Golf 8 Alternatör/Akü arızası

İsim
Mehmet
Araç
Golf 8 Style 1.0eTSI
Merhabalar, ben bir 2021 Golf 8 1.0eTsi kullanıcısıyım. Birkaç gün önce 12V akü uyarısı almaya başladım arıza açıklamasında sürüş işletiminde şarj edin vb. diyordu belli bir yerden sonra bu 48v akü besleme sorunu gibi bir uyarıya dönüştü ama yaklaşık 10 dakikalık bir sürüşten sonra kayboluyordu. Bir sonraki gün ise alternatör arızası vererek aracı kullanmayınız açıklamalı bir arıza çıktı. Aracımı son bir haftadır her sabah çalıştırdığımda direksiyon ısıtma ve koltuk ısıtma açarak kullandım bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ertesi gün aracımı Ankara Arca'ya götürdüm (ertesi gün uyarı sönmüştü) aküyü 8-12 saat gibi bir süre şarj edip beni ertesi gün bilgilendireceklerini söylediler fakat arabayı bıraktıktan tam 2 saat sonra telefonumdaki volkswagen uygulamasına "Ek Onarım İhtiyacı" adı altında 112bin liralık fatura yansıtıldı akü ve alternatör değişimi için. Ben sorunun bu kadar büyük olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen parçayı değiştir sorun çözülsün gibi bir politikaları var ayrıca parçalar dışarda orjinal bir şekilde 40bin tlye bulunabiliyor 2-3 kat işçilik ücreti alıyorlar sanırım anlamadım. Sorunu daha önce yaşayan veya çözüm önerisi olan bilgilendirirse sevinirim.

Edit: Parça dışarda bulunamıyor ve servis dışında yazılımsal destek verilmesinin mümkün olmadığını öğrendim yani parça değişimi durumunda yetkili servise mahkumsunuz. Ben sorunun aküden kaynaklı olduğunu düşünüp bir oto elektrikçiye gittim, akünün ömrünün bittiğini ve berbat durumda olduğunu söylediler ardından yeni bir 60ah EFB akü taktık ve test yaptık söylediklerine göre alternatör gayet sağlıklı çalışıyormuş akım seviyeleri olması gerektiği gibiymiş. Neredeyse 1 yıldır devamlı kullanıyorum bir arıza yaşamadım o günden beri. Akünün ömrü bitmeye yakın bu tarz besleme arızaları verebiliyor, eğer sorgulamayıp servisi dinleseydim sapasağlam alternatörden ve 112bin tlden olacaktım, çözüm odaklı değil de sömürü odaklı çalıştıklarını bir kez daha anlamış oldum. Arızayı yaşadığımda 37-38bin kmdeydi araç şu an 54bin kmde.

Son düzenleme:

2025 Modelde alternatör arızası henüz sıfırken yaşamış, değişimi yapılmış bir araç. Olay yazın sonunda oldu tekrarlayan arızalar sebebiyle en son üstünü ödemek kaydıyla 0'ını verdiler ekim ayında. Aracı yeni ilanlamışlar. Umarım sorun tümüyle çözülmüştür de başkasının canı yanmaz

1768345294249.png

Upvote 0
@chelick Araç bi hafta yattıktan sonra marşa vurunca bu hatayı vermişse şarj edip tekrar uyar verecek mi diye takip etmek mantıklı olabilir, sonuçta 1 senelik araç. Ama günlük kullanımda vermişse direkt değiştirin aküyü. Tekrar verecektir aynı hatayı.

Son düzenleme:
Upvote 0
Bu e-TSI rezaleti kullanıcıya falan yıkılamaz, kimse masal anlatmasın.
Burada net bir gerçek var: VW sınıfta kalmıştır.

Ortada kronikleşmiş bir problem var.
12V akü uyarısı diye başlayıp, biraz eşeleyince 48V besleme / mild-hybrid sisteminin patladığı ortaya çıkan bir mesele bu.Yani kullanıcı hatası, yanlış kullanım, şehir içi sürüş falan tamamen oyalama.

VW bu sorunu:Biliyor / Yaşandığını kabul ediyor/Aynı parçalarla yine araç satmaya devam ediyor

Ama ne yapıyor? Sorunu kökten çözmek yerine yazılımla bastırmaya çalışıyor.Garanti bitince de faturayı müşteriye kesiyor

Daha güzel bir dünya var mı?
Kendi tasarım hatanı üret - arızayı gizle parayı -kullanıcıdan al.

Bir de işin psikolojik boyutu var ki tam rezalet:
İnsan arabaya binerken

Acaba bugün ne uyarı yakacak?
diye kontak çeviriyor..Bu bildiğin müşteriyi denek gibi kullanmak.

Ve en sinir bozucu tarafı şu:Bu sorun tekil değil, istisna değil, az sayıda değil.
Forumlar dolu, servisler biliyor, ustalar ezberlemiş durumda.

O yüzden burada çözüm bireysel şikayet falan değil.Toplu hareket şart.

Nasıl olsa kullanıcı tek başına ses çıkaramaz

Ama bu iş böyle devam etmez.Bu ayıplı mal meselesidir.
Bu tasarım hatasının bedelini müşteriye ödetme meselesidir.

Upvote 0
2025 Modelde alternatör arızası henüz sıfırken yaşamış, değişimi yapılmış bir araç. Olay yazın sonunda oldu tekrarlayan arızalar sebebiyle en son üstünü ödemek kaydıyla 0'ını verdiler ekim ayında. Aracı yeni ilanlamışlar. Umarım sorun tümüyle çözülmüştür de başkasının canı yanmaz

1768345294249.png
Şöyle bir kumbara edinip biriktirmek lazım, özellikle de altın euro dolar atmalı içine.

Ekli dosyalar

• 1768375315859.jpg
    1768375315859.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 8
Upvote 0
Arkadaşlar selamlar 2024 golf 8.5 aracımda 48v batarya garantiden değişimi yapıldı. Yukarıda yüklediğim videoda batarya fanı sürekli çalışıyordu taki kontağı kapatana kadar. Soğuk sıcak demeden sürekli bu şekilde ses vardı. Aracım daha 7 binde. Kışın süreklide biniyorum. 2 kere uzun yol gerisi şehir içi.12v aküde %60 a düşmüş. Başka bir arabamız daha var o daha aktif kullanılıyor.

Upvote 0
Arkadaşlar selamlar 2024 golf 8.5 aracımda 48v batarya garantiden değişimi yapıldı. Yukarıda yüklediğim videoda batarya fanı sürekli çalışıyordu taki kontağı kapatana kadar. Soğuk sıcak demeden sürekli bu şekilde ses vardı. Aracım daha 7 binde. Kışın süreklide biniyorum. 2 kere uzun yol gerisi şehir içi.12v aküde %60 a düşmüş. Başka bir arabamız daha var o daha aktif kullanılıyor.
bende de arada böyle fan sesi geliyor ama hep değil. arabada hep müzik acık olduğu için duymuyordum ama müziği kapatıp park edince sesi geliyor. normal zannediyordum ama içime kuşku düştü şimdi. golf 8.5 sahipleri kontrol edebilir mi

Upvote 0
araç kaç gün serviste kaldı, arıza tesbit vs süreç nasıldı anlatır mısınız?

Upvote 0
eTSI şehir içinde zulüm. Patlamaya hazır bomba gibi. Şehir içinde kullanmanız, akünün durumunu, dolayısıyla 48 v aküyü etkilemiş. Ürün kusurlu. Çok ince hareket etmek gerekiyor. İnce hareket etmeyince de böyle oluyor :(

Bu şey gibi, önüne sinyalsiz tır atlar ama sen frene basarsın, çünkü tıra arkadan girsen tır hasar alır ama sen ölürsün. Aynı hesap. Haklı da olsan sen parayı veriyorsun. Dikkat etmekte fayda var bu yüzden.

Neyseki garanti sürecinde olmuş diyecem ama bir kere olan iki kere de olur.

Geçmiş olsun

Upvote 0
araç kaç gün serviste kaldı, arıza tesbit vs süreç nasıldı anlatır mısınız?
Cumartesi sabah gittim salı akşamı aldım. İlgilendiler sağolsunlar Ahlatcı otomotiv Çorum. İkame arabada ayarladılar. Öncesi randevu alarak gittim. Bu şikayetimi önce doğuş otomotive yazdım oradan dönüş yaptılar.

Upvote 0
Arka koltuklarda kemer tokası kullanımı akü ya da elektronik arıza açısından bir sorun yaratır mı

Upvote 0

Geri