Giderken yüksek hızlarda stop ettiğinde araba durmadan çalışmama problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hocam eğitiminiz için teşekkürler ama sence biz bunları bilmesek manuel alır mıyız bu devirde ? Yine de bu kadar özveriyle "debriyaj dersi" vermen güzel , belli ki ehliyetini yeni almış 1.sınıflara iyi örnek oluyorsun. Benim derdim sürüşle değil , araçla alakalı teknik mevzu sadece.
Rica ederim hocam, ben de sizin temel bilgilerle yetinme sabrınıza hayran kaldım.

Ben biraz daha arabanın “mekanik zekâsı”yla ilgileniyorum ama siz debriyajın ruhunu çözmeye devam edin, güzel gidiyorsunuz.

Böyle 1 sınıflara örnek olun falan çok şeker sözler

Size yardım edende suç

Boyle bir durumda start stop dugmesine basip vitesi 4 e alip ayagini debriyajdan cekersen arac calisacaktir. Jump start gibi.
Bunu arkadaşa değil size yazıyorum. Araba kontak açık ile motor açık kısmını ayırıyor. Kontak açıkken multimedyada bazı şeylere erişmek istediğimde motor çalışmalı diyor. Ayrıca TSI motor vurdurmak sakıncalı

Bunu arkadaşa değil size yazıyorum. Araba kontak açık ile motor açık kısmını ayırıyor. Kontak açıkken multimedyada bazı şeylere erişmek istediğimde motor çalışmalı diyor. Ayrıca TSI motor vurdurmak sakıncalı
Sakinca vs guvenlik. Her seferinde bu sekilde calistirsin demedim zaten.

Allah aşkına sana yardımcı olmaya çalışanda kabahat.

En ufak araştırma yapmak yerine gelip burda laf yetiştiriyorsun. Büyüklük bende kalsın ben sana açıklayayım.

Ufak bir araştırma yaptım ( sizin yapmadığınız araştırmayı).

Bu arabada sen tuşa basınca hani marş motoru devreye giriyor ya, sen olur da tam marş motoru devredeyken debriyajı bırakırsın da marş sistemini cortlatırsın diye güvenlik önlemi. O yüzden araba dururken sadece izin veriyor marşa.
Abimizin bahsetmek istediği panik frende araç stop ki bu durumda hiçkimsenin debriyaja basıp 5-4-3-2 yapmak aklına gelmez lakin o anlık trafik devam edince mesela araba 20 km hıza düştü ama panik fren yaptığı için araç stop etti tekrardan durmadan arabayı çalıştırıp devam etmek istiyor trafikte ortada durupta yeniden marş basmak istemiyor. Benim anladığım bu muhtemelen abimiz sorununu tam anlatamıyor. buna servis çözüm bulamaz. Anca güvenilir yazılım firmasında yazılım ile oynayarak çözüm bulunabilir.
[/QUOTE
Boyle bir durumda start stop dugmesine basip vitesi 4 e alip ayagini debriyajdan cekersen arac calisacaktir. Jump start gibi.
Evet bu denenebilir ama akan trafikte herhangi bir terslikte yine risk olusturacaktir bakalım servis ne diyecek tavsiyeni için teşekkür ederim

Rica ederim hocam, ben de sizin temel bilgilerle yetinme sabrınıza hayran kaldım.

Ben biraz daha arabanın “mekanik zekâsı”yla ilgileniyorum ama siz debriyajın ruhunu çözmeye devam edin, güzel gidiyorsunuz.

Böyle 1 sınıflara örnek olun falan çok şeker sözler

Size yardım edende suç
Yanlış anlasildigim için üzüldüm ben arabanın mekanik zekasını çözdüğünüde 20 li yaşlardaydım işim otomasyon yani mekaniği elektrionikle yoğurmak yazılımsal bir proplemden bahsediyorum ama bazı arkadaşlar bana manuel araç nasıl kullaniir dersi veriyor slmlar

Yanlış anlasildigim için üzüldüm ben arabanın mekanik zekasını çözdüğünüde 20 li yaşlardaydım işim otomasyon yani mekaniği elektrionikle yoğurmak yazılımsal bir proplemden bahsediyorum ama bazı arkadaşlar bana manuel araç nasıl kullaniir dersi veriyor slmlar
Size bol stoplu günler
F1 pilotu olduğunuzu bilmiyordum

Abimizin bahsetmek istediği panik frende araç stop ki bu durumda hiçkimsenin debriyaja basıp 5-4-3-2 yapmak aklına gelmez lakin o anlık trafik devam edince mesela araba 20 km hıza düştü ama panik fren yaptığı için araç stop etti tekrardan durmadan arabayı çalıştırıp devam etmek istiyor trafikte ortada durupta yeniden marş basmak istemiyor. Benim anladığım bu muhtemelen abimiz sorununu tam anlatamıyor. buna servis çözüm bulamaz. Anca güvenilir yazılım firmasında yazılım ile oynayarak çözüm bulunabilir.
Erdem Bey çok doğru anlamıssiniz teşekürler bu gerçekten bir guvenlik sorunu trafik akiyor siz durmak zorunda kalıyorsunuz

Sakinca vs guvenlik. Her seferinde bu sekilde calistirsin demedim zaten.
Çalışacağını düşünmüyorum. Size araç çalışıyor ve kontak açık şeklinde ayrım yapıyor diyorum. Ben vurdurulabileceğini asla düşünmüyorum
Erdem Bey çok doğru anlamıssiniz teşekürler bu gerçekten bir guvenlik sorunu trafik akiyor siz durmak zorunda kalıyorsunuz
Güvenlik sorunun ana sebebi:

6. Viteste 40km/h ile gitmeye çalışmak.

Size iyi günler arabanın her aksanını çözmüş ve 18 inden 50 sine kadar manuel kullanıp hala 6. Viteste istop eden bey. Keşke hiç yazmasaydim buraya

Çalışacağını düşünmüyorum. Size araç çalışıyor ve kontak açık şeklinde ayrım yapıyor diyorum. Ben vurdurulabileceğini asla düşünmüyorum

Güvenlik sorunun ana sebebi:

6. Viteste 40km/h ile gitmeye çalışmak.

Size iyi günler arabanın her aksanını çözmüş ve 18 inden 50 sine kadar manuel kullanıp hala 6. Viteste istop eden bey. Keşke hiç yazmasaydim buraya
bence siz konuyu tam anlayamadınız yada ben sizi anlayacağınız sekilde Anlatamadım 6.vitesle 40 la gitmek nedir benim öyle bir yazım olmadı kulaktan kulağa iş buraya geldi . Nereye yazacagimi birdahakine sana soracağım arkadaşım

Son düzenleme:
6 dan 2 ye çekecek kadar vites atmıyorsanız eyvah eyvah. Bence bunun yerine istop etmemeye bakın vardır bir sebebi izin vermemesinin. Bence vitesi yavaşlarken daha erken atmak daha iyi bir çözüm. Yani olabilir o kadar bilmiyor olabilirsiniz ama hiçbir şey bilmiyorsanız yavaşlayacağınız zaman boşa atın hizlanacagiz zaman hıza göre uygun vitese atın
Niye siz 6.vitesle giderken aniden panik freni yapup sonrada 2.vites hızına düştüğünuzde 2 ile ilerlemiyormusunuz
6 dan 2 ye çekecek kadar vites atmıyorsanız eyvah eyvah. Bence bunun yerine istop etmemeye bakın vardır bir sebebi izin vermemesinin. Bence vitesi yavaşlarken daha erken atmak daha iyi bir çözüm. Yani olabilir o kadar bilmiyor olabilirsiniz ama hiçbir şey bilmiyorsanız yavaşlayacağınız zaman boşa atın hizlanacagiz zaman hıza göre uygun vitese atın
[/QUOTE]

6. Viteste 40 la gitmek
Bunun şundan farkı yok
6 viteste arabayı kaldırmak gibi
Ben hızıma göre gidiyorum bu sorunu 21 yuldırda yaşamadım
Araç otomatik olsa bile 6. Viteste gitmez 40 la
Bu vw ile ilgili değil ki onla bile olsa devriyaja 1 defa bas çek çalışıyor
Beni yanlış anladınız arabayı denemek bilinçli stop etirmek ettirmek için 40 la giderken 6 ya takın dedim maksat araba stop etsin denemek isteyenler için

Konu sahibini yargılamadan en mantıklı yorumlardan biri bu olmuş. Ben de manuel golf kullanıyorum, hiç başıma gelmedi gelirse de araç ne tepki verecek öğrenmiş olduk konu sayesinde :)

Bazen park etmeye çalışırken yanlış vitese taktığımda yada küçük bir kaldırımdan çıkarken vs araç zorlandığında stop ediyor ama debriyaja basınca hemen start stop calistiriyor lakin sizin aracin hızı varken belki buna izin vermiyor olabilir ama sıkıntı şurada neden stop ediyor bu büyük bir sorun çünki giden araba stop etmez istesende ettirmesi zordur bunu göstermek lazim burdan anlaşılması zor tahminim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri