre hareket edersiniz.

ilk gün yapılan depo sökme, temizleme, silindir üst kısmını açma ve bilmediğim bazı şeylerden dolayı 25k masraf çıktı. aracı 1milyon 75 e verdim, elime 1 milyon 50 bine yakın bir para geçti. 2milyon352bine yeni aracı adanadan aldım (kendi ellerinde beyaz yoktu.) beyaz life paket 1.5 motor.. zaten dün gece itibariyle de zam gelmiş sanırım vw grubuna. tabi kasko falan bunun üstüne ayrıca eklendi. ilk mtv yi kendilerinin ödeyeceklerini söylediler.
rüyalarınızda istediğiniz gibi olur umarım..

Kaderimiz aynı senle üstadım ama bakım fiyatlarını görünce 8.5 almak istemiyor gibiyim artık. Ben senede 45 bin km yol yapıyorum bu da bakım fiyatını 25 ten hesaplasam 75 bin TL yapar. Şu an 8.5 a karşı negatif bastı beni. Ben sanayideki sıcak motor yağı kokusunu özlemek istemiyorum.

Gerçi aracın garanti sınırı 2 yıl ve km sınırı var mı acaba ?
8 yıl punto evo kullandım, bana mısın demedi. ama olacağı varmış işte. araç almadan önce araya bayram da girince baya bi döndüm araba sitelerinde, hatta bayrama girmeden birkaçını gezdim, honda, toyota nissan. hiçbiri sarmadı valla. malum bir suv hastalığı var ama hiçbiri cezbetmedi yani.

8 yıl punto evo kullandım, bana mısın demedi. ama olacağı varmış işte. araç almadan önce araya bayram da girince baya bi döndüm araba sitelerinde, hatta bayrama girmeden birkaçını gezdim, honda, toyota nissan. hiçbiri sarmadı valla. malum bir suv hastalığı var ama hiçbiri cezbetmedi yani.
Suv veya Suvcuk düşünürsem alacağım tek araç Cupra Formentor daha da başka araç almam. Onu da kullandığım için alırım yoksa yine bana hitap etmiyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Dostum madem benzinden diyorlar Shell genel merkezi arayın böyle böyle deyin hemen ekip gönderiyorlar numune alıyorlar. Benzin istasyonunun haberi bile olmuyor bu olaydan bir litre size bir litre kendilerine alıp gidiyorlar. Size raporunu verirler birkaç güne siz de ona göre hareket edersiniz.
muhtemelen yazacağım ama sıkıntı gerçekten onlardan aldığım son benzinden mi kaynaklandı yoksa arabanın aksamından mı? servis ısrarla yakıttan dedi, onlara inanmayı seçtim, shelle yine de durumu yazacağım. birşey çıkacağını sanmıyorum açıkçası

Geri