Golf 8.5 Uzun Yol Yakıt Tüketimi

İşte ben 40 bin km ortalamam 9 civarıdır. bazen diyorum benim araçta mı sorun var :)
Hep yoğun trafik mi kullanım?
Agresif mi kullanım?

Bu iki sorunun cevabi önemli:)

İşte ben 40 bin km ortalamam 9 civarıdır. bazen diyorum benim araçta mı sorun var :)
hocam ekonomik kullanım için gayret edilirse belki değerler yaklaşık olarak tutturulabilir lakin ben birazda otomobili keyif alarak kullanmayı seviyorum, birde benim yıllık yaptığım km genelde 5000 civarında o sebeple Allah ne verdiyse abanıyorum gaza, ani gaz ve ani fren yapmak benim genel araç kullanma şeklim, o sebeple pek ortalamaya takılmıyorum.

Düzce - Alanya - Düzce

Yol neye izin veriyorsa onunla gittim. 130'luk yolda 130 sabit 140'lık yolda 140 sabit çoğu yerde travel asist ile gittim. 3 ay oldu arabayı alalı 7bin km yaptım ortalamalar hep bu şekilde, kuvvetle muhtemel bu arabaya zorlasak bile 6 üstü yaktırmak zor. Lpg'li Focus sonrası acaba diyordum ama yakıt konusunda hiçbir acabası olmadığına eminim artık.

1470 km 4.8 ortalama

1000091826.jpg

Düzce - Alanya - Düzce

Yol neye izin veriyorsa onunla gittim. 130'luk yolda 130 sabit 140'lık yolda 140 sabit çoğu yerde travel asist ile gittim. 3 ay oldu arabayı alalı 7bin km yaptım ortalamalar hep bu şekilde, kuvvetle muhtemel bu arabaya zorlasak bile 6 üstü yaktırmak zor. Lpg'li Focus sonrası acaba diyordum ama yakıt konusunda hiçbir acabası olmadığına eminim artık.

1470 km 4.8 ortalama

1000091826.jpg
Ki 140 hızlar çok yaktırır.

110 ile 140 arasındaki fark aslında epey fazladır. Çünkü rüzgar direnci, hızın karesi ile orantılıdır :) 110-120 gitseniz siz düşünün kaç yakacak. Daha ekonomiği yok gerçekten

Düzce - Alanya - Düzce

1470 km 4.8 ortalama

1000091826.jpg
29427.jpgTdi kadar az yakıyor evet.

Ortalama hızınız 97 yerine 89 olsa bendeki gibi 4,3 ortalama olabilir muhtemelen

Tdi manuel
Git-gel
Ankara-istanbul-ankara

Çıktığımı indim ,,,indiğimi çıktım

29427.jpgTdi kadar az yakıyor evet.

Ortalama hızınız 97 yerine 89 olsa bendeki gibi 4,3 ortalama olabilir muhtemelen

Tdi manuel
Git-gel
Ankara-istanbul-ankara

Çıktığımı indim ,,,indiğimi çıktım
Para olarak bakarsak

110 lu hızlara kadar bu TSI

110 sonrası TDI sanırım daha az yakıyor

İçinde bulunduğumuz ekstra pahalı mazot fiyatlarını işin içine sokmazsak tabi

Geri