Güncelleme:
Herkese merhaba keyifli forumlar. bu gün enjektörleri değiştirdim 4 üde sıfır olarak takıldı odis cihazı ile kodlaması yapıldı sistemin havası cihaz ile alındı.
Enjektörler değişmeden önce mazot pompası ve mazot filitre kabı söküldü kontrol edildi çapak talaş vs rastlanmadı. orijinal mann filitre ile mazot filitresinin değişimini yaptırdım.
Allahın cezası şakırtı sorunundan kurtuldum arabam eski performansına kavuştu vites geçişleri arasındaki yavaşlık gitti. yarın sabah soğuk marş yapıcam geç çalışma sorunuda yüksek ihtimal çözüldü. (2-3 sn uzuyordu marş)
Faturayı aşağıya ekledim. İdris usta çok değerli bilgiler verdi. Çoğunu biliyoruz fakat aramızda bilmeyenler olabilir diye söylüyorum
1-çeyrek depo altına asla düşülmeyecek
2-mazot filitresi değişimi sonrası kesinlikle cihaz ile sistemin havası alınacak manuel olarak yapılan işlemde enjektörün ömrü ciddi kısalıyor
3-yakıt aldığınız yer sabit kaliteli işlek bir istasyon olacak.
Bunlara dikkat edildiği sürece enjektörler 200 bin civarı dayanır
Yaptırmayı düşünenler için söylüyorum revizyon ile uğraşmayın yoksa benim gibi hem revizyona hem değişime dünya kadar para vermiş olursunuz enjektörde sorun varsa doğrudan değiştirin. ve çapak kontrolünü yaptırın eğer mazot pompası çapak talaş vs üretiyorsa sıfır enjektör dahi taksanız o enjektör çöp olur
Enjektör belasından kurtulur kurtulmaz gündemde olan app mevzusunu çözdüm
1-Araç sahibi olarak notere gidiyorsunuz eski app plakalarınız, aracın ruhsatı, ruhsat sahibinin kendisi ve kimliği yanınızda olucak eski app leri notere teslim ediyorsunuz
2-devlet bankalarından vakıfbank veya ziraatbanktan varsa mobilbankacılıktan ödemeler kurum ödemeleri kısmından tşöf ü bulup ödemesini yapıyorsunuz ödeme yapma ekranında sizden referans no istiyor. noterin size verdiği plaka basım kağıdında yazan referans noyu yazıp 850 tl çift plaka için sistemden ödemesini yapıyorsunuz.
3- plakaları notere verdiğiniz için artık takabileceğiniz plaka olmadığından o şekilde trafiğe çıkmayın (dolmuş otobüs taksi arkadaşın eşin dostun aracı) ile şöförler odasına gidin bildiğim kadarı ile plakasız gezmenin cezası güncel olarak 41 bin TL Risk almaya değmez
4- elinizdeki kağıtlarla şöförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz 5 dakika da basıp veriyorlar.
not: noterde tanıdığım olduğu için plaka yenileme sebebi ile belge verdiler bazı noterler app plaka almıyormuş o zaman trafik şubeye gidip farklı işlemler yapmak gerekiyor o kısma hakim değilim en net cevabı notere sorarak öğrenebilirsiniz.