Hani yukarıda yazıyor ya arkadaşlar, yok golf’ü bitirdiler, satmıyor artık, şu iyi, çinliler uçuyor, yok byz, yok zyd, yok çipura, yok levrek falan diye konuşulurdu ben de zamanında böyle arkadaşlarımın dediklerine aldanıp golf 6’dan çıktım, gittim Fransız aldım, tam bir çöp, her yer gıcırtı, yol tutuş sıfır, bu alt model, gidip üst modelini alayım dedim o da rezalet.
Fransız’dan çıktım alman görünümlü Fransız olan o arabayı denedim, su gibi yakıt içme, trim sesi, sanayiye git gel, yatağına ayrı kapağına ayrı, bıktırdı. Terk ettik.
Uzak doğu bakalım, vardır bi alameti bunun dedik, gittik dünyanın en çok satan arabasıdır diye o markayı aldık. Eşek gibi, ne gider, ne sollar, ne konfor, yüksek devirde kamyon sürer gibi ses içeride, yalıtım diye bir şey yok.
Amerikan alalım dedik içinde psikolojimiz bozuldu, son kasası iyi dedik onun da her yeri trim sesi, yol tutuşu hariç elinde bir şey yok.
Ne alacaktık başka, insana yolun karşısındaki çimenler daha yeşil görünüyormuş bunu da anladık. Golf sapasağlam bir araç, çok güvenilir. Başka marka araçlara binince anlıyorsun farkı.
Hatta bir dönem passat da denedik, golf’ten daha fazla yol sesi aldığını deneyimledik. Şaşırdık, bu volkswagen denilen marka için golf önemli, golf bu markanın atbaşı modeli. Her yıkamada arabanın yanına gelip soru soranlar, içine bakanlar oluyor. Neredeyse 6 yıllık yüzü var arabanın ama dün çıkmış gibi davranılıyor. Satmaya kalksan en geç 5-6 güne gidiyor.
Burada aracı kötüleyenlere ve sadece problem yaşadığında buraya koşup yazı yazanlara Karşılık ben de memnuniyet sürecimden bahsettim.
Daha da vag grup dışına çıkmam. Orada da ihtiyaç dahilinde audi’ye giderim o da sedan ihtiyacım olursa. Yoksa en güvenli yerdeyim. Ne alalım yani kiya Çet met mi alalım?
Bu arada golf hala Avrupa’nın en çok satan arabalarından, üçüncü diye haber okumuştum. Öyle yandı, bitti, kül oldu gibi bir durum yok, sadece aşırı derecede 7 ve 7,5 kasa fetişizmi vardı, onlarda da km ler uçmaya başladığı için alıcı yavaş yavaş 8 kasalara geliyor, iyiymiş ya bu diyorlar. Modifiyeci tayfanın eline düşmeye başladı, her türlü parçası iner yakında, daha da değerlenecektir golf’te kalmak hatchback için en iyi seçimdir.
Multimedya için araba alıyorsanız çinlileri deneyin tablet ekranları var, dönüyor falan çok eğlenceli.