Golf 8.5 İlk Yıl Bakımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bizim araclarda 2. Bakımda tam değişmesi gereken şeyler nelerdi?

Birinci bakım da değiştirilmeyen hava ve polen filtresi ilave edilecek…

ben her yıl kendim ilave ediyorum şuan hazırlığını yaptığım gibi ve tavsiye ederim…

Birinci bakım da değiştirilmeyen hava ve polen filtresi ilave edilecek…

ben her yıl kendim ilave ediyorum şuan hazırlığını yaptığım gibi ve tavsiye ederim…
Bakımı kendim yapma perileri geldi yine. Filtreler de basit yerde. Tahtadan bir rampa yapsam fabrikada, benden kralı yok

filtremarketim den alacağınız mann filtreler servisteki ile aynı.

beyler bu orjinal olan ile man arasındaki fiyat farkı çok fazla değil mi? iki katından fazla...
https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-golf-8-karbonlu-polen-filtresi-orijinal

man marka ürünler yeterli mi? çok büyük fark var mı acaba? o fiyat farkına değer mi?
VW logosu olan filtreler (Orjinal Ekipman) olarak geçer, ve bu filtreler her zaman daha pahalıya satılır,

Fakat bu satıcı —>yetkili servis fiyatından da aşırı pahalı bir fiyat yazmış,

VW logolu Orjinal Ekipman filtreler isteyenler için dışardan satın alınmaması yaranıza olur, bu filtreleri servisten temin etmekte yarar var, dışarda orjinal ekipman adı altında satılan bu filtreler genellikle sahtedir veya kaçak yollar ile ülkeye sokulur,

Yeri gelir yetkili servisten aldığınız filtre ile dışardan aldığınız Mann filtre arasındaki tek fark VW logosu olur,

Mann Filtre zaten VW ‘nin Orjinal Ekipman üreticisidir.

Siteden bakınca kabin filtresi için iki ayrı ürün var tamamen aynı ama fiyat farkı var, ikiside Man marka. Ben mi bir seyi kaçırıyorum?

Hava filtresinde de benzer durum var. Ben yanlış bir şeye mi bakıyorum acaba ?

Bir de benim araç 116hp, hava filtresine 150hp olanı taksak sorun yok herhalde değil mi ?
sorun yok uyumlu filtreleri uyarıda yazmışlar

Ben hepsini her yıl değiştiriyorum normalde Mk8 çıktığında sadece hava filtresi değişmezdi şimdi ikiside olmuş saçma…
ikiside çok kolay 1 video izleyerek yapılabilecek değişiklikler.servise mahkum olmaya gerek yok

Bizim araclarda 2. Bakımda tam değişmesi gereken şeyler nelerdi?
Normal şartlarda her yıl değişmesi gerekenler;

-Hava filtresi
-Yağ filtresi
-Polen filtresi
-Motor yağı
-Karter tapası +tapa pulu

Eğer araçta yakıt filtresi mevcut ise (2 yıl da bir) yakıt filtresi değişir,

Bujiler dışardan almak istediğinizde NGK veya Bosch olmak üzere 2 seçeneğiniz var, En kalitelsi NGK ‘dır.

Bujiler standart, platinum ve iridyum olmak üzere piyasada 3 çeşit buji mevcuttur, standart - platinum - iridyum aldığınız buji tipine göre ömrü 20-30-40 bin km arası değişir,

Serviste değişiyor ise veya servisten alınıyorsa servisteki orjinal ekipman bujiler (her 60 bin km’de) bir değişir, Servisteki orjinal ekipman bujiler de NGK markadır, Fakat bu bujiler ömür bakımından daha uzun ömürlüdür,

Fren hidroliği araç sıfır km alındığında 3.cü yılın sonunda, sonrasında her 2 yılda bir veya her 30 bin km’de bir (önce hangisi dolarsa) değişir,

Not:
Bujileri ve fren hidroliğini dışarda değiştirmenin pek bir anlamı yoktur çünkü yetkili servislerde aracın yaşına göre değişen (%20 - 25 - 30 zubizu indirimi) hakkınız olduğu için fiyat hemen hemen benzer rakamlara gelmektedir.

Not 2: servisin yaptığı uygulama yanlış bir uygulamadır, Eskiden 3-4 sene evvel yetkili servislerde de her bakımda tüm filtreler (yakıt filtresi hariç) hepsi değişirdi, Sonrasında faturada yüksek fiyat çıkmasın yani müşteriyi kaçırmamak adına bu yola başvurdular.

Siteden bakınca kabin filtresi için iki ayrı ürün var tamamen aynı ama fiyat farkı var, ikiside Man marka. Ben mi bir seyi kaçırıyorum?

Hava filtresinde de benzer durum var. Ben yanlış bir şeye mi bakıyorum acaba ?

[/URL]

Bir de benim araç 116hp, hava filtresine 150hp olanı taksak sorun yok herhalde değil mi ?
1.5 eTSI 116ps ve 1.5 eTSI 150ps motorların hava-yağ-polen tüm filtreleri aynıdır,

Kabin Filtresi (polen filtresi) fiyat farkı şu sebebten kaynaklanmaktadır;

Mann CU 26 009 (tek katmanlı filtre)
Mann CUK 26 009 (2 katmanlı / karbonlu filtre)
Mann FP 26 009 (3 katmanlı / karbonlu +anti alerjik filtre

CU olan tek katmanlı polen filtresi —>baklava yufkası gibi incecik ve geçirgendir, ışığa tuttuğunuzda arkasını görürsünüz, pek bir işe yaramayan, yani iyi bir filtreleme yapamaz, markadan bağımsız tek katmanlı polen filtreleri hep böyledir yani iyi filtreleme yapamazlar,

Bütçenize göre CUK veya FP olanı tercih ediniz, Polen filtresinde aracınızın markasından bağımsız olarak sağlığınız açısından en azından CUK karbonlu filtre tercih edilmelidir.

Hava - Yağ - Polen - Yakıt Filtresi olarak global anlamda en kaliteli marka Mann, Mahle ve Hengst markalarıdır.

1.5 eTSI 116ps ve 1.5 eTSI 150ps motorların hava-yağ-polen tüm filtreleri aynıdır,

Kabin Filtresi (polen filtresi) fiyat farkı şu sebebten kaynaklanmaktadır;

Mann CU 26 009 (tek katmanlı filtre)
Mann CUK 26 009 (2 katmanlı / karbonlu filtre)
Mann FP 26 009 (3 katmanlı / karbonlu +anti alerjik filtre

CU olan tek katmanlı polen filtresi —>baklava yufkası gibi incecik ve geçirgendir, ışığa tuttuğunuzda arkasını görürsünüz, pek bir işe yaramayan, yani iyi bir filtreleme yapamaz, markadan bağımsız tek katmanlı polen filtreleri hep böyledir yani iyi filtreleme yapamazlar,

Bütçenize göre CUK veya FP olanı tercih ediniz, Polen filtresinde aracınızın markasından bağımsız olarak sağlığınız açısından en azından CUK karbonlu filtre tercih edilmelidir.

Hava - Yağ - Polen - Yakıt Filtresi olarak global anlamda en kaliteli marka Mann, Mahle ve Hengst markalarıdır.
Çok teşekkür ederim, hiç katmanların farklı olduğunu fark etmemişim.

Son düzenleme:
Kasım ayında aracımın garantisi bitiyor Impression 2024 model manuel. Sizce serviste bakıma devam etmek mantıklı mı yoksa dışarıdan kendim bakımı yaptırsam mı ? Çünkü servisteki fahiş fiyatlara para veresim gelmiyor ki 2 yıl dolduktan sonraki garanti durumu nasıl oluyor acaba bilgisi olan aydınlatırsa memnun olurum..

Geri