Giderken yüksek hızlarda stop ettiğinde araba durmadan çalışmama problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam hocam

Eşiniz yanlış vitesten dolayı falan mı stop ediyor? Yüksek hızda hiç stop etmedim ama boşa alıp deneyin, debriyaja tam basın. Bir de kontağı kapatınca el freni çekmiyor değil mi dururken kapatınca çekiyor ya merak ettim. Düşünmüştür Almanlar da benimki de merak işte
Evet yavaslarken debriyaja zamanında basmagimiz için stop ediyor orada sorun yok hatalı bir işlem ama sorun su araba yavaslasada hareket halinde oluyor tekrardan devriyaj basip kontak marj yaptığınızda çalışmıyor tamamen durdurmak gerekiyor

6 dan 2 ye çekecek kadar vites atmıyorsanız eyvah eyvah. Bence bunun yerine istop etmemeye bakın vardır bir sebebi izin vermemesinin. Bence vitesi yavaşlarken daha erken atmak daha iyi bir çözüm. Yani olabilir o kadar bilmiyor olabilirsiniz ama hiçbir şey bilmiyorsanız yavaşlayacağınız zaman boşa atın hizlanacagiz zaman hıza göre uygun vitese atın
Hayır siz 6 ile giderken hızınız düştüğü zaman 2 ile devam edemiyor musunuz

Evet yavaslarken debriyaja zamanında basmagimiz için stop ediyor orada sorun yok hatalı bir işlem ama sorun su araba yavaslasada hareket halinde oluyor tekrardan devriyaj basip kontak marj yaptığınızda çalışmıyor tamamen durdurmak gerekiyor

YüKsek hızda Stop etti vitesi boşa alınca debriyaja basınca araç çalışmıyor yani

6 dan 2 ye çekecek kadar vites atmıyorsanız eyvah eyvah. Bence bunun yerine istop etmemeye bakın vardır bir sebebi izin vermemesinin. Bence vitesi yavaşlarken daha erken atmak daha iyi bir çözüm. Yani olabilir o kadar bilmiyor olabilirsiniz ama hiçbir şey bilmiyorsanız yavaşlayacağınız zaman boşa atın hizlanacagiz zaman hıza göre uygun vitese atın
Sevgi arkadaşım18 sen 50 yaşına kadar hep manuel araba kullllanan ben biile sizin yazdıklarlaunizdan sonra kendimi sorguladım slamlar

@bambry
Hayır siz 6 ile giderken hızınız düştüğü zaman 2 ile devam edemiyor musunuz
[/QUOT. yüksek vitesten arabayı hızını düşürmek istediğiniz zaman debriyaja basmadığımız için araba stop ediyor burada sorun yok sorun şu ki araba tam durmadan tekrardan marş yapamıyoruz

Sevgi arkadaşım18 sen 50 yaşına kadar hep manuel araba kullllanan ben biile sizin yazdıklarlaunizdan sonra kendimi sorguladım slamlar
Bakın hocam ben de diyorum ki bu kadar uzun süre sürüyorsun, arabalar hakkında fikrin var. Sorun burda arabanın girerken çalışmaması değil istop etmen giderken. Yavaşlayacaksan baş debriyaja uygun vitese at.

Bana gelirsek ben yavaşlarken vitesleri birer birer 5-4-3 diye atıp motor freni ile dururum her zaman. Eğer hızlı durmam gerekirse de sağ ayağım frene basarken sol ayağım armut toplamıyor. Debriyaja basabiliyor çok şükür.

Size yine de yardımcı olmaya çalışırız tabiki.

Vitesi boşa atıp debriyaja tamamen bastığınıza emin olun. Arabayı ilk aldığımda çalıştırmak istediğimde debriyaja tamamen basmadığım için çalışmıyordu bazen. Sizin sorununuz bu olabilir.

Tamamen basıyorum diyorsanız arabanın çalışmama sebebi yazar diye düşünüyorum ekranda. Ekrandaki uyarıları takip edin.

Kesin çözüm hala yavaşlarken vitesi uygun tutmanız ve ya boşta tutmanız ve ya debriyaja basmanız

Bakın hocam ben de diyorum ki bu kadar uzun süre sürüyorsun, arabalar hakkında fikrin var. Sorun burda arabanın girerken çalışmaması değil istop etmen giderken. Yavaşlayacaksan baş debriyaja uygun vitese at.

Bana gelirsek ben yavaşlarken vitesleri birer birer 5-4-3 diye atıp motor freni ile dururum her zaman. Eğer hızlı durmam gerekirse de sağ ayağım frene basarken sol ayağım armut toplamıyor. Debriyaja basabiliyor çok şükür.

Vitesi boşa atıp debriyaja tamamen bastığınıza emin olun. Arabayı ilk aldığımda çalıştırmak istediğimde debriyaja tamamen basmadığım için çalışmıyordu bazen. Sizin sorununuz bu olabilir.

Tamamen basıyorum diyorsanız arabanın çalışmama sebebi yazar diye düşünüyorum ekranda. Ekrandaki uyarıları takip edin.

Kesin çözüm hala yavaşlarken vitesi uygun tutmanız ve ya boşta tutmanız ve ya debriyaja basmanız
Arabanın ekranında aracı tamammen dururunuz ve tekrar çalıştırınız gibi bir uyarı geliyor

Evet bu yazdiklariniz 6 5 4 3 tak yavasla sol ayaginiz armut toplamiyor devriyaja basiiniz falan hustat gen

[/QUOT. İnanın

Hocam eğitiminiz için teşekkürler ama sence biz bunları bilmesek manuel alır mıyız bu devirde ? Yine de bu kadar özveriyle "debriyaj dersi" vermen güzel , belli ki ehliyetini yeni almış 1.sınıflara iyi örnek oluyorsun. Benim derdim sürüşle değil , araçla alakalı teknik mevzu sadece.

Hocam eğitiminiz için teşekkürler ama sence biz bunları bilmesek manuel alır mıyız bu devirde ? Yine de bu kadar özveriyle "debriyaj dersi" vermen güzel , belli ki ehliyetini yeni almış 1.sınıflara iyi örnek oluyorsun. Benim derdim sürüşle değil , araçla alakalı teknik mevzu sadece.

6. Viteste 40 la gitmek
Bunun şundan farkı yok
6 viteste arabayı kaldırmak gibi
Ben hızıma göre gidiyorum bu sorunu 21 yuldırda yaşamadım
Araç otomatik olsa bile 6. Viteste gitmez 40 la
Bu vw ile ilgili değil ki onla bile olsa devriyaja 1 defa bas çek çalışıyor

@bambry Hasan Bey, start/stop aktif ve pasif durumlarının ikisinde de sonuç aynı mı oluyor ? Bir de, çalıştıramıyoruz dediğiniz durum marş alıyor ama çalışmıyor mu yoksa hiç tepki vermiyor mu araç ?

Yetkili servise konuyla alakalı başvurdunuz mu ?

Bence durum normal gibi gözüküyor yani araç hareket halindeyken ECU marş basmayı engelliyor olabilir zarar vermemek için.
Bu sebeple araç vurdurur gibi çalıştırmayı denediniz mi ? Araç hareket halinde olduğundan bu yöntem belki işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Krank sensörü vb bir arızanız yoksa durum birazcık korona dönemlerindeki tavsiyelere dönüyor; Elimizde güçlü bir silah var, yakalanmamak !

Son düzenleme:
Allah aşkına sana yardımcı olmaya çalışanda kabahat.

En ufak araştırma yapmak yerine gelip burda laf yetiştiriyorsun. Büyüklük bende kalsın ben sana açıklayayım.

Ufak bir araştırma yaptım ( sizin yapmadığınız araştırmayı).

Bu arabada sen tuşa basınca hani marş motoru devreye giriyor ya, sen olur da tam marş motoru devredeyken debriyajı bırakırsın da marş sistemini cortlatırsın diye güvenlik önlemi. O yüzden araba dururken sadece izin veriyor marşa.

Abimizin bahsetmek istediği panik frende araç stop ki bu durumda hiçkimsenin debriyaja basıp 5-4-3-2 yapmak aklına gelmez lakin o anlık trafik devam edince mesela araba 20 km hıza düştü ama panik fren yaptığı için araç stop etti tekrardan durmadan arabayı çalıştırıp devam etmek istiyor trafikte ortada durupta yeniden marş basmak istemiyor. Benim anladığım bu muhtemelen abimiz sorununu tam anlatamıyor. buna servis çözüm bulamaz. Anca güvenilir yazılım firmasında yazılım ile oynayarak çözüm bulunabilir.

Boyle bir durumda start stop dugmesine basip vitesi 4 e alip ayagini debriyajdan cekersen arac calisacaktir. Jump start gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri