Golf 8.5 İlk Yıl Bakımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

e tsi dsg aracımın garantisi temmuz 2026 doluyor (garanti uzatma yok). Yetkiliye devam mı etmeli? Yoksa dışarı bildiğim servise mi gitmeli? !!! Min 5 yıl satmayacağım !!!

e tsi dsg aracımın garantisi temmuz 2026 doluyor (garanti uzatma yok). Yetkiliye devam mı etmeli? Yoksa dışarı bildiğim servise mi gitmeli? !!! Min 5 yıl satmayacağım !!!
Bu biraz çift cevaplı soru. Şimdi herkesin sanayi ortamı yok, arabaya cam suyu eklemeyi dahi bilmiyor yapmamış. Bunları bilmeyen insan özel serviste araba yaptırmayı ne bilsin yetkiliye gidiyor, yetkili serviste aracın tüm eksikliklerini düzgün ortamda, az muhatap alınarak yaptırıyor.

Ancak şu da bilinmelidir ki bu forumdaki aktif olan insanların az çok araba ile haşır neşir olduğunu varsayarak söylüyorum ki yetkili servis sevdalısı olmak uzun vadede pek iyi değil. Özel servisler de kendi çapında kalitesi değişmektedir, mesela kimi özel servisler var çayınıza, kahvenize, yemeğinize kadar temiz ortamda size hizmet etmeye çalışır kimi özel servisler var ki karadüzen, müşteriyle adam akıllı saygı ve hitabet yok, işçilik de yok esnaflık da.

Ben kendim yapmasaydım son bakımını, kendi özel servisimde bakımı bir bir o bakımda yapılanlar 2 ayrı deftere not edilirdi gelecek bakımda neler yapılıp yapılmayacağı da belli olurdu haliyle. O bakım defterinin 1 tanesi ustada 1 tanesi de bende kalıyor. O deftere de aracı ikinci el aldık diyelim, araç check up ına geldiğinde araçtaki o an mekanik+kaporta tüm her şeyi de ince detayına kadar not edip çetelesini tutuluyor. Aynı yetkili servis takibi edasıyla yürütülüyor işlerim.

Bakımını yaparken de aracımda söktüğüm tüm bakım parçalarının orijinal VW AG servis malı olarak da kullanıldığı söylemek isterim.

Bundan dolayı yetkili serviste fazladan 3 katı para vermektense iyi bir özel servis bulursanız sadece motor, mekanik anlamında değil lastikçi bulmaktan tutun kaportacıya kadar birçok alanda size de çevre etkisiyle artı sağlar.

Bizim fatih paylaşmış…

Sağına soluna bakıpta orjinal olmadığını anlamayacak kadar saftirikler var…

Orjinal ürün sadece servisten alır…

IMG_4298.jpeg

Geri