Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce nardo gri için Soft 99 Fusso coat 12 'nin açık mı koyu renk için olanını tercih etmeliyim.

Yapay zekaların biri farklı diğeri farklı söylüyor. Üretici sitesinde hangi renk hangi ürün bulamadım.
Bence koyu renk hocam. Açık renk bence beyaz, gümüş gri falan gibi renklerde ok ama renkli ve koyu tonlarda koyu renk waxı olmalı bence

koch chemie so03 ile soft99 yada kiwami vesaire kısaca katı waxlarla ayrılan önemli özelliği nedir benim önceliğim boya koruması
Buradan cevaplayayım hocam.

Korumadan beklenti nedir mesela? Ppf de korur sıvı wax da. Ama sıvı waxın max koruyuculuğu uzun yoldaki sinek böcek lekelerini nispeten kolay sökülmesi olur, ppf ise birçok darbe ve çiziğe karşı korur.

Katı wax ise sıvı waxlara göre bir tık daha fazla korur fakat seramik de dahil kuş pisliğine karşı hiçbiri korumaz(ppf hariç).

Uygulama şansınız varsa tabi ki katı wax daha iyi. Ben pratik olduğu için artık hep sıvı waxlara yöneldim

Bence koyu renk hocam. Açık renk bence beyaz, gümüş gri falan gibi renklerde ok ama renkli ve koyu tonlarda koyu renk waxı olmalı bence

Üşenmedim aradım distribütörü. Açık olanı al dedi. Koyu açığa olmuyor ama açık koyuya da gidiyor dedi.

Son bi düzeltme. Adamlar renge göre hangisini alman gerektiğini söylüyor.
Koyu renk doğru olan.

Distribütörlere güven olmuyormuş!

Ekli dosyalar

• 1000245627.jpg
    1000245627.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Üşenmedim aradım distribütörü. Açık olanı al dedi. Koyu açığa olmuyor ama açık koyuya da gidiyor dedi.

Son bi düzeltme. Adamlar renge göre hangisini alman gerektiğini söylüyor.
Koyu renk doğru olan.

Distribütörlere güven olmuyormuş!
Bunlar pazarlama taktiğidir, her wax her araca uygulanır (çok istisnai durumlar hariç),

Koyu renkler için önerilen bir wax’ı koyu renk bir araca uyguladığınızda bunun etkisi en fazla %1-5 kadar boyaya biraz daha derinlik katar hepsi bu.

İşte bu %1-5 arası küçüçük etkiyi büyük birşey miş giib pazarlıyorlar.

Soft99 Fusso olan ürün her ne kadar insanlar söylerken wax diye hitap etsemesine rağmen, aslında bu ürün wax değildir,

Sealant kategorisinde bir üründür. içeriğinde ağır petrol solventleri mevcuttur.

Soft99 Fusso adlı ürüne wax demek wax’lara hakaret olur :LOL:

Soft99 gibi 200 gram kavanozda satılan sealant bir ürünü 1.000-1.200 lira gibi rakamlara satın alabiliyorken,

Gramaj olarak 200 gram bir Wax’ı o fiyaltlara alamazsınız.

@forzaGilles üstadım biz direkt brazilyadaki ağacların carnauba özünü toplayıp sürüyoruz

Geri