TDI Enjektör Değişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herkese merhaba keyifli forumlar dilerim

1.6 tdi cxxb 110hp motor golf 7 aracımın enjektörlerini 2025 eylül ayında revizyon yaptırmıştım ocak ayında yakıt tüketimi şikayeti ile geri götürdüm enjektör adaptasyonu yaptırdım o gün bu gündür dikiş tutmadı. şakırtı ve titreşimli çalışmadan kurtulamıyorum bazı günler hiç şakırtı yapmazken bazı günler motor yemişte piston vuruyormuş gibi şakırtı sesi duyuyorum

1 hafta önceye kadar idare ediyordum soğukta ses geliyordu ısınınca kesiyordu. geçenlerde biraz arabayı sıkıştırayım da sağır kalmasın dedim o günden beri aracımda sıcak soğuk fark etmeksizin şakırtı sesi geliyor.
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun şefim. Şu anlattıklarının noktasından virgülüne aynı şikayetler bende de var revizyondan sonra 1.500 km yapabildim 300 km den beri aynı sesler geliyo iğrendim dizelden. Hem zamanımız hem paramız boşa gitti. Şaka gibi enjektöre 100 Bin TL para harcadık. Üstüne biraz daha koyup sandık motor konydursaydık keşke :D

Opel Corsa da fabrikasyon trw var. Jantları siyah olmasına rağmen balata tozunu çok belli ediyor, gri renkli jantta daha çok belli eder haliyle. Ancak dediğiniz gibi gayet sessiz ve güzel hissettiren balataya sahip.

Siz jantı tam temizlememiş olabilir misiniz ? Ben de bu sorunu yaşardım, aracı yıkadıktan sonra yıkama alanında kurulama alanına geçerken bir bakardım jantlara balata tozu yapışmış halde olurdu. Lastik ve jant içine komple olacak şekilde tazyikli suyu güzelce vurunca bir daha yaşamadım. Büyük ihtimalle araç hareket edince kenarda köşede bir yerde birikiyor o birikenler yapışıyor ıslak janta.
Yok hocam ön yıkama ardından demir tozu ardına jant eldiveni ile temizliyorum ara dereler için detay fırçası kullanıyorum güzelce basınçlı su ile indiriyorum yine de aynı oluyordu çok nadir temiz kalıyordu. şu an iyi gibi ama. şu an balata sadece geri geri yanaşırken ötme yapıyor o da zamanla düzelir diye düşünüyorum ileri giderken ötme yok.

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun şefim. Şu anlattıklarının noktasından virgülüne aynı şikayetler bende de var revizyondan sonra 1.500 km yapabildim 300 km den beri aynı sesler geliyo iğrendim dizelden. Hem zamanımız hem paramız boşa gitti. Şaka gibi enjektöre 100 Bin TL para harcadık. Üstüne biraz daha koyup sandık motor konydursaydık keşke :D
Sıfır enjektör alıp kurtulacaksın hocam... başka çaresi yok.

Güncelleme:

Dün aldığım conta bu sefer işimi görmedi kaçak kesilmedi. külbütör kapağının değişmesi gerekiyor.

gaziosmanpaşada parçacıdan fiyat alayım dedi orijinal ithal 6000 tl dedi ama çakma olduğunu hemen anladım. yağ kapağında castrol bile yazmıyor çöp kısaca...

İdris usta toptan fiyatına almam için sankoda kendi parçacısına yönlendirdi yarın oradan oem orijinal kapak alıp montajlatıcam. şu yağ kaçağından midem bulandı bir an önce kesmek istiyorum. bir yeri yapıyosun bir yer patlıyor...

Yarın ola hayrola bu başlığı biraz günlüğe çevirdik :D Buraya detaylı detaylı yazmamın sebebi yaşadığım deneyimim diğer kullanıcılara rehber niteliğinde olması içindir.

Güncelleme:

Dün aldığım conta bu sefer işimi görmedi kaçak kesilmedi. külbütör kapağının değişmesi gerekiyor.

gaziosmanpaşada parçacıdan fiyat alayım dedi orijinal ithal 6000 tl dedi ama çakma olduğunu hemen anladım. yağ kapağında castrol bile yazmıyor çöp kısaca...

İdris usta toptan fiyatına almam için sankoda kendi parçacısına yönlendirdi yarın oradan oem orijinal kapak alıp montajlatıcam. şu yağ kaçağından midem bulandı bir an önce kesmek istiyorum. bir yeri yapıyosun bir yer patlıyor...

Yarın ola hayrola bu başlığı biraz günlüğe çevirdik :D Buraya detaylı detaylı yazmamın sebebi yaşadığım deneyimim diğer kullanıcılara rehber niteliğinde olması içindir.
Sende ki sabra azime sapka çıkarılır:)

Geri