Golf 8.5 Uzun Yol Yakıt Tüketimi

İşte ben 40 bin km ortalamam 9 civarıdır. bazen diyorum benim araçta mı sorun var :)
Hep yoğun trafik mi kullanım?
Agresif mi kullanım?

Bu iki sorunun cevabi önemli:)

İşte ben 40 bin km ortalamam 9 civarıdır. bazen diyorum benim araçta mı sorun var :)
hocam ekonomik kullanım için gayret edilirse belki değerler yaklaşık olarak tutturulabilir lakin ben birazda otomobili keyif alarak kullanmayı seviyorum, birde benim yıllık yaptığım km genelde 5000 civarında o sebeple Allah ne verdiyse abanıyorum gaza, ani gaz ve ani fren yapmak benim genel araç kullanma şeklim, o sebeple pek ortalamaya takılmıyorum.

Düzce - Alanya - Düzce

Yol neye izin veriyorsa onunla gittim. 130'luk yolda 130 sabit 140'lık yolda 140 sabit çoğu yerde travel asist ile gittim. 3 ay oldu arabayı alalı 7bin km yaptım ortalamalar hep bu şekilde, kuvvetle muhtemel bu arabaya zorlasak bile 6 üstü yaktırmak zor. Lpg'li Focus sonrası acaba diyordum ama yakıt konusunda hiçbir acabası olmadığına eminim artık.

1470 km 4.8 ortalama

1000091826.jpg

Düzce - Alanya - Düzce

Yol neye izin veriyorsa onunla gittim. 130'luk yolda 130 sabit 140'lık yolda 140 sabit çoğu yerde travel asist ile gittim. 3 ay oldu arabayı alalı 7bin km yaptım ortalamalar hep bu şekilde, kuvvetle muhtemel bu arabaya zorlasak bile 6 üstü yaktırmak zor. Lpg'li Focus sonrası acaba diyordum ama yakıt konusunda hiçbir acabası olmadığına eminim artık.

1470 km 4.8 ortalama

1000091826.jpg
Ki 140 hızlar çok yaktırır.

110 ile 140 arasındaki fark aslında epey fazladır. Çünkü rüzgar direnci, hızın karesi ile orantılıdır :) 110-120 gitseniz siz düşünün kaç yakacak. Daha ekonomiği yok gerçekten

Düzce - Alanya - Düzce

1470 km 4.8 ortalama

1000091826.jpg
29427.jpgTdi kadar az yakıyor evet.

Ortalama hızınız 97 yerine 89 olsa bendeki gibi 4,3 ortalama olabilir muhtemelen

Tdi manuel
Git-gel
Ankara-istanbul-ankara

Çıktığımı indim ,,,indiğimi çıktım

29427.jpgTdi kadar az yakıyor evet.

Ortalama hızınız 97 yerine 89 olsa bendeki gibi 4,3 ortalama olabilir muhtemelen

Tdi manuel
Git-gel
Ankara-istanbul-ankara

Çıktığımı indim ,,,indiğimi çıktım
Para olarak bakarsak

110 lu hızlara kadar bu TSI

110 sonrası TDI sanırım daha az yakıyor

İçinde bulunduğumuz ekstra pahalı mazot fiyatlarını işin içine sokmazsak tabi

Git gel şeklinde biraz şehir içi biraz şehir dışı karışık. Ortalama hız bu kadar düşük olmasına rağmen bu kadar güzel bı tüketim... Seviyorum şu arabayı ya.

37 ortalama ile bu ortalamayı yapacak araba yok. Şehir içi ışıklar da bol bı de.

IMG_20260530_203103.jpg

Git gel şeklinde biraz şehir içi biraz şehir dışı karışık. Ortalama hız bu kadar düşük olmasına rağmen bu kadar güzel bı tüketim... Seviyorum şu arabayı ya.

37 ortalama ile bu ortalamayı yapacak araba yok. Şehir içi ışıklar da bol bı de.

IMG_20260530_203103.jpg

37 yi bilmem de 27 ile şehir içi yoğun trafikte bu ortalamayı yapacak araç var hocam ya :) Dsgnin ekmeğini yiyoruz biraz da çaktırmayın.

Ama yakaladığınız değer 1.5 hacmindeki başka bir araca göre kusursuz…
IMG_7295.jpeg

37 yi bilmem de 27 ile şehir içi yoğun trafikte bu ortalamayı yapacak araç var hocam ya :) Dsgnin ekmeğini yiyoruz biraz da çaktırmayın.

Ama yakaladığınız değer 1.5 hacmindeki başka bir araca göre kusursuz…
IMG_7295.jpeg
Bu daha da güzelmiş:) Vallaha helal olsun tebrik ederim başka bişi demem. Bizimki yeni nesil olduğundan yapmak daha kolay. Bu hem daha eski nesil hem de daha düşük hız

Daha yavaş gitsem daha da düşerdi benimki. Tam saatinde yetiştirmem gereken biri vardı saate göre haraket ettim. Işıklarda falan 2. Viteste devir çevirdim ilk kalkan bendim falan kasmadım çok bı de. Gerçekten TSI motorlar çok verimli.

Bu daha da güzelmiş:) Vallaha helal olsun tebrik ederim başka bişi demem. Bizimki yeni nesil olduğundan yapmak daha kolay. Bu hem daha eski nesil hem de daha düşük hız

Daha yavaş gitsem daha da düşerdi benimki. Tam saatinde yetiştirmem gereken biri vardı saate göre haraket ettim. Işıklarda falan 2. Viteste devir çevirdim ilk kalkan bendim falan kasmadım çok bı de. Gerçekten TSI motorlar çok verimli.
Ben genel kullanımım gibi kullandım hocam. Cuma akşamı iş dönüşünde ağır ağır giderken oldu bu. Normalde de bu şekilde kullandığım benim alışkın olduğum değerler. E tabii bu değer düz yol değeri sürekli rampalı bir yere gidersek ortalama haliyle artacak ama her gün aşağı yukarı bu ortalama ile gidiyorum ve dönüyorum.

Tsi motor mühendisliğine hayran olmamak elde değil. Verimlilik konusunda üstüne tanımıyorum. Ancak 2017 model 1.4 tsi golf de aynı güzergahta kullanıyorum kesinlikle aynı kullanımda bu değerleri yakalamak imkansız daha 5 in altına düştüğünü görmedim onun. Ama tabii onun da hissettirdiği güç bambaşka.

Burak hocam bir şey sormak istiyorum. Araçla hiç rampası uzun soluklu olan uzun yola çıktınız mı ? (Örneğin pozantı-Bolu dağı- Kırıkkale elmadağ rampası gibi).

Çıktıysanız performansından memnuniyetiniz nasıl ?

Geri