- İsim
- Ahmet
- Araç
- Golf 8 1.0 e-tsi
Olmaz, vidalar yalama olur,
Bunun neticesinde 3 kuruşluk tornavida yüzünden 40 katı masraf açılmış olur.
@metinkar
Abi set halinde olanlar oluyor ya, ucu çıkarıp başka takılıyor falan. Onlardan al farklı işler için farklı uçlar lazım olduğunda her uç olduğu için rahat oluyorsun
@metinkar
önemli not: hava filtre kutusu (alt ve üst) olarak 2 parçadan oluşur, alt kısım sabittir,
Vidaları sökerken yalnızca (alt kısımdan) vidalar kendini bırakınca daha fazla vidalar çevirilmemelidir, daha fazla çevirmek üst parçanın plastiğine zarar verir..!! Vidalar filtre kutusunun (alt parçasından) sökülmek için tasarlanmıştır, vidalar üst parçadan sökülmek için yani komple vidalar sökülecek şekilde tasarlanmamıştır,
Yani vidalar filtre kutusunun alt parçasından kendini salınca daha fazla çevirmeyiniz, vidalar tamamen sökülmeyecek vidalar üst parçanın üzerinde kalacak şekilde bırakcaksınız-bırakmalısınız,
Yeni filtreyi yerine taktınız, yeni filtrenin turuncu köşelerinden parmağınızla hafiften bastırarak (fazla baskı uygulamadan) yerine tam oturmuş mu kontrol edilir,
Son olarak vidalar sıkılırken (sanırım 8-9 vida) mevcut, bu vidaların tek seferde sonuna kadar sıkmayınız, vidaları alt parçaya eşit oranda tutunmasını sağlayınız,
Her vidayı biraz sıkıp, ve vidaları sırasıyla değil..!! Vidaları çapraz olarak sıkarak tutunmasını sağlayınız,
En son aşamada her vida dayanma noktasına kadar sıkılıp hepsi kontrol edilir, dayanma noktasına kadar sıktıktan sonra daha fazla sıkmaya çalışırsanız filtre kutusunu çatlatırsınız, tatlı-sert dayanma noktasına kadar sıkmak yeterlidir.
Çok vidalı şeylerde altın kuraldır bu. Henüz bir çırak iken (90'lar) denendi onaylandıSon olarak vidalar sıkılırken (sanırım 8-9 vida) mevcut, bu vidaların tek seferde sonuna kadar sıkmayınız, vidaları alt parçaya eşit oranda tutunmasını sağlayınız,
Her vidayı biraz sıkıp, ve vidaları sırasıyla değil..!! Vidaları çapraz olarak sıkarak tutunmasını sağlayınız,
Yeni kutu tasarımına geçtiler, artık kutuların üzerinde bulunan (QR Code) ile Authenticity Check (orjinallik sorgulaması) yapılabiliyor,
Hava filtresini kendini değiştirecekseniz, Torx T25 tornavida temin etmeniz iyi olur.![]()
@metinkar önerebilirim bunu, her türlü ucu var hem de cırcırlı fiyatı da nitekim uygun bence@metinkar
Abi set halinde olanlar oluyor ya, ucu çıkarıp başka takılıyor falan. Onlardan al farklı işler için farklı uçlar lazım olduğunda her uç olduğu için rahat oluyorsun

geçen sene kendim değiştirmiştim hava filtresini. Hırdavat’tan 150 TL’ye bir tane trox almıştım@metinkar önerebilirim bunu, her türlü ucu var hem de cırcırlı fiyatı da nitekim uygun bencecırcırı çabuk bozuldu diyenler olmuş ama 1 yıldır kullanıyorum hatta bugün yine kullandım sigorta değiştirirken bir yamuğu olmadı henüz bana
https://amzn.eu/d/0a819BCK
![]()
Vidalar çok kolay yalama olabiliyor. Şarjlı ile sıkılmamalı. El ile çok nazik sıkıp bırakın.
Aksi halde alt kutudaki yuvalar yalama oluyor ve sonrasında vidalar sıkamıyor.