Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ben de geçen ay servise vermiştim arabayı, 2023 model golf 8 1.0 etsi style 60.000km, hem 60.000km bakımı hem de orta konsoldan takırtı şeklinde göğüsün içinden gelen ses vardı. Bir de sunroofun açma kapama mekanizması ve dokunmatik ışık mekanizmasının kafasına göre çalışıp çalışmaması şikayetlerim vardı. Sunroofun kontrol mekanizmasını komple değiştirmişler. Ön göğüsten gelen ses için de komple göğsü söktüler anladığım, çünkü 10 günü falan geçmişti arabayı teslim almam. En sonunda çözdük dediler, klimanın mekanizmalarından ses geliyormuş onu çözmüşler. Sonra da tekrar topladılar tabi göğsü komple. Aracı alırken fark etmemişim ama 1 hava üfleçinin montajı tam yapılmamış, bir de direksiyonu düz tuttuğumda araba sola gidiyordu. Daha sonra tekrar gittim servise ve düzelttiler bulduğum eksikleri. 1000 kmyi geçti arabayı aldığımdan beri, şimdilik bir hata kusur eksiklik görmedim. Görülmeyen yerlerde sıkıntı varsa da henüz belli etmedi kendini. Allah var temiz bir işçilik yapmışlar yani trimlerde gözle görülen bir kusur bulmadım. Umarım bir hata yapmamışlardır. İnsanın aklında da kalmıyor değil.

Hocam her servis böyle trim sesi var dediğimizde ilgileniyor mu ? İlgilenmek zorundalar mı ? Mesela istanbulda Anadolu yakasında servise gidecek olsak hangisini tavsiye edersiniz en iyi ilgi vs hangi yetkili serviste var Anadolu yakasında ?

Ben de uzattım garantiyi. Bu fiyat sadece bir ay geçerli dedi. Bu arada 5 seneye kadar uzatılabiliyormuş bilmiyordum. 3.senenizde tekrar uzatabilirsiniz dedi.

Normal garanti neyse aynısı bu da dedi ama hiç sanmıyorum bir şey olsa kesin bir bahane bulurlar.

Araç sıfır alındığında üretici garantisi altında olur.

Ancak üsteki mesajda arkadaşımızın dediği gibi bu ek garanti özel bir sigorta şirketiyle kontrat ediliyor.

Belki daha iyidir, daha kötüdür bilmiyorum sözleşme nasıl. Ancak sanıyorum ki bir sorun olması durumunda sanki kaskoda yapılan gibi evrak işleri olacaktır.

Bayi masraf faturasını şirkete gönderecek, şirket onay verecek vs.

Yine de tecrübe edindiğim şeyler değil, tecrübesi olan varsa bizi aydınlatsın. Ek garanti ile işler nasıl yürüyor.

Ben olsam 53.000 liralık (gr) altın alırdım

+1 yıllık ek Garanti 2 yıllık legal garantinin bitiminde yani 730 gün sonra başlayacak

Gr altın 5995 tl

53.000 liraya 9 gr altını yorgan altına koyup aracın 730 gün sonraki olası arızasına bireysel zula sigortası yapardım.

Ben olsam 53.000 liralık (gr) altın alırdım

+1 yıllık ek Garanti 2 yıllık legal garantinin bitiminde yani 730 gün sonra başlayacak

Gr altın 5995 tl

53.000 liraya 9 gr altını yorgan altına koyup aracın 730 gün sonraki olası arızasına bireysel zula sigortası yapardım.
O +1 yolda arıza yapmazsa satın alınan garanti çöpe gider. Nolur arıza yap diye gezilir.

Ama altin hep altın. Araba bozulmasa bile

O +1 yolda arıza yapmazsa satın alınan garanti çöpe gider. Nolur arıza yap diye gezilir.

Ama altin hep altın. Araba bozulmasa bile
Aynen !!

Bu +1 yılda sırf doğuşa gıcıklık olsun diye araç bozulmuyorsa bile ben bozmaya çalışırım (kullanıcı hatası izi bırakmadan çaktırmadan falan)

• Haha
Tepkiler: SCC
Aynen !!

Bu +1 yılda sırf doğuşa gıcıklık olsun diye araç bozulmuyorsa bile ben bozmaya çalışırım (kullanıcı hatası izi bırakmadan çaktırmadan falan)
aman hocam bozulmaması daha iyi. araba ne kadar servise giderse o kadar sıkıntı. serviste anasını ağlatıyorlar. bakımda bile arabaya zarar veriyorlar.

Hocam her servis böyle trim sesi var dediğimizde ilgileniyor mu ? İlgilenmek zorundalar mı ? Mesela istanbulda Anadolu yakasında servise gidecek olsak hangisini tavsiye edersiniz en iyi ilgi vs hangi yetkili serviste var Anadolu yakasında ?
Aracın garantisi devam ediyorsa bakıyolar sanırım. Yoksa ücretini talep ederler.

1500 km 'ye kadar çok normal sonrasında stabil hale gelicektir
fark etmiyor rodajda pek hocam 0.4 falan fark eder max. arkadaşım da sıfır aldı. o tam doğru yakıt verilerini alıyor. benim golf 8 1.0etsi de bu şekilde yakıyodu

Rodaj muhabbeti var mı biliyor musunuz? Bayiye henüz sormadım ama yeni araçlarda bayi rodaj kontrolü gerekiyor mu acaba..
rodaj şart.
0-500km 3.5k devir max
500-1500km 4k devir max
1500km sonrası yine kademeli olarak devir arttır.
rodajdayken sık sık motor freni ile kompresyon yapın.
yarın gazı geçmeyin. ani devirlendirmeyin.
EN AMA EN ÖNEMLİSİ 1500 km sonra motor yağını ve yağ filtresini değişin.
tabi önemli bir şey olunca bunları unutun.

rodaj şart.
0-500km 3.5k devir max
500-1500km 4k devir max
1500km sonrası yine kademeli olarak devir arttır.
rodajdayken sık sık motor freni ile kompresyon yapın.
yarın gazı geçmeyin. ani devirlendirmeyin.
EN AMA EN ÖNEMLİSİ 1500 km sonra motor yağını ve yağ filtresini değişin.
tabi önemli bir şey olunca bunları unutun.
Şehir içi kullanım yaptığım için zaten 3k deviri geçmiyorum normalde bile, çok nadiren belki 3.5k oluyordur :D
Teşekkürler servisle görüşeyim 1k km geldiğimde

Şehir içi kullanım yaptığım için zaten 3k deviri geçmiyorum normalde bile, çok nadiren belki 3.5k oluyordur :D
Teşekkürler servisle görüşeyim 1k km geldiğimde
servis ile görüşürseniz yok öyle bir sey derler. karar sizin

Geri