Golf 8.5 Uzun Yol Yakıt Tüketimi

Şimdi bana şehiriçi 8.7 ortalamalı 2.4lük motorun yakıt tüketimi görüntüsünü paylaştırmayın :(

Şaka bir yana, verimli ortalamalar ve konu gibi konu. Uzun yol ve yakıt tüketimi, bayılırım. Elinize sağlık @Yigitant

Güzergah
Düzce-Antalya-Fethiye-Dalyan-Köyceğiz-Marmaris-Datça-Düzce

Harika rota @Bjenige. 2-3 yıldır, her yıl yaptığım ve her fırsatta (maalesef genelde yılda 1) yapmak için iple çektiğim yollar. Hele de forumdan Köyceğiz'i bilen birini görmek daha da mutlu etti :) Henüz gitmediyseniz, Datça'ya kadar gitmişken ucundaki Knidos'a da gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Badem tarlaları arasından kıvrılan manzaraları yollar... burnumda tütüyor.

Son düzenleme:
Şimdi bana şehiriçi 8.7 ortalamalı 2.4lük motorun görüntüsünü paylaştırmayın :(
Seninki direk canavar usta, 5 silindir sesi paylaşırsan dinleriz ama :D

• Muhteşem
Tepkiler: SCC
Şimdi bana şehiriçi 8.7 ortalamalı 2.4lük motorun yakıt tüketimi görüntüsünü paylaştırmayın :(

Şaka bir yana, verimli ortalamalar ve konu gibi konu. Uzun yol ve yakıt tüketimi, bayılırım. Elinize sağlık @Yigitant

Harika rota @Bjenige. 2-3 yıldır, her yıl yaptığım ve her fırsatta (maalesef genelde yılda 1) yapmak için iple çektiğim yollar. Hele de forumdan Köyceğiz'i bilen birini görmek daha da mutlu etti :) Henüz gitmediyseniz, Datça'ya kadar gitmişken ucundaki Knidos'a da gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Badem tarlaları arasından kıvrılan manzaraları yollar... burnumda tütüyor.
Altın değerinde tavsiyeler için teşekkürler ne şanslıyızki Knidos'a gittik fotoğraflardan biri oranın otoparkından :) yetinmedik deniz fenerine kadar yürüdük ve gidip gelirkende badem ağaçlarından faydalandık. 🤣🤣

Bu sabaha karşıda rota Düzce-Alanya bakalım alıştığım haliyle daha mı çok tüketim olacak daha mı az. 😅

• Muhteşem
BMW G60-GOLF 8.5-CLIO 1.TCE Uzun Yol Yakıt Tüketimi
Yakıt tüketimiyle alakali üç araç hazır yol yapiyorken ufak bir video çekeyim dedim. Golf yakı tüketimi olarak gerçekten çok iyi😁

Clio 1.0 tce cüssesine göre düdük bir tüketim vermiş (6,1)

Yeni clio 6 daki 1.2 tce nin daha fazla yaktığı söyleniyor (6,5 olur)

Alemin benzinli en az yakanları ezelden beridir tsi lardı zaten.

Sonuç:

Evinden sarjı olmayan oturup tsi+etsi lara şükür edecek devam edecek .

Clio 1.0 tce cüssesine göre düdük bir tüketim vermiş (6,1)

Yeni clio 6 daki 1.2 tce nin daha fazla yaktığı söyleniyor (6,5 olur)

Alemin benzinli en az yakanları ezelden beridir tsi lardı zaten.

Sonuç:

Evinden sarjı olmayan oturup tsi+etsi lara şükür edecek devam edecek .
Dün akşam 5 kişi sürekli frenli yolculukta bile 4.5 yaktı. Dikkat etsem 4 olurdu gerçekten mükemmel.

• İnanılmaz
BMW G60-GOLF 8.5-CLIO 1.TCE Uzun Yol Yakıt Tüketimi
Yakıt tüketimiyle alakali üç araç hazır yol yapiyorken ufak bir video çekeyim dedim. Golf yakı tüketimi olarak gerçekten çok iyi😁
Gidiş dönüş toplam mesafe ve yakıt tüketimim bu şekilde oldu

Ekli dosyalar

• IMG_6262.jpeg
    IMG_6262.jpeg
    224.7 KB · Görüntüleme: 30
  • Muhteşem
Ben gibi keyifli hiç tüketim kasmadan gözü anlıkta olmayan biri kaç yakar şehir içi ?
8 kesin görür bence

Ben gibi keyifli hiç tüketim kasmadan gözü anlıkta olmayan biri kaç yakar şehir içi ?
8 kesin görür bence
Yani burda ne kadar kasmadığın da önemli.

Normal kullanımda 8 e yaklaşır ama geçmez bence

Ama gidip de devirlendirip tapa gaz gidip öndeki durunca hızlı fren yaparsan geçer.

Zaten şehir içi az yakmıyor çok. Farkını şehir dışında koyuyor

Şehir ici kullanım tamamen trafige bagli degisiyor. İle gore buyuk farkliliklar var. Kullanim aliskanliklari cok onemli. Ben artik e tsi sistemini kullanim tarzi benimsedim her firsatta aracin suzulmesine imkan taniyorum bu da tuketimi azaltiyor. Eger surekli gazlayim cok ani hareketler yapayim diyorsaniz her arac cok yakacaktir.

Bugüne kadar kullandığım golf araçlarımda (2000 model golf 4 ten 2024 model golf 8,5 a kadar), 9 litrenin altına hiç inemedim şehir içi ve dışı karışık olmak üzere, daha doğrusu dikkat de etmedim diyebiliriz, ortalamayı bu kadar optimum tutturan arkadaşları tebrik ediyorum.

Bugüne kadar kullandığım golf araçlarımda (2000 model golf 4 ten 2024 model golf 8,5 a kadar), 9 litrenin altına hiç inemedim şehir içi ve dışı karışık olmak üzere, daha doğrusu dikkat de etmedim diyebiliriz, ortalamayı bu kadar optimum tutturan arkadaşları tebrik ediyorum.
İşte ben 40 bin km ortalamam 9 civarıdır. bazen diyorum benim araçta mı sorun var :)

Geri