Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

servis ile görüşürseniz yok öyle bir sey derler. karar sizin
Nasıl yapmak lazım o zaman? Servisin kullandığı yağı temin edip dışarıda bir usta ile çözülebilir diye düşündüm şu an siz böyle söyleyince (veya temin edebilecek bir usta ile)

Nasıl yapmak lazım o zaman? Servisin kullandığı yağı temin edip dışarıda bir usta ile çözülebilir diye düşündüm şu an siz böyle söyleyince.
aynen öyle güzel tespit. bizim servis shell yağa geçmiş ama shell yağı temin etmek çok zor. ben de liqui moly türkiye distribütörü egemot dan alıcam nasipse

aynen öyle güzel tespit. bizim servis shell yağa geçmiş ama shell yağı temin etmek çok zor. ben de liqui moly türkiye distribütörü egemot dan alıcam nasipse
İlk sıfır arabam olduğu için konuya yabancıyım dolayısıyla çok soru soruyor olabilirim ama.. Yağı ve yağ filtresini servisten temin edebilir miyiz direkt? Yağı dışarıdan bir şekilde bulsak bile, yağ filtresini nereden temin etmek gerekir orijinal olması gerektiği için?

İlk sıfır arabam olduğu için konuya yabancıyım dolayısıyla çok soru soruyor olabilirim ama.. Yağı ve yağ filtresini servisten temin edebilir miyiz direkt? Yağı dışarıdan bir şekilde bulsak bile, yağ filtresini nereden temin etmek gerekir orijinal olması gerektiği için?
est hocam sorun tabi. yağ filtresini kesin servisten alın. ben aldım. yağı servisiniz satıyorsa alabilirsiniz ama biraz pahalı olabilir.

yağ filtresi almanya üretimi olan parça kodu 04E115561AC. bir de türkiye olanı var onun tam kodunu hatırlamiyorum. ama sonu t ile bitiyor. ikisi de vw ag onaylı ama almanya daha iyidir herhalde :D

yağ filtresi almanya üretimi olan parça kodu 04E115561AC. bir de türkiye olanı var onun tam kodunu hatırlamiyorum. ama sonu t ile bitiyor. ikisi de vw ag onaylı ama almanya daha iyidir herhalde :D
İnşallah bi kazasız belasız 1500 km yapayım, duruma göre bir servisten fiyat alayım.. Eğer çok abartmıyorlarsa dışarıda yaptırmaktansa servise parasıyla yaptırmayı belki tercih ederim (tabi yaparım derlerse). Dışarıda tanıdık bir ustam yok 😁
Teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Rodaj diye bir şey yok diyen biriyle açıkçası muhabete bile girmem.

Ben 20 senedir CNC işindeyim, fıkra bu kadar.

Rodaj yok diyen, motoru mühendis gözüyle değil kullanıcı gözüyle değerlendiriyordur.
Rodaj yoksa buyursun, 0 km motoru alsın 7 bin devirde 2–3 saat kullansın.
Var mı cesareti olan?

Aracın içindeki neredeyse tüm parçaları üreten ya da ürettiren firmalarla birebir çalışan biri olarak bunu söylüyorum.

Rodaj diye bir şey yok diyen biriyle açıkçası muhabete bile girmem.

Ben 20 senedir CNC işindeyim, fıkra bu kadar.

Rodaj yok diyen, motoru mühendis gözüyle değil kullanıcı gözüyle değerlendiriyordur.
Rodaj yoksa buyursun, 0 km motoru alsın 7 bin devirde 2–3 saat kullansın.
Var mı cesareti olan?

Aracın içindeki neredeyse tüm parçaları üreten ya da ürettiren firmalarla birebir çalışan biri olarak bunu söylüyorum.
ağzınıza sağlık

Shell yağın kodu veya modeli artık neyse (bilgisizliğin gözü kör olsun 🤣) bulunur mu sizde? Forumda bir yerde gördüğümü hatırlıyorum ama kim bilir hangi konudaydı..

Shell yağın kodu veya modeli artık neyse (bilgisizliğin gözü kör olsun 🤣) bulunur mu sizde? Forumda bir yerde gördüğümü hatırlıyorum ama kim bilir hangi konudaydı..
hocam direkt parça kodu yok da onu servise sorun. ama hangi yağ olduğunu söyleyeyim.
Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-20

Şurdan sonrasına itiraz eden olmaz herhalde
e9f8477e-d51a-49a3-bf2e-4d84168b46ac.jpgd3735fab-71cc-4968-8d2a-9b6f45dd9d6f.jpg74625c5c-f40c-4d93-a041-e303fb27c57f.jpg15fceb1c-0c7a-451e-b7bc-669899a7b75b.jpg
Ben 20 senemi bu işe vermişim türkiyenin en büyük firmasında 10 sene imalat 10 sene teknik kısmında

Aşağıda basit bir CNC kesim ürünü yer almaktadır. Görsel olarak bakıldığında birçok kişi tarafından kusursuz ve oldukça düzgün algılanabilir.

Ancak bu parçanın ölçüsel ve yüzeysel uyumu hatalıdır; montaj sırasında sıkı geçme oluşmaktadır. Parçanın işlevsel hâle gelebilmesi için WD-40 ile yağlanarak en az 500 kez elle ileri–geri hareket ettirilmesi gerekmektedir.

Buradan çıkan sonuç şudur: Bu parça, alışma sürecini tamamlamadan istenilen pürüzsüzlüğe ve çalışma karakteristiğine ulaşamamaktadır.

Yani parça, teknik olarak rodaj (alışma) sürecine ihtiyaç duymaktadır.

( isteyen 1 kişiye bunu hediye edebilirim bu arada )

e9f8477e-d51a-49a3-bf2e-4d84168b46ac.jpgd3735fab-71cc-4968-8d2a-9b6f45dd9d6f.jpg74625c5c-f40c-4d93-a041-e303fb27c57f.jpg15fceb1c-0c7a-451e-b7bc-669899a7b75b.jpg
Ben 20 senemi bu işe vermişim türkiyenin en büyük firmasında 10 sene imalat 10 sene teknik kısmında

Aşağıda basit bir CNC kesim ürünü yer almaktadır. Görsel olarak bakıldığında birçok kişi tarafından kusursuz ve oldukça düzgün algılanabilir.

Ancak bu parçanın ölçüsel ve yüzeysel uyumu hatalıdır; montaj sırasında sıkı geçme oluşmaktadır. Parçanın işlevsel hâle gelebilmesi için WD-40 ile yağlanarak en az 500 kez elle ileri–geri hareket ettirilmesi gerekmektedir.

Buradan çıkan sonuç şudur: Bu parça, alışma sürecini tamamlamadan istenilen pürüzsüzlüğe ve çalışma karakteristiğine ulaşamamaktadır.

Yani parça, teknik olarak rodaj (alışma) sürecine ihtiyaç duymaktadır.

( isteyen 1 kişiye bunu hediye edebilirim bu arada )
Sosyal medyadaki ASMR videolarındaki ürünler gibi resmen 😁

Geri