2021 golf 1.0 life paket motor değişimi

Ek :

Araç hararet yaptığında

Kadranda araç hararet yaptı ACHTUNG ! WARNİNG ! gibi uyarılar çıkmaz

Hararet göstergesi 90 dan 130 a dogru ilerler. Eger bu degisim es gecilirse olan olur.

Benim aracımda gizli özellikler açık olduğundan;
Motor sıcaklığı
Şanzıman sıcaklığı
Soğutma suyu sıcaklığı vb. verileri sürekli takip edebiliyorum. (Kadranda işaretledim sürekli gözümün önündeler)

Ancak gizli özellikleri açtırmadan önce golf 8 de bu verileri gösteren menü yok diye hatırlıyorum. ( sürücü hararet yapıldığını nerden nasıl görecek ?)

Ayrıca kimse motor yağı ısındı mı? Hararet yükseldimi diye veri takip etmek zorunda değil. Araç anormal veri üretiyorsa ışıklı sesli ikazlar ile bunu sürücüye duyurmalı diye düşünüyorum.

Diyelimki soğutma sitemi işini yapmadı ve motor aşırı sıcaktan piston eritti. Araçta bunu sensörleri ile sürücüye duyurdu ancak sürücü fark etmedi yada umursamadı. Sonuç motor yandı bitti. Peki aracı bilgisayara bağlayınca log kayıtlarından, beyinden vb bir yerden bu hata bildirimleri, yüksek ısı kayıtları, yapılan ikazlar vs görülebilir mi?

Ek :

Araç hararet yaptığında

Kadranda araç hararet yaptı ACHTUNG ! WARNİNG ! gibi uyarılar çıkmaz

Hararet göstergesi 90 dan 130 a dogru ilerler. Eger bu degisim es gecilirse olan olur.
Nasıl yani hiç uyarı vermiyor mu? O zaman kadrana sıcaklık verisini almayanlar kumar oynuyorlar
Benim aracımda gizli özellikler açık olduğundan;
Motor sıcaklığı
Şanzıman sıcaklığı
Soğutma suyu sıcaklığı vb. verileri sürekli takip edebiliyorum. (Kadranda işaretledim sürekli gözümün önündeler)

Ancak gizli özellikleri açtırmadan önce golf 8 de bu verileri gösteren menü yok diye hatırlıyorum. ( sürücü hararet yapıldığını nerden nasıl görecek ?)

Ayrıca kimse motor yağı ısındı mı? Hararet yükseldimi diye veri takip etmek zorunda değil. Araç anormal veri üretiyorsa ışıklı sesli ikazlar ile bunu sürücüye duyurmalı diye düşünüyorum.

Diyelimki soğutma sitemi işini yapmadı ve motor aşırı sıcaktan piston eritti. Araçta bunu sensörleri ile sürücüye duyurdu ancak sürücü fark etmedi yada umursamadı. Sonuç motor yandı bitti. Peki aracı bilgisayara bağlayınca log kayıtlarından, beyinden vb bir yerden bu hata bildirimleri, yüksek ısı kayıtları, yapılan ikazlar vs görülebilir mi?
Şanzıman falan gizli özellik de yağ ve su herkeste var benim bildiğim. Olmalı da zaten.

Ama böyle bı araçta uyarı vermemesi tam bir fiyasko gerçekten

Gecmis veriler görülebiliyorsa eğer arkadaş için güzel bir kanıt olabilir

Hararet dediğimiz olay su sıcaklığıyla alakalı arkadaşlar. Impressionda yağ ve su sıcaklığı görülüyor. Diğer paketlerde buna ek olarak otomatik olduğu için şanzıman yağı sıcaklığı görülüyor. Ekranda müzik, saat, yakıt miktarı vb. özelliklerin yer almasındansa hayati önem taşıyan bu sıcaklıkların yer alması evlâdır. Su sıcaklığının normali araç ısındığında ulaşılan 90 derece. Dikkat edenler bilir o neredeyse hep 90'dır, olağanı da budur. 90'ın üzerine çıktığı an araçta sıkıntı başlamıştır.

85°C – 90°C: Normal motor çalışma sıcaklığıdır.
90°C – 100°C: Yoğun trafikte veya yokuş çıkarken görülebilir, araç fan açarak motoru soğutmaya çalışır. Genellikle sorun teşkil etmez.
100°C ve Üzeri: Motorun aşırı ısındığını (hararet yaptığını) gösterir, kritik seviyeye yaklaşılmıştır.
110°C – 120°C: Ciddi tehlike bölgesidir. Motor parçalarına zarar verebilir, conta yakabilir.

Son düzenleme:

Geri