Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bir terapi de benden gelsin.

Son yıkamada ADBL Syntetic Spray Wax sürmüştüm. Vonixx Blend ile ikisi favori sprey waxım, birçok katı wax a ömrü kafa tutar ve geçer.

Ön yıkamamız AutoBrite Magifoam
Jantlara Flowey R1
Lastik ve paspaslara ShinyGarage Pure Black Tire Cleaner
Kova yıkaması Nanolex PureShampoo ve çoklu eldiven.

Lastik ve davlumbaz parlatma işi araba kuruyunca artık :)
Lastiklere Meguiars All Season Dressing, Davlumbaza da Selsil aerosol lastik parlatıcı(davlumbazlarda çok pratik geliyor, bir şişeyle defalarca kez davlumbaza sıkıyorum).
1000269134.jpg

1000269133.jpg
1000269122.jpg
1000269121.jpg1000269126.jpg1000269136.jpg1000269138.jpg1000269181.jpg1000269187.jpg
Maşallah renk muazzam boncuklar daha da muazzam:)

Son yıkamada ADBL Syntetic Spray Wax sürmüştüm. Vonixx Blend ile ikisi favori sprey waxım, birçok katı wax a ömrü kafa tutar ve geçer.

Jantlara Flowey R1

Lastiklere Meguiars All Season Dressing, Davlumbaza da Selsil aerosol lastik parlatıcı(davlumbazlarda çok pratik geliyor, bir şişeyle defalarca kez davlumbaza sıkıyorum).
1000269134.jpg

1000269133.jpg
1000269122.jpg
1000269121.jpg1000269126.jpg1000269136.jpg1000269138.jpg1000269181.jpg1000269187.jpg
Elinize sağlık 🧿
Böyle güzel bir renk olunca bu hobi daha keyifli oluyor :)

Böylesine güzel bir renge sahip araçta onun hakkı olan katı wax’lardan mahrum etmeyin derim :D

Metalik mavi tonlarında harika sonuçlar elde edilir.

flowey r1 nerden teminedebiliriz. eski detailingcilerin cok kullandıgı bir ürün
Zamanında flowey satışı varken almıştım hocam. Jant temizliğinde gerçekten çok başarılı. K2 alot vardı bi ara emsal ama o da gelmiyor sanırım. Sulandırılabilir olmaları da baya bereketli yapıyor :D
Maşallah renk muazzam boncuklar daha da muazzam:)
Teşekkür ederim üstadım :)
Floweyin ev12 şampuan ,i2 apc,r1 jant temizleyicisini çok beğenirdim maalesef şu anda hiç biri bulunmuyor dolap da yarım litre r1 var kullanmaya kıyamıyorum:)
Flowey bir akım geldi bir akım gitti. Güzel ürünleri vardı gerçekten. B33 ile agresif şampuan zirvesini getirdiler, wax max ne varsa sökmeye kullandık. Ev13 dediler soft ön yıkamaya kullandık. Bence ne başarılı 2 ürünü r1 ve i2. İ2 yi de hala kullanırım, severim. İ2 yerine mzr koyarız gibi de r1in yerini fiyat performans olarak zor doldururuz.
Elinize sağlık 🧿
Böyle güzel bir renk olunca bu hobi daha keyifli oluyor :)

Böylesine güzel bir renge sahip araçta onun hakkı olan katı wax’lardan mahrum etmeyin derim :D

Metalik mavi tonlarında harika sonuçlar elde edilir.
Çok teşekkürler üstadım. Beyazdan sonra renkli araç gerçekten başkaymış dedim. Özen göstermezsen de berbat hal almaya çol müsait. Katı waxları zamanında bir hevesle çeşit çeşit yaptık ettik, yüzey hissiyatı iyi hoş ona bir şey diyemem. Ama ömrü olsun boncuklanması olsun tatmin etmemeye başlamıştı. Sıvı wax türü ürünlere yönelmiştim. Epeydir katı wax yapmadım o sebeple. Eldekilerden sonra bi uygulayayım. Sıvı wax uygulama kolaylığı ve ömrüyle çok mutlu ediyor ama tabi wax yüzey hissiyatını veremiyor

Jantlara Flowey R1

1000269134.jpg

1000269133.jpg
1000269122.jpg
kovayı nerden aldınız hocam?

Zamanında flowey satışı varken almıştım hocam. Jant temizliğinde gerçekten çok başarılı. K2 alot vardı bi ara emsal ama o da gelmiyor sanırım. Sulandırılabilir olmaları da baya bereketli yapıyor :D

Teşekkür ederim üstadım :)

Flowey bir akım geldi bir akım gitti. Güzel ürünleri vardı gerçekten. B33 ile agresif şampuan zirvesini getirdiler, wax max ne varsa sökmeye kullandık. Ev13 dediler soft ön yıkamaya kullandık. Bence ne başarılı 2 ürünü r1 ve i2. İ2 yi de hala kullanırım, severim. İ2 yerine mzr koyarız gibi de r1in yerini fiyat performans olarak zor doldururuz.

Çok teşekkürler üstadım. Beyazdan sonra renkli araç gerçekten başkaymış dedim. Özen göstermezsen de berbat hal almaya çol müsait. Katı waxları zamanında bir hevesle çeşit çeşit yaptık ettik, yüzey hissiyatı iyi hoş ona bir şey diyemem. Ama ömrü olsun boncuklanması olsun tatmin etmemeye başlamıştı. Sıvı wax türü ürünlere yönelmiştim. Epeydir katı wax yapmadım o sebeple. Eldekilerden sonra bi uygulayayım. Sıvı wax uygulama kolaylığı ve ömrüyle çok mutlu ediyor ama tabi wax yüzey hissiyatını veremiyor
Biraz bakış açısıyla ilgili olabilir, :)

Mesala ben bahsettiğiniz ömür-dayanıklılık ve su iticilik-boncuklanma olarak sıvı sprey ürünlerde bu kriterleri Wax ‘ların düzeyine yaklaşacak performansı bu hobiye başladığımdan beri alamadım (premium ürünler dahil),

Artık sıvı sprey ciları sadece wax’ı desteklemek amacıyla kullanıyorum.

Jantlara Flowey R1

1000269134.jpg

1000269133.jpg
1000269122.jpg
maşallah hocam. davlumbazları temizlemek her zaman benim için eziyet olmuştur. fırça tam girmiyor vs. özellikle arka keçeli olan davlumbaz temizlenmiyor nerdeyse. siz temizledikten sonra bir de parlatıcı sürmüşsünüz. lastikleri bir yöne çevirip mi davlumbazlara işlem yapıyorsunuz.

Mesala ben bahsettiğiniz ömür-dayanıklılık ve su iticilik-boncuklanma olarak sıvı sprey ürünlerde bu kriterleri Wax ‘ların düzeyine yaklaşacak performansı bu hobiye başladığımdan beri alamadım (premium ürünler dahil),

katılıyorum. ben de aynı şekilde dogal carnauba wax sonrasında özellikle yazın zymöl field glaze kullanıyorum. ama aşırı toz tutuyor çok yoğun bir ürün.

Araç içi plastikleri nasıl temizleyebilirim acaba arkadaşlar? Hangi markayı ürünü önerirsiniz?

Araç içi plastikleri nasıl temizleyebilirim acaba arkadaşlar? Hangi markayı ürünü önerirsiniz?
Carpro inside
(konsantre üründür, kullanılacak malzemenin yapısına göre sulandırılarak kullanılır, çeşme suyu veya içme suyu ile sulandırıabilirsiniz, ancak saf su ile sulandırırsanız, bunun size avantajı sulandırdığınız miktardaki ürün uzun süre etkisini kaybetmez.)

Sonax Xtreme Interior Cleaner
(Türkçe çevirisi yanlış yapıldığı için sonax xtreme nano araç içi temizleyicisi olarak aratınız - mavi renkli şişe)

@tankut27 @mustafacagri şöyle detailing konusmayı özledik hocam. bu forumda @forzaGilles hocamla tek kaldık. lütfen detailing konusuna önem verelim :D
Fırsat oldukça uğraşıyoruz hocam, eskisi gibi pek fırsat olmuyor :D ondan pratik ürünlere yöneldik sevdik.
kovayı nerden aldınız hocam?
Forumda satılıyordu zamanında, oradan almıştım ama internette araç yıkama kovası olarak bulabilirsiniz. Yaklaşık 1000 tl falan oluyor ama uzun süre kullanırsınız. Dibine bir de dirt trap koyarsanız çok çok etkili olur, toz toprak dibe toplanır kalır.

Yani haklısınız hocam. Kışa girerken fusso yapalım dayansın, kışı çıkaralım vs diyorduk, yaza girerken show wax, beading marvellous wax vs uğraşıyorduk. Ama sürmesi silmesi gözümde büyüyor artık. Yüzey koruması olarak katı wax kadar etkili değildir belki ama dayanım olarak vonixx blend ve adbl syntetic spray wax gerçekten çok çok iyi dayanıyor.
Fotosunu attığım boncuklar yaklaşık 15 günlük ve 2000 km yol yapmış araca ait(bug remover da sıktım). Katı wax boncukları daha çabuk dağılıyor gibi geliyor
maşallah hocam. davlumbazları temizlemek her zaman benim için eziyet olmuştur. fırça tam girmiyor vs. özellikle arka keçeli olan davlumbaz temizlenmiyor nerdeyse. siz temizledikten sonra bir de parlatıcı sürmüşsünüz. lastikleri bir yöne çevirip mi davlumbazlara işlem yapıyorsunuz.
Sağolun hocam valla pis yerler ya jant, lastik ve davlumbaz işleri. Temizlemesi de ürün sürmesi de zor. Önceleri iyice fırçalar ederdim, şimdilerde artık oralara ön yıkama köpüğü ve tazyik vuruyorum. Aşırı kirlenmediği için ve davlumbaz plastiği yıpranıp matlaşmadığı için yeterli oluyor.
Aerosolü kenardan sıkıyorum görünen yerlere açıkçası ama tekeri çevirerek yapmak daha güzel olur. 500ml bi aerosol şişeyle onlarca kez sıkıyorum. Komple sıksak bile bence 8 10 kez gider. Şişesi 200 TL falan desek en en fazla 20 liraya gelir. Çabuk kirlenen ve pek görünmeyen bir yer için çok efor harcamak kafama yatmıyor(detail kafasına ters olsa da) :)
katılıyorum. ben de aynı şekilde dogal carnauba wax sonrasında özellikle yazın zymöl field glaze kullanıyorum. ama aşırı toz tutuyor çok yoğun bir ürün.
Zymöl :)
Şampuanını az mı kovaladık diyelim :D
Vakit ve enerji istiyor bu hobi gerçekten. Eskisi kadar uğraşamıyorum ve uğraştığımda da 2 günde toz yumağına dönmesini sevmiyorum. Sentetik ürünler bi tık daha iyi sanki bu anlamda. Sürülen üründen bağımsız parlaklık arttıkça sinek, böcek ve hatta kuşların hedefi olduğunu düşünüyorum :D

Geri