TDI Enjektör Değişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkese merhaba keyifli forumlar dilerim

1.6 tdi cxxb 110hp motor golf 7 aracımın enjektörlerini 2025 eylül ayında revizyon yaptırmıştım ocak ayında yakıt tüketimi şikayeti ile geri götürdüm enjektör adaptasyonu yaptırdım o gün bu gündür dikiş tutmadı. şakırtı ve titreşimli çalışmadan kurtulamıyorum bazı günler hiç şakırtı yapmazken bazı günler motor yemişte piston vuruyormuş gibi şakırtı sesi duyuyorum

1 hafta önceye kadar idare ediyordum soğukta ses geliyordu ısınınca kesiyordu. geçenlerde biraz arabayı sıkıştırayım da sağır kalmasın dedim o günden beri aracımda sıcak soğuk fark etmeksizin şakırtı sesi geliyor.
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun şefim. Şu anlattıklarının noktasından virgülüne aynı şikayetler bende de var revizyondan sonra 1.500 km yapabildim 300 km den beri aynı sesler geliyo iğrendim dizelden. Hem zamanımız hem paramız boşa gitti. Şaka gibi enjektöre 100 Bin TL para harcadık. Üstüne biraz daha koyup sandık motor konydursaydık keşke :D

Opel Corsa da fabrikasyon trw var. Jantları siyah olmasına rağmen balata tozunu çok belli ediyor, gri renkli jantta daha çok belli eder haliyle. Ancak dediğiniz gibi gayet sessiz ve güzel hissettiren balataya sahip.

Siz jantı tam temizlememiş olabilir misiniz ? Ben de bu sorunu yaşardım, aracı yıkadıktan sonra yıkama alanında kurulama alanına geçerken bir bakardım jantlara balata tozu yapışmış halde olurdu. Lastik ve jant içine komple olacak şekilde tazyikli suyu güzelce vurunca bir daha yaşamadım. Büyük ihtimalle araç hareket edince kenarda köşede bir yerde birikiyor o birikenler yapışıyor ıslak janta.
Yok hocam ön yıkama ardından demir tozu ardına jant eldiveni ile temizliyorum ara dereler için detay fırçası kullanıyorum güzelce basınçlı su ile indiriyorum yine de aynı oluyordu çok nadir temiz kalıyordu. şu an iyi gibi ama. şu an balata sadece geri geri yanaşırken ötme yapıyor o da zamanla düzelir diye düşünüyorum ileri giderken ötme yok.

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun şefim. Şu anlattıklarının noktasından virgülüne aynı şikayetler bende de var revizyondan sonra 1.500 km yapabildim 300 km den beri aynı sesler geliyo iğrendim dizelden. Hem zamanımız hem paramız boşa gitti. Şaka gibi enjektöre 100 Bin TL para harcadık. Üstüne biraz daha koyup sandık motor konydursaydık keşke :D
Sıfır enjektör alıp kurtulacaksın hocam... başka çaresi yok.

Güncelleme:

Dün aldığım conta bu sefer işimi görmedi kaçak kesilmedi. külbütör kapağının değişmesi gerekiyor.

gaziosmanpaşada parçacıdan fiyat alayım dedi orijinal ithal 6000 tl dedi ama çakma olduğunu hemen anladım. yağ kapağında castrol bile yazmıyor çöp kısaca...

İdris usta toptan fiyatına almam için sankoda kendi parçacısına yönlendirdi yarın oradan oem orijinal kapak alıp montajlatıcam. şu yağ kaçağından midem bulandı bir an önce kesmek istiyorum. bir yeri yapıyosun bir yer patlıyor...

Yarın ola hayrola bu başlığı biraz günlüğe çevirdik :D Buraya detaylı detaylı yazmamın sebebi yaşadığım deneyimim diğer kullanıcılara rehber niteliğinde olması içindir.

Güncelleme:

Dün aldığım conta bu sefer işimi görmedi kaçak kesilmedi. külbütör kapağının değişmesi gerekiyor.

gaziosmanpaşada parçacıdan fiyat alayım dedi orijinal ithal 6000 tl dedi ama çakma olduğunu hemen anladım. yağ kapağında castrol bile yazmıyor çöp kısaca...

İdris usta toptan fiyatına almam için sankoda kendi parçacısına yönlendirdi yarın oradan oem orijinal kapak alıp montajlatıcam. şu yağ kaçağından midem bulandı bir an önce kesmek istiyorum. bir yeri yapıyosun bir yer patlıyor...

Yarın ola hayrola bu başlığı biraz günlüğe çevirdik :D Buraya detaylı detaylı yazmamın sebebi yaşadığım deneyimim diğer kullanıcılara rehber niteliğinde olması içindir.
Sende ki sabra azime sapka çıkarılır:)

Güncelleme: enjektör dibine biriken yağ değil mazotmuş. enjektör geri dönüşünden kaçırıyormuş. ufak bir conta ile 0 tl masraf ile işin içinden kurtuldum şükürler olsun.

sabah 11 bin tl ye aldığım külbütör kapağınıda iade ettim. şu an bir sorun gözükmüyor. 2 haftadır sanayiye gide gide bi hal oldum...

Cam filimlerinden kurtulduk. filimler kaliteli olmasına rağmen içeride ruhum daralıyordu ön camları söküp öyle filimleri söktük diğerlerini ısıtarak çıkardık iz bırakmadı. Arka cam rezistansı zarar görmedi ısıtarak ve dikkatlice sökerseniz problem yaşamazsınız. bazı araçlarda çok kalitesiz ve eski filimler oluyor onlarda risk daha fazla. bizim araçlarda radyo anteni arka camda olduğu için ekstra dikkat etmemiz gerekiyor.

ordan 2 haftanın sanayi kirini atmaya gittik gölge bir yere alıp sonax liquid wax (süper güçlü cila) diye geçen cilayı uyguladım uygulaması ve silmesi çok rahat

arabanın sağ tarafına komple tek seferde sürüp ardından sürmeye başladığınız yerden silerek uygulama yaptım sonuç efsane oldu

Aracım highline olduğu için arkalar %65 karartılmış cam olarak geliyor hafif yeşilimsi tonu var açıkcası çok hoşuma gitti keşke daha önce sökseymişim.

motor mekanik olarak epey bi topladık aracı temizliğimizde tamam 2 haftalık yıpratıcı bir süreçten geçtim bu saatten sonra araçtan keyif alma zamanı.

IMG_0609.JPEGIMG_0600.JPEGIMG_0604.JPEGIMG_0599.JPEG

Son düzenleme:
Cam filimlerinden kurtulduk. filimler kaliteli olmasına rağmen içeride ruhum daralıyordu ön camları söküp öyle filimleri söktük diğerlerini ısıtarak çıkardık iz bırakmadı. Arka cam rezistansı zarar görmedi ısıtarak ve dikkatlice sökerseniz problem yaşamazsınız. bazı araçlarda çok kalitesiz ve eski filimler oluyor onlarda risk daha fazla. bizim araçlarda radyo anteni arka camda olduğu için ekstra dikkat etmemiz gerekiyor.

ordan 2 haftanın sanayi kirini atmaya gittik gölge bir yere alıp sonax liquid wax (süper güçlü cila) diye geçen cilayı uyguladım uygulaması ve silmesi çok rahat

arabanın sağ tarafına komple tek seferde sürüp ardından sürmeye başladığınız yerden silerek uygulama yaptım sonuç efsane oldu

Aracım highline olduğu için arkalar %65 karartılmış cam olarak geliyor hafif yeşilimsi tonu var açıkcası çok hoşuma gitti keşke daha önce sökseymişim.

motor mekanik olarak epey bi topladık aracı temizliğimizde tamam 2 haftalık yıpratıcı bir süreçten geçtim bu saatten araçtan keyif alma zamanı.

IMG_0609.JPEGIMG_0600.JPEGIMG_0604.JPEGIMG_0599.JPEG
Tosun paşa essahlı duruyor üstadım. Ciladan memnunsunuz sanırım ben de alayım kendime o halde bir tane. Aracım aslında yıkanınca zaten epey bir parlıyor ancak sizin fotoğraflara bakınca daha bir şartmış gibi hissetttirdi :)

Tosun paşa essahlı duruyor üstadım. Ciladan memnunsunuz sanırım ben de alayım kendime o halde bir tane. Aracım aslında yıkanınca zaten epey bir parlıyor ancak sizin fotoğraflara bakınca daha bir şartmış gibi hissetttirdi :)
Eyvallah hocam :) Her yıkamada koch chemie pw ıslak cila kullanmama rağmen yine de matlaşıyor belli bi zaman sonra. malum petrolde ki köpükler cilayı söküyor atıyor ayda 1 kez uygulama yapsak yeterli. boyayı bi miktar temizliyor açıkcası ben beğendim

Bir ara bende bir kaç kez kullanmıştım. Halen de duruyor bitmedi. Parlaklık konusunda çok vaay denilecek değil ancak özellikle su iticiliğini çok sevmiştim. İşini iyi yapıyor ve parasını hak ediyor bence. Bir kutu bir yıldan uzun süre rahat yeter sanıyorum çoğu kişi için.

Kullandığım yıkama istasyonunda tabancadan sıcak ıslak wax olayı var, uzun süredir onunla devam ediyorum. Haftadan haftaya bunu kullanıyorum, 4-5gün idare ediyor. Bu da biraz tembelleştirdi açıkcası, kim uğraşacak sonaxla falan diyorum. Ancak böyle bir imkan olmasa kesinlikle bende ayda en az bir kez kullanmaya devam ederdim.

Ayrıca aracınız da yakıyor maşallah. Günün sonunda insan uğraştığına deydiğini düşünüyor.

Bir ara bende bir kaç kez kullanmıştım. Halen de duruyor bitmedi. Parlaklık konusunda çok vaay denilecek değil ancak özellikle su iticiliğini çok sevmiştim. İşini iyi yapıyor ve parasını hak ediyor bence. Bir kutu bir yıldan uzun süre rahat yeter sanıyorum çoğu kişi için.

Kullandığım yıkama istasyonunda tabancadan sıcak ıslak wax olayı var, uzun süredir onunla devam ediyorum. Haftadan haftaya bunu kullanıyorum, 4-5gün idare ediyor. Bu da biraz tembelleştirdi açıkcası, kim uğraşacak sonaxla falan diyorum. Ancak böyle bir imkan olmasa kesinlikle bende ayda en az bir kez kullanmaya devam ederdim.

Ayrıca aracınız da yakıyor maşallah. Günün sonunda insan uğraştığına deydiğini düşünüyor.
Sağolun hocam :) emek verilen her şey güzeldir

Garibanın yüzü gülür mü vol bilmem kaç :D

Geçtiğimiz cuma yazlıkta detaylı temizlik yaparken kaput altı girişeyim dedim bide ne göreyim enjektör dipleri göl olmuş... sebebi resimde ki parçadan. 6-7 ay önce enjektörleri ilk revize ettirdiğimde de başıma gelmişti. enjektörler sök tak yapılırken bu parçanın zarar görme olasılığı var. bu sabaha kadar aracı kullanmadım yatırdım bi kaç işim vardı babamın aracına çökmek durumunda kaldım neyse uzatmadan konuya gireyim

aşağıda ki parça enjektör sızdırmazlık contası külbütör kapağı ile enjektör arasına takılıyor. dışarıda orijinali bulunmuyor yan sanayi olanlar ise verimsiz tekrardan yağ kaçırıyor. mecburen orijinalini almak durumundasınız

1.6 cxxb 110 hp lik motor için kodu budur 04L 103 070 A
1.6 CLH 105 lik motor için kodu: 04L 103 070 B

CLH motorun ki biraz daha iç kısmı dardır ikiside birbirine uymaz.

sabah teksilkent avekte 4 tanesine 4000 küsür para verdim tanesi 1040 tl. son kalan 4 taneyide ben aldım haberiniz olsun :D yolda görseniz çöpe atacağınız plastik parça için bu para epey yüksek ama görevi bi o kadar hayati.

ordan idris ustanın yolunu tuttum 4 ünü değiştirdi

Dsg şanzımanda ki yavaşlık kararsızlık kullanım alışkanlığı tüp değişimi sonrası sıfırlanması gerekiyor biz temel ayar diye biliyorduk ama temel ayardan çok farklı bir ayar var odiste ismi MONTAJ BİLGİSİ SIFIRLAMA diye geçiyor odis ile onu ilk defa sıfırladık nazar değmesin arabayı ilk aldığım vites geçişlerine geri döndü o kadar hızlı atıyor ki önceden manuel vites hızında atıyordu hiç hissettirmiyor kavraması yeni olan arkadaşlara şiddetle o ayarı yaptırmasını öneriyorum

bende bu gün kendisinden öğrendim.

benim yağ seviyesi biraz yüksekti baktık yağa az bişey mazot karışmış bayrampaşada kendi ustam var hemen orda yağ bakımınıda daha 2 bin km kala hallettim
büyük ihtimal enjektörler kötüyken işeme dediğimiz olaydan yağa mazot karıştı. veya dpf doldu rejenarasyon yaparken oldu tam emin değilim

balatalar bitikti 60 bin km kullandım fazla fren yapmadığım için idare ediyordu beni ön arka ferodo marka balata aldım o işide çözdük

şu an var ya arabanın sesi soluğu değişti çok memnunum umarım uzun süre sorun çıkarmadan binebilirim.

ayrıyetten size bir soru sormak istiyorum benim aracım 1.6 dsg highline 225/45/17 dijon jant var

kapı içinde ki etikete göre hep 35 basıyordum ön arka ama aynı zamanda ön arka 30 da basabileceğim söyleniyor yanında kitapçık sembolü var trafikteyken bakayım dedim ama bulamadım ilgili sayfayı

ön arka 30 basmam sağlıklı olur mu? açıkcası biraz sert hissettiriyor araba ön arka 35 te golf konforunu pek alamıyorum

aşağıya lastik basınç etiketimi ekliyorum

0CCAD3BA-72FC-4B6F-8BD2-A771A4DBF19C.JPEG
Etikette yazan 30 psi değerinin anlamı (konfor lastik basıncı) olarak geçer, fakat bu değer şehir-içi sakin kullanımlarda ve 120km hızı geçmeyen sürüşler içindir,

Diğer senaryolarda 35 psi uygundur.

@UBC53 hocam geçmiş olsun. Şuan nasıl enjektörleriniz, rölantideki yakıtınız, soğuk çalıştırmada düşük devirde hırıltı veya şakırtı varmı ? Yaşadığınız tüm sorunları bende yaşıyorum. Geçen ay may dizelde meme valf değişti. 300-500 km sonra ısınana kadar düşük devirde hafif şakırtı başladı. Mazot filtreside temiz çıkıyor. Araç 150K km de. Acaba tekrar kalibrasyon yaptırsam düzelirmi diyorum şuan.. kötü düşünmek istemiyorum.

Geri