2023 model Golf 8 1.0 etsi R line sahibiyim, geçen hafta İzmir Vosmer Gaziemirde 30 bin km bakımını yaptırdım, gittiğimde golf 8.5 R line vardı 3 bin km de henüz sıfır araç, merak ettim test sürüşü istedim, maksadım makyajda neler değişmiş farklı araca biniyorum hissini alabilecekmiyim idi. Ne zamandır kafamda soru işaretleri vardı şu 1.0 dan kurtulsam yeni makyajlı kasa 150 lik r Line,a geçsem mi diye düşünüyordum, benim aracım 1.7 milyon civarı etse yenisi 2024 8.5 r line 2.25-2.3 civarı arada 550-600 bin lira fark var. Test sürüşünden sonra tamamen değişimden vazgeçtim yani okadar fiyat farkı gereksiz gördüm, nerdeyse tamamen aynı aracı sürüyormuşum gibi hissettim, beklentim sanırım aşırı yüksekti ancak 1.0 motorun o kadar da kötü olmadığını anladım, hızlanma tork farkı elbette hissediliyor ancak sıradan bir kullanıcı anlamayabilir bile. Gelelim farklı olan şeylere 1. Multimedya ekran daha büyük daha hoş kablosuz Carpley var oda hoş ancak multimedya ekranının fps sorunu var gibi beklediğimden daha ağır çalışıyor, başta kasıyor gibi sonra alışıyor, bu arada bendeki araçtaki multimedya ekran golf 8 deki giriş seviyesi multimedya ekran iki tarafında çevirip ayar yaptığımız tuşlardan var ancak ben öyle donma kasma sorunu yaşamadım 21 ve 22 modellerde bu daha çok oluyor diyorlar. Ancak bendekinin de işlemcisi çok iyi değil bunu hissediyorum golf 8.5 da daha iyisini beklerdim en azından Formentor deki ekranı beklerdim. Gelelim yalıtım ve konfora, burada neredeyse hiç fark yok, 8.5 r line 150 lik motor kasislerde bozuk yollarda arkaların bağımsız olmasıyla daha çok konfor bekledim ama benim aracımla arasında belirgin bir fark yoktu, yalıtım dönemeçlerdeki direksiyon hissiyatı tamamen aynı hatta motor sesi 8.5 da 2500 devirden sonra daha belirgin geliyor kabine 1.0 da ses gelmiyor. 8.5’un Artıları yok mu elbette var özellikle park etmek esnasında rolantiye yakın devirde 1.0 daki o titreşim yok, şerit takip travel asist cabası çok iyi çalışıyor. Hayalet ekran grafikleri daha canlı daha güzel geldi gözüme. Ancak genel olarak aynı aynı araca biniyormuşum hissine kapıldım, 1.0 etsi motorun öyle kötü bir motor olmadığını anladım. Bu ekonomik şartlarda 600 bin fark verip geçmeyi mantıksız buldum. Son olarak Gaziemir - İzmir Bayındır arasındaki bakımdan sonraki 50 Km. lik ortalama tüketimimin ekran görüntüsünü atayım, Gaziemir-Torbalı arasındaki trafikli 6-7 tane yoğun trafiği olan ışıklı kavşaklara rağmen 4.0 litre ortalama tüketim ile günümü tamamladım.