Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İşte sorun burada sen kitapçığa basıyorsun evet var dikkat et diyorsun, lakin yetkili ağızdan yok diyebiliyorsun…

Eski düzen bildiğimiz yoldan şaşmamak gerek…

İnan bana şu forumdaki bilgi ve bilgili insanlar vw de hizmet verse araçlar taş gibi olur tadından yenmez… 🤗
abi yetkili diye sorduğun dogus müşteri hizmetleri, bilgisi olmayan sadece aynı kalıp cevapları veren, arabanın a'sını bilmeyen biri.
servisteki elemanlar da cok bilgili değiller rodaj bakımı desen amin derler. bunu kaç kere deneyimledim.

Son düzenleme:

Konudan farklı olacak ancak golf 8.5 güzellemesi yapacağım :)
Dün Volvo ex30’u denedim yaklaşık 200 km. Araç Tesla’nın gerisinde yalıtım olara mekan genişliği olarak vs vs ancak golf 8.5’unda gerisinde sürüş hissi sürüş zevki yolda verdiği güven hissi golf 8.5 life dan geride yalıtımda geride rüzgar sesi 100 den sonra artıyor 140 da golf 8.5 gitmiyormuş hissi verirken volvo ex30 da bu durum yok neleri daha iyi derseniz şık süslü iç mekan görüntüsü ancak biraz inceleyince çoğu yerde sert plastiği süslediklerini farkediyorsunuz. Koltuklar deri hafızalı bir çok yönde Elektirkli ayarlı ama life golf’ün koltuğu daha rahat baldır mesafesi daha iyi. Tüketim 110 sabit hızda 19 kW olarak gerçekleşti bu da 11.8₺ lik Trugo Dc şarjı ile 2.25₺ km başı demek aynı şartlarda golf 8.5 life ile 4.2 ortalama tutturmuştum oda km başı 2.22₺ ye geliyor. Ben şaşkın Volvo sahibi daha şaşkın golf’ü denedi hem fikir olduk :)

abi yetkili diye sorduğun dogus müşteri hizmetlerine ne iş yaptığını ne bildiğini bir sorsana? o sordugun kişi normal bir müşteri hizmetleri. arabanın a'sını bilmez.
servisteki elemanlar da cok bilgili değiller rodaj bakımı desen amin derler. bunu kaç kere deneyimledim.

Hocam hiç gerek yok, kimseyi ikna etmeye çalışmayın.
Bu bir fikir değil, fizik.
Fizikle tartışan genelde kazanamıyor.

Pet shop’tan balık alıyorsun…
Poşetten çıkarıp şlap diye akvaryuma atıyorsun.
Balık ne yapıyor?
Duvara bakıyor, köşeye siniyor,
“Ben nereye geldim?” diye existential krize giriyor.

Adı ne bunun? Alışma süreci.

Balık bile rodaj istiyor.

Hocam hiç gerek yok, kimseyi ikna etmeye çalışmayın.
Bu bir fikir değil, fizik.
Fizikle tartışan genelde kazanamıyor.

Pet shop’tan balık alıyorsun…
Poşetten çıkarıp şlap diye akvaryuma atıyorsun.
Balık ne yapıyor?
Duvara bakıyor, köşeye siniyor,
“Ben nereye geldim?” diye existential krize giriyor.

Adı ne bunun? Alışma süreci.

Balık bile rodaj istiyor.
yav abi gerek yok doğru da. doğuş temsilcileri dümdüz müşteri hizmetleri, call center. ne bilsin arabadan haksız mıyım? vw de calısan mühendise sorsak tamam. benim vw wolfsburgda calısan tanıdıklarım var onlara sorayım bi bakalım ne dicekler

Son düzenleme:
İşte sorun burada sen kitapçığa basıyorsun evet var dikkat et diyorsun, lakin yetkili ağızdan yok diyebiliyorsun…

Eski düzen bildiğimiz yoldan şaşmamak gerek…

İnan bana şu forumdaki bilgi ve bilgili insanlar vw de hizmet verse araçlar taş gibi olur tadından yenmez… 🤗
Şimdi müşteri hizmetlerine yazıp troll yapacam. Rodaj yok derlerse şak kitapçığı yapıştıracam. Bakalım nolacak xD

@Xcorpit39 bunu herhalde kendi kafamdan söylediğimi düşünmüyorsunuzdur umarım, bu kadar da değil.

Ancak naçizane, bu işlerden anlayan biri olarak, profesyonel olmasam da amatörce bu işlerin içinde olan biri olarak, rodaj son 20 yılın konusu olmaktan çıktı. Motor rodajından bahsediyorum. Lastik rodajı olur, balata rodajı olur, her şeyin rodajı olur ama motorun rodajı yoktur, kalmadı. Eskiden kalma alışkanlıklar ve bilgilerle hala geliniyor.

Bunu çok otoriteden dinledim. Evet, bazı üreticiler hala kitapçıklarında bundan bahsediyor olabilirler ama emin olun bunun rodajla ilgisi yok. Siz sanayi işinde olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Eğer böyle bir işiniz var ise, sizin kendi işinizi herhalde bir motor üretim teknikleri yapan bir fabrikayla aynı kefeye koyamazsınız.

Günümüzde teknolojinin geldiği nokta motor rodajını gereksiz kılıyor. Eğer motor rodajı olsaydı, tıpkı 20-25 yıl, 30 yıl öncesinde olduğu gibi ilk 1000 kilometre veya 3.000 kilometre sonrasında yağ bakımı yapılırdı. Neyse, benden bu kadar. Her şeyi de açıklama şansım yok ne yazık ki.

@Xcorpit39 bunu herhalde kendi kafamdan söylediğimi düşünmüyorsunuzdur umarım, bu kadar da değil.

Ancak naçizane, bu işlerden anlayan biri olarak, profesyonel olmasam da amatörce bu işlerin içinde olan biri olarak, rodaj son 20 yılın konusu olmaktan çıktı. Motor rodajından bahsediyorum. Lastik rodajı olur, balata rodajı olur, her şeyin rodajı olur ama motorun rodajı yoktur, kalmadı. Eskiden kalma alışkanlıklar ve bilgilerle hala geliniyor.

Bunu çok otoriteden dinledim. Evet, bazı üreticiler hala kitapçıklarında bundan bahsediyor olabilirler ama emin olun bunun rodajla ilgisi yok. Siz sanayi işinde olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Eğer böyle bir işiniz var ise, sizin kendi işinizi herhalde bir motor üretim teknikleri yapan bir fabrikayla aynı kefeye koyamazsınız.

Günümüzde teknolojinin geldiği nokta motor rodajını gereksiz kılıyor. Eğer motor rodajı olsaydı, tıpkı 20-25 yıl, 30 yıl öncesinde olduğu gibi ilk 1000 kilometre veya 3.000 kilometre sonrasında yağ bakımı yapılırdı. Neyse, benden bu kadar. Her şeyi de açıklama şansım yok ne yazık ki.
neden spor araba üreticileri rodaj bakımına çağırıyor? eski teknolojiyle mi motor üretiyorlar?

@metinkar Teşekkürler Üstadım. Bakın, beni doğrulamışsınız. Burada aracını sevmek farklı, rodaj farklı. Ben de aracımı tıpkı sizler gibi, hatta belki sizlerden de fazla seviyorum. Ben zaten aracımı tüm ömrü boyunca rodajda olduğu gibi kullanıyorum. Yani bu mesele, rodajda aracın kaba kullanılmasıyla alakalı bir durum değil. Benim derdim ve amacım, rodaj diye bir şeyin kalmamış olması.

@omer, muhatap aldığım kişiyle iletişim kurmak isterim. Sizinle herhangi bir iletişimim olmadığı için lütfen mesajlarımdan alıntı yapmayın ve etkileşim kurmayın. Çok rica ediyorum, üslubunuz çok rahatsız edici ve beni üzüyor. Birbirimizi kırmanın bir anlamı yok. Lütfen benden uzak durunuz.

@omer, muhatap aldığım kişiyle iletişim kurmak isterim. Sizinle herhangi bir iletişimim olmadığı için lütfen mesajlarımdan alıntı yapmayın ve etkileşim kurmayın. Çok rica ediyorum, üslubunuz çok rahatsız edici ve beni üzüyor. Birbirimizi kırmanın bir anlamı yok. Lütfen benden uzak durunuz.
haksız oldugunu anlayınca böyle yapmanı anlıyorum sorun yok. size de öğrettik rodajın oldugunu. ne güzel her gün yeni bir bilgi

ayrıca benim konuma yazıyorsunuz hatırlatmak isterim :D

Nezaket güzel bir şeydir.

Konu sahibi olduğunuzu gerçekten bilmiyordum, yeni öğrendim, özür diliyorum. Benim son mesajım konumuzla ilgili. Sizi görmemeyi ve hiçbir şekilde sizinle iletişim kurmamayı istiyorum. Bu konuda lütfen siz de benim bu isteğime saygı gösterin.

e9f8477e-d51a-49a3-bf2e-4d84168b46ac.jpgd3735fab-71cc-4968-8d2a-9b6f45dd9d6f.jpg74625c5c-f40c-4d93-a041-e303fb27c57f.jpg15fceb1c-0c7a-451e-b7bc-669899a7b75b.jpg
Ben 20 senemi bu işe vermişim türkiyenin en büyük firmasında 10 sene imalat 10 sene teknik kısmında

Aşağıda basit bir CNC kesim ürünü yer almaktadır. Görsel olarak bakıldığında birçok kişi tarafından kusursuz ve oldukça düzgün algılanabilir.

Ancak bu parçanın ölçüsel ve yüzeysel uyumu hatalıdır; montaj sırasında sıkı geçme oluşmaktadır. Parçanın işlevsel hâle gelebilmesi için WD-40 ile yağlanarak en az 500 kez elle ileri–geri hareket ettirilmesi gerekmektedir.

Buradan çıkan sonuç şudur: Bu parça, alışma sürecini tamamlamadan istenilen pürüzsüzlüğe ve çalışma karakteristiğine ulaşamamaktadır.

Yani parça, teknik olarak rodaj (alışma) sürecine ihtiyaç duymaktadır.

( isteyen 1 kişiye bunu hediye edebilirim bu arada )
Çizgiler görünüyor olmamış abim :):):)

@metinkar Teşekkürler Üstadım. Bakın, beni doğrulamışsınız. Burada aracını sevmek farklı, rodaj farklı. Ben de aracımı tıpkı sizler gibi, hatta belki sizlerden de fazla seviyorum. Ben zaten aracımı tüm ömrü boyunca rodajda olduğu gibi kullanıyorum. Yani bu mesele, rodajda aracın kaba kullanılmasıyla alakalı bir durum değil. Benim derdim ve amacım, rodaj diye bir şeyin kalmamış olması.

Gülelim arada değil mi🤗 şimdi diyeyim ben servise güvenmek olmaz🫣

Hocam neden ısrarla var olmadığını dikte ediyorsunuz ki. "Ben önemsemiyorum, dikkat etmiyorum" diyip geçin. Ancak siz var olan bir şeyin olmadığını iddia ederek; " Uzaylılar bizi elegeçiriyor" culara benziyorsunuz.

Rodaj zaten günümüz teknolojisinin geldiği noktada 1.500-2000Km aralığında. 20-25 yıl önceki teknoloji de 3000-5000km tavsiye ediliyordu.

Ayrıca 25-30yıl önce en kalitelisini, en iyisini yapma yarışı vardı. Üreticiler ürünlerinin en iyi kullanıcı deneyimine ulaşması için uğraşıyorlardı. Günümüzde ise en ucuzunu yapma yarışı var. Ne kadar süre dayandığı önemli değil.

Yani sizin rodaj yapmanız yada yapmamanız üreticinin umurunda olmaz. Garanti süresince sorun çıkartmasın, en geç 10yıl içinde de hurdaya çıksın tadından yenmez. Zaten 10yıl içerisinde en az bir kez yeni ürün almıyorsanız üretici için kötü bir müşterisinizdir.

Geri