Kesinlikle ulaşılabilen bir Volvo derim. Volvo ile 3 ayda 9.500 kilometre oldu.
Farklı segmentler fakat fikir vermesi açısından yine de biraz bahsedeyim (80.000 kilometreye yakın 2012 Golf 6 kullanmıştım).
Volvo 2008 model olmasına rağmen elektrikli bagaj kapağı, elektrikli hafızalı ısıtmalı deri koltuklar vs. gibi donanımlara sahip ve donanımları tamamen es geçiyorum; arabanın aklınıza gelebilecek her yerinde kullanılan malzeme kalitesi çok üst düzey, çok tok. Tamamen ele oturuyor; sağlamlık hissi veriyor (Bkz: Koltuklardaki SIPS - Side Impact Protection System/Yan Darbe Koruma Sistemi). Ayrıca ses yalıtımı için yapılabilecek her şey yapılmış.
Golf'ün meşhur "tok kapı" sesi vardır ya; arabanın her yeri öyle

Zaten XC70 özelinde boş ağırlığı 2 ton.
Hacim olayına hiç girmeyeyim; 1.80 boyunda birisi olarak arkada rahatça uzanarak kamp atabiliyorum.
Asıl önemli 2 nokta motor gücü ve dört çeker olması; yani yol tutuşu, yani hemen hemen her yerde gidebilmesi ve güvenlik.
1- Motor: 2.4 dizel motor 185 beygir ve 400 nm tork üretiyor. Güç, gaz pedalına çok az dokunur dokunmaz ileri fırlayacak şekilde tabiri caizse hep hazır olda bekliyor. Bu büyüklüğe ve ağırlığa rağmen 8 litre ortalama yakıt kabul edilebilir. Bir de yabancı forumlarda/gruplarda yeni bir deyiş gördüm "drives/pulls like a train". Yani araca karavan vs gibi bir yük taktığınızda tren gibi çekiyor diyorlar
2- Dört çeker: Arabaya daha da hakim oldukça viraj kabiliyetini de öğrenmeye başladım. Gemi gibi araba yola nasıl yapışıyor anlatamam. Yolu adeta ısırıyor. Bunu kalkışta da arabanın ön tarafı yükselince anlıyorsunuz. XC70 özelinde yerden de yüksek olmasıyla beraber binek araçlarla girmeye cesaret edemeyeceğim birçok yerden geçtim. Kışın karda ve çamurda sürme fırsatı olunca daha da anlamlı ve keyif verici olacağına eminim.
Yani kısacası;
Hacim ve yükseklik ihtiyacınız yoksa; Golf'te beygir ve dört çeker lüksüyle gerçek sürüş keyfi almak için R almak gerekiyor sanırım (GTI'lar nasıl bilmiyorum). Hâl böyle olunca fiyatlar çok yükseliyor.
Aslında boşuna laf anlatmaya çalışıyorum

Çünkü büyük motorlu bir Volvo'ya bindiğinizde ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız.
Samsun'a yolunuz düşerse her zaman beklerim
@calik