TDI Enjektör Değişimi

Güncelleme:

Herkese merhaba keyifli forumlar. bu gün enjektörleri değiştirdim 4 üde sıfır olarak takıldı odis cihazı ile kodlaması yapıldı sistemin havası cihaz ile alındı.

Enjektörler değişmeden önce mazot pompası ve mazot filitre kabı söküldü kontrol edildi çapak talaş vs rastlanmadı. orijinal mann filitre ile mazot filitresinin değişimini yaptırdım.

Allahın cezası şakırtı sorunundan kurtuldum arabam eski performansına kavuştu vites geçişleri arasındaki yavaşlık gitti. yarın sabah soğuk marş yapıcam geç çalışma sorunuda yüksek ihtimal çözüldü. (2-3 sn uzuyordu marş)

Faturayı aşağıya ekledim. İdris usta çok değerli bilgiler verdi. Çoğunu biliyoruz fakat aramızda bilmeyenler olabilir diye söylüyorum

1-çeyrek depo altına asla düşülmeyecek
2-mazot filitresi değişimi sonrası kesinlikle cihaz ile sistemin havası alınacak manuel olarak yapılan işlemde enjektörün ömrü ciddi kısalıyor
3-yakıt aldığınız yer sabit kaliteli işlek bir istasyon olacak.

Bunlara dikkat edildiği sürece enjektörler 200 bin civarı dayanır

Yaptırmayı düşünenler için söylüyorum revizyon ile uğraşmayın yoksa benim gibi hem revizyona hem değişime dünya kadar para vermiş olursunuz enjektörde sorun varsa doğrudan değiştirin. ve çapak kontrolünü yaptırın eğer mazot pompası çapak talaş vs üretiyorsa sıfır enjektör dahi taksanız o enjektör çöp olur

Enjektör belasından kurtulur kurtulmaz gündemde olan app mevzusunu çözdüm

1-Araç sahibi olarak notere gidiyorsunuz eski app plakalarınız, aracın ruhsatı, ruhsat sahibinin kendisi ve kimliği yanınızda olucak eski app leri notere teslim ediyorsunuz

2-devlet bankalarından vakıfbank veya ziraatbanktan varsa mobilbankacılıktan ödemeler kurum ödemeleri kısmından tşöf ü bulup ödemesini yapıyorsunuz ödeme yapma ekranında sizden referans no istiyor. noterin size verdiği plaka basım kağıdında yazan referans noyu yazıp 850 tl çift plaka için sistemden ödemesini yapıyorsunuz.

3- plakaları notere verdiğiniz için artık takabileceğiniz plaka olmadığından o şekilde trafiğe çıkmayın (dolmuş otobüs taksi arkadaşın eşin dostun aracı) ile şöförler odasına gidin bildiğim kadarı ile plakasız gezmenin cezası güncel olarak 41 bin TL Risk almaya değmez

4- elinizdeki kağıtlarla şöförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz 5 dakika da basıp veriyorlar.

not: noterde tanıdığım olduğu için plaka yenileme sebebi ile belge verdiler bazı noterler app plaka almıyormuş o zaman trafik şubeye gidip farklı işlemler yapmak gerekiyor o kısma hakim değilim en net cevabı notere sorarak öğrenebilirsiniz.

IMG_0512.JPEGIMG_0523.JPEGIMG_0517.JPEG9541AE95-B9FA-41B2-93DC-2C5095247175.jpgIMG_0521.JPEG
Selam, geçmiş olsun, aynı zamanda hayırlı olsun, bir sorun var, paylaştığınız görseldeki parçanın üzerindeki yazılar neden kazınmış..?
E8DB8A6D-12BD-4A81-BEFA-98CE3B0BECB6.jpeg

Güncelleme:

Herkese merhaba keyifli forumlar. bu gün enjektörleri değiştirdim 4 üde sıfır olarak takıldı odis cihazı ile kodlaması yapıldı sistemin havası cihaz ile alındı.

Enjektörler değişmeden önce mazot pompası ve mazot filitre kabı söküldü kontrol edildi çapak talaş vs rastlanmadı. orijinal mann filitre ile mazot filitresinin değişimini yaptırdım.

Allahın cezası şakırtı sorunundan kurtuldum arabam eski performansına kavuştu vites geçişleri arasındaki yavaşlık gitti. yarın sabah soğuk marş yapıcam geç çalışma sorunuda yüksek ihtimal çözüldü. (2-3 sn uzuyordu marş)

Faturayı aşağıya ekledim. İdris usta çok değerli bilgiler verdi. Çoğunu biliyoruz fakat aramızda bilmeyenler olabilir diye söylüyorum

1-çeyrek depo altına asla düşülmeyecek
2-mazot filitresi değişimi sonrası kesinlikle cihaz ile sistemin havası alınacak manuel olarak yapılan işlemde enjektörün ömrü ciddi kısalıyor
3-yakıt aldığınız yer sabit kaliteli işlek bir istasyon olacak.

Bunlara dikkat edildiği sürece enjektörler 200 bin civarı dayanır

Yaptırmayı düşünenler için söylüyorum revizyon ile uğraşmayın yoksa benim gibi hem revizyona hem değişime dünya kadar para vermiş olursunuz enjektörde sorun varsa doğrudan değiştirin. ve çapak kontrolünü yaptırın eğer mazot pompası çapak talaş vs üretiyorsa sıfır enjektör dahi taksanız o enjektör çöp olur

Enjektör belasından kurtulur kurtulmaz gündemde olan app mevzusunu çözdüm

1-Araç sahibi olarak notere gidiyorsunuz eski app plakalarınız, aracın ruhsatı, ruhsat sahibinin kendisi ve kimliği yanınızda olucak eski app leri notere teslim ediyorsunuz

2-devlet bankalarından vakıfbank veya ziraatbanktan varsa mobilbankacılıktan ödemeler kurum ödemeleri kısmından tşöf ü bulup ödemesini yapıyorsunuz ödeme yapma ekranında sizden referans no istiyor. noterin size verdiği plaka basım kağıdında yazan referans noyu yazıp 850 tl çift plaka için sistemden ödemesini yapıyorsunuz.

3- plakaları notere verdiğiniz için artık takabileceğiniz plaka olmadığından o şekilde trafiğe çıkmayın (dolmuş otobüs taksi arkadaşın eşin dostun aracı) ile şöförler odasına gidin bildiğim kadarı ile plakasız gezmenin cezası güncel olarak 41 bin TL Risk almaya değmez

4- elinizdeki kağıtlarla şöförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz 5 dakika da basıp veriyorlar.

not: noterde tanıdığım olduğu için plaka yenileme sebebi ile belge verdiler bazı noterler app plaka almıyormuş o zaman trafik şubeye gidip farklı işlemler yapmak gerekiyor o kısma hakim değilim en net cevabı notere sorarak öğrenebilirsiniz.

IMG_0512.JPEGIMG_0523.JPEGIMG_0517.JPEG9541AE95-B9FA-41B2-93DC-2C5095247175.jpgIMG_0521.JPEG
Sizin adınıza sevindim, hayırlı olsun doya doya arabanın tadını çıkarma zamanı diye düşünüyorum.

Enjektörlerin fiyatı uygun markasına göre bu güzel ancak işçiliği bir tık abartmışlar ancak haklarıdır laf söylemiyorum.

Enjektör kullanımına dediğiniz hususlarda riayet edilirse bırakın 200 bini 300 bin kmyi revizyon bile yapmadan görmek mümkün. 2.0 CDTİ ve 1.5 D motorlu insignia araçlarımda birinde 200 bin birinde de 240 bin kmye (1.5 d olan bu fabrikasyon ancak yavaştan hafif şakırdama geliyordu ama değişimi şart değildi kesinlikle ) kadar enjektörlere işlem yapılmamıştı

Geçmiş olsun kardeşim sevindim sorunu çözmeye İdris usta iyidir bende zamanında gitmiştim. Fakat her ne kadar haklı olunsa da ben şu çeyrek depo olayını garip buluyorum ya tamam psikolojik olarak etkiler ama mübarek mühendis filtre koymuş oraya yani olan pislik saten geçemez istina dışında. Ha nolur pompa ısınır dipte ki yakıtı çekerken en baba. Yani 200bine yaklaştım ben şu çeyrek depo olayını hiç sallamadim. Mazot filtresi değişimini ben kendim yapıyorum öncesinde mazot alıyorum 1 litre. Filtresini söküp içini çekip temizliyorum sonra yeni filtresini takmadan dolduruyorum hazneyi en baba 3 marsta alıyor havayı çokta hassas değil hava alma işi bilmeyene öyle tabi . Bu arada 4 enjektore iyi fiyat 55k biz 4 revizyon görmüş enjektore 36k vermiştik geçen sene şirket aracina

Aracın üzerindeki enjektörler bosch değilmi ?

Yenilerde bosch olacak sanırım ?

Eylüldeki revizyonda memeler degişmemisti diye hatırlıyorum ? Keske değişseydi ? Memeler yüzünden düzen tutmama oldu büyük ihtimal

Bende ayrı bir tespitleme yapayım

Biraderden peder beye gecen 2012 tdi passatın güncel km si 470 bin

380 binde dpf arızası vermisti . Dpf sökülüp yıkama işlemi yapıldı.

Cogu yabancı kaynakta okumustum

Dpf mefta olup yıkama ile tekrar yola devam edildiginde dpf nin 100 bin km sonra tekrar ömrünü tamamladığını biliyordum.

380 binden 470 bine 90 bin km olmus

Aracta şu an yogun sekilde rejenerasyonda kalma dpf ışığı yakma ve rejenerasonda kalma süresinin 100 -120 km leri bulma problemleri var. Otoyola cıkıp 2000 dv kullansan bile rejenerasyon bitmiyor 30 km lik sürüste

Taze yıpranmamış düsük km li bir Tdi motor max 25-30 km 2000 dv sürüş ile rejenerasyonu bitirir. (Bendeki golfde durum böyle zaten km 117k

Sonuç : Dpf yıkama revizyonu ömrü 100 bin olma ihtimali yüksek

Mecburen Tekrar yıkanacak bi 100 bin km daha gidecek sanırım .....
Üstadım işin sonu ya sıfır alacaksina yada söktürmeye gidiyor. Bende öyle oldu şahsen inanın arabadan birsey sökülmesine tilt olurum ama mecbur kaldım. Deli paralar ya sıfirlari

Hayırlı olsun, umarım çözülmüştür problem artık. Enjektörleri de gittiğiniz servis tedarik etti sanırım.

Selam, geçmiş olsun, aynı zamanda hayırlı olsun, bir sorun var, paylaştığınız görseldeki parçanın üzerindeki yazılar neden kazınmış..?
E8DB8A6D-12BD-4A81-BEFA-98CE3B0BECB6.jpeg

Eğer kapalı kutu gelmişse, galiba bunlar Delphi tarafından yenilenmiş ürünler. Silinen yerde de büyük bir ihtimal VW AG yazdığı için silinmiş.

Eğer kapalı kutu gelmişse, galiba bunlar Delphi tarafından yenilenmiş ürünler. Silinen yerde de büyük bir ihtimal VW AG yazdığı için silinmiş.
Benim bildiğim VW AG yazısı kasten siliniyorsa (kazınıyor ise), yedek parça üreticisinin elinde stok fazlası (overstock) olması durumda yaşanan bir durumdur,

Bu parçalar (vw ag logolu - orjinal ekipman yedek parça) olduğu için üretici bu parçaları direkt olarak piyasaya veremez,

Parçaları imha edip zarar da edemeyeceği için parça üzerindeki VW AG logosu kazınarak piyasaya veriyorlar,

Geçmişte BMW yedek parçasında bu duruma denk gelmiştim, logolar silinmişti,

Fakat bu parçaları poşet içinde veya kutu üzerinde herhangi üreticisi yazı olmayan kutularda satılır, Delphi gibi kendi kutusunda satılanlara ilk defa şait oldum,

Notmalde bu olmaması gerekir, bu legal bir durum değildir. Orjinal ekipman VW yedek parçasını üzerindeki vw ag yazısını silsen bile OEM kutusuyla satılmasına müsade etmezler.

Benim bildiğim VW AG yazısı kasten siliniyorsa (kazınıyor ise), yedek parça üreticisinin elinde stok fazlası (overstock) olması durumda yaşanan bir durumdur,

Bu parçalar (vw ag logolu - orjinal ekipman yedek parça) olduğu için üretici bu parçaları direkt olarak piyasaya veremez,

Parçaları imha edip zarar da edemeyeceği için parça üzerindeki VW AG logosu kazınarak piyasaya veriyorlar,

Geçmişte BMW yedek parçasında bu duruma denk gelmiştim, logolar silinmişti,

Fakat bu parçaları poşet içinde veya kutu üzerinde herhangi üreticisi yazı olmayan kutularda satılır, Delphi gibi kendi kutusunda satılanlara ilk defa şait oldum,

Notmalde bu olmaması gerekir, bu legal bir durum değildir. Orjinal ekipman VW yedek parçasını üzerindeki vw ag yazısını silsen bile OEM kutusuyla satılmasına müsade etmezler.

İşte orada nasıl bir dümen yapıyorlar bilmiyorum. Şimdi bir kaç avrupa da tanınmış dev parçacı sitesini kontrol ettim ve onlarda aynı şekilde logo silinmiş enjektör satıyorlar. Aynı şekilde Delphi kutusunda.

Delphi sitesini kontrol ettim orada da sözde karbon ayak izi azaltımı adı altında yeniden üretim ( yenileme ) yaptıklarını yazmışlar. Belki dediğiniz gibi stok fazlası ürünleri yeniledik adı altında piyasaya sürüyorlar yada gerçekten piyasadan (belki VW servislerinden) toplanan parçaları yeniliyorlar.

Markalı kutu satmalarında kanuni bir engel yok sanıyorum. Çünkü küçük markalar bile örneğin Garrett, Borgwarner vb. turboları yenileyip etiket silimi yaptıktan sonra yeni ambalaj ve kendi marka kutularında satabiliyor. Ancak bu ürünlerin yenilenmiş olduğu özellikle belirtiliyor.

Normalde satıcılar yenilenmiş ürünleri satarken bunu bildirme zorunlulukları var. Ancak son dönemde bu sözde emisyon azaltımı adı altında ve diğer nedenler ile yapılan usulsüzlükleri gördükçe anlıyorum ki zoru görünce avrupa da bile kanun, nizam nasıl esnetiliyormuş görüyoruz.

İşte orada nasıl bir dümen yapıyorlar bilmiyorum. Şimdi bir kaç avrupa da tanınmış dev parçacı sitesini kontrol ettim ve onlarda aynı şekilde logo silinmiş enjektör satıyorlar. Aynı şekilde Delphi kutusunda.

Delphi sitesini kontrol ettim orada da sözde karbon ayak izi azaltımı adı altında yeniden üretim ( yenileme ) yaptıklarını yazmışlar. Belki dediğiniz gibi stok fazlası ürünleri yeniledik adı altında piyasaya sürüyorlar yada gerçekten piyasadan (belki VW servislerinden) toplanan parçaları yeniliyorlar.

Markalı kutu satmalarında kanuni bir engel yok sanıyorum. Çünkü küçük markalar bile örneğin Garrett, Borgwarner vb. turboları yenileyip etiket silimi yaptıktan sonra yeni ambalaj ve kendi marka kutularında satabiliyor. Ancak bu ürünlerin yenilenmiş olduğu özellikle belirtiliyor.

Normalde satıcılar yenilenmiş ürünleri satarken bunu bildirme zorunlulukları var. Ancak son dönemde bu sözde emisyon azaltımı adı altında ve diğer nedenler ile yapılan usulsüzlükleri gördükçe anlıyorum ki zoru görünce avrupa da bile kanun, nizam nasıl esnetiliyormuş görüyoruz.
Sözde yenileme (yeniden) üretim., gerçekte parçanın üzerinden (vw ag logosunu) silmekten ibaret,

Şahsi görüşüm hiç bir üretici parça yenileme adı altında durup dururken kendine ek masraf çıkarmaz, yaptıkları şey vw ag logosunu silip (kazıyarak) yeniden piyasaya sürmek

Muhtemelen VW servislerinden toplanan parçalar değildir, bunun lojistiği vs.. üreticiye ek maliyet getirir, bunu muhtemelen kendi depolarındaki parçalara yapıyorlardır, evet araç üreticisinden de parça toplanıyor ama bu genelde daha eski araçlarda örneğin (Golf Mk4 / Mk5) gibi uzun zaman önce üretimden kalkmış araçlarda yaşanıyor,

Dediğiniz gibi sattıkları bu parçaları yenilenmiş parça (üzerinde logoları silinmiş parça) olarak kesinlikle belirtmeleri gerek,

Günün özeti: “zoru görünce avrupa da bile kanun, nizam nasıl esnetiliyormuş görüyoruz.”

Geri