Golf 8.5 İlk Yıl Bakımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kasım ayında aracımın garantisi bitiyor Impression 2024 model manuel. Sizce serviste bakıma devam etmek mantıklı mı yoksa dışarıdan kendim bakımı yaptırsam mı ? Çünkü servisteki fahiş fiyatlara para veresim gelmiyor ki 2 yıl dolduktan sonraki garanti durumu nasıl oluyor acaba bilgisi olan aydınlatırsa memnun olurum..

Benim manuel impression aracım varken ikinci yıl bakım malzemelerini alıp dışarıda bakıma gitmiştim…

https://www.golftutkusu.com/topic/19158-golf-8-periyodik-2-yil-30b-km-bakimi/page/2

Yağ hariç filtrelerini ( hava - pole - yağ filtreleri ) buradan alabilirsin…
https://www.filtremarketim.com/

Karter tapası ve contasını sadece servisteki yedek parça bölümünden almalısın…

Yağ için zaten arkadaşlar cevapları malüm…
https://www.golftutkusu.com/topic/12886-0w-20-motor-yagi-ana-konu-1-0-1-5-tsi-motor-icin/page/30

Son düzenleme:

Kasım ayında aracımın garantisi bitiyor Impression 2024 model manuel. Sizce serviste bakıma devam etmek mantıklı mı yoksa dışarıdan kendim bakımı yaptırsam mı ? Çünkü servisteki fahiş fiyatlara para veresim gelmiyor ki 2 yıl dolduktan sonraki garanti durumu nasıl oluyor acaba bilgisi olan aydınlatırsa memnun olurum..
Ücretsiz güncelleme desteği istiyorsanız yetkili servise devam edin derim.

Ücretsiz güncelleme desteği istiyorsanız yetkili servise devam edin derim.

Kandırmaca bunlar hocam

Etsi motor + dsg si olmayan araca garanti bitiminden sonra yetkili servis mecburiyeti / bağlılık zorunlulugu yoktur.

Güncelleme ?

Golf 8 lere ne güncelleme geldiki golf 8,5 lara gelsin ?

Golf mk8+8,5 denen Araba 2027 eylülde üretimden kalkacak hala ıvır zıvır güncellemesi bekleniyor.

Kandırmaca bunlar hocam

Etsi motor + dsg si olmayan araca garanti bitiminden sonra yetkili servis mecburiyeti / bağlılık zorunlulugu yoktur.

Güncelleme ?

Golf 8 lere ne güncelleme geldiki golf 8,5 lara gelsin ?

Golf mk8+8,5 denen Araba 2027 eylülde üretimden kalkacak hala ıvır zıvır güncellemesi bekleniyor.

Ki önceki 2019 yılında aldığım 2016 model Golfüm de şöyle bir şey oldu. 2020 yılında arkadaşımıza aldığımız Golf'ün servis kayıtlarına bakmak için servise gittiğimiz de oradaki bayanla sohbet ederken aracınızın şase numarasını biliyor musunuz isterseniz herhangi bir güncelleme var mı kontrol edelim dedi. Bende aracı aldığımdan beri yetkili servise gelmediğimi, dışarıda yaptırdığımı söyledim bakımları vesaire. Bana dedi ki olabilir sıkıntı yok dedi tarzı yazılım güncellemeleri ömür boyu ücretsiz yapılır dedi. Sonra hatta bir sonraki hafta için randevu oluşturduk gittim aracın güncellemelerini yaptırdım ve herhangi bir ücrette ödemedim. Bu hala geçerli midir bilmiyorum ama böyle bir şey yaşadım.

Ki dediğim gibi belki 3. belki 4. bakımda, buji değişimi ya da fren hidroliği değişimi gibi nispeten daha farklı bakımlarda gittiğimde de varsa zaten yapılır güncelleme vesaire. Ama telefonlara gelen güncellemeler gibi de çok sık güncelleme getirmedikleri de malum. Daha hala tabela tanımayı bekliyoruz gelsin diye.

Ki önceki 2019 yılında aldığım 2016 model Golfüm de şöyle bir şey oldu. 2020 yılında arkadaşımıza aldığımız Golf'ün servis kayıtlarına bakmak için servise gittiğimiz de oradaki bayanla sohbet ederken aracınızın şase numarasını biliyor musunuz isterseniz herhangi bir güncelleme var mı kontrol edelim dedi. Bende aracı aldığımdan beri yetkili servise gelmediğimi, dışarıda yaptırdığımı söyledim bakımları vesaire. Bana dedi ki olabilir sıkıntı yok dedi tarzı yazılım güncellemeleri ömür boyu ücretsiz yapılır dedi. Sonra hatta bir sonraki hafta için randevu oluşturduk gittim aracın güncellemelerini yaptırdım ve herhangi bir ücrette ödemedim. Bu hala geçerli midir bilmiyorum ama böyle bir şey yaşadım.

Ki dediğim gibi belki 3. belki 4. bakımda, buji değişimi ya da fren hidroliği değişimi gibi nispeten daha farklı bakımlarda gittiğimde de varsa zaten yapılır güncelleme vesaire. Ama telefonlara gelen güncellemeler gibi de çok sık güncelleme getirmedikleri de malum. Daha hala tabela tanımayı bekliyoruz gelsin diye.
o güncelleme değil geri çağırmadır. ünite güncellemesi sadece arıza varsa yapılır.

Benzer şeyi dışarda bakımları yapılmış Golf 7 için buji değişimine gittiğimde yaşadım. El freni güncellemesi ücretsiz yapılmıştı.

Yani sonuç olarak güncelleme dediğin şeylerden ücret alamazlar. Herhangi bir fabrikasyon donanımın düzgün çalısması için günccelleme adı altında para alıyorlarsa (ister yetkili servis abonesi ol ister olma) haram zıkkım eder o arabaya lanet edip satarsın kurtulursun.

Yani sonuç olarak güncelleme dediğin şeylerden ücret alamazlar. Herhangi bir fabrikasyon donanımın düzgün çalısması için günccelleme adı altında para alıyorlarsa (ister yetkili servis abonesi ol ister olma) haram zıkkım eder o arabaya lanet edip satarsın kurtulursun.
İlgili yetkili servis personelinin tutumuna bağlı. Hepsi ayrı bir şey diyor.

Ya çok da uzatmaya gerek yok, maddi açıdan fazla kaygıları olmayan yetkili servise devam etsin, ama ben dışarıda yaptıracağım diyen adama da neden yaptırıyorsun denmez yani doğru düzgün kaliteli malzemelerle yapıldıktan sonra işlem. Hele araç manuel ve düz benzinli motorsa bizim Impressionlar gibi.

Bu arada herhangi bir güncellemeyi yani yazılımsal olarak, sen daha önce servise gelmemişsin sana vermiyorum deme hakkı var mı markaların?

Bu arada o bahsettiğim güncelleme Motor Kontrol Ünitesi güncellemesiymiş.

Ekli dosyalar

• IMG_3834.jpeg
    IMG_3834.jpeg
    393.8 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

Geri